تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، راه بهشت است و باطل، راه جهنم و بر سر هر راهى دعوت كننده اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843245587




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ایران و روسیه در مسیر ارتقای روابط و گسترش دامنه همکاری ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران و روسیه در مسیر ارتقای روابط و گسترش دامنه همکاری ها تهران-ایرنا-جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو روسیه درسال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی سردی و گرمی هایی را در روابط خود تجربه کرده اند، اما در دولت یازدهم عزمی راسخ برای گسترش همکاری ها در تمام زمینه ها میان تهران و مسکو وجود دارد.


**همکاری های اقتصادی
گام نخست گسترش همکاری های ایران و روسیه در دولت یازدهم در شهریور ماه امسال و در سفر مهندس بیژن زنگنه وزیرنفت ایران به روسیه برای شرکت در یازدهمین اجلاس کمیسیون دایمی همکاری های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه برداشته شد.
زنگنه در این نشست ابراز امیدواری کرد،تفاهم های اقتصادی دو کشور جهش همکاری های این بخش را میان ایران و روسیه بدنبال داشته باشد.
وزیر نفت این اجلاس را گام نخست برای توسعه همکاری های اقتصادی دانست که باید ادامه یابد و تاکید کرد: ظرفیت های بزرگی در خصوص نفت، گاز، برق، فناوری و در زمینه های مختلف کالاهای اساسی مورد نیاز ایران، وجود دارد.
حاصل این نشست امضای 4 سند همکاری میان وزارتخانه های نفت و صنعت، شرکت های پتروشیمی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با بخش های مختلف اقتصادی و تجاری روسیه بود.
در این نشست سنگ بنای همکاری 10میلیارد دلاری ایران و روسیه در بخش نیروگاه های حرارتی گذاشته شد و حمید چیت چیان وزیر نیرو ایران در دیدار با الکساندر نواک همتای روسی اش، گفت: برنامه ما برای این مشارکت احداث 8واحد نیروگاه جدید حرارتی به ظرفیت 2800مگاوات است.
سفر هفته گذشته علی اکبر ولایتی نماینده ویژه دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران به روسیه، که حامل پیامی از وی برای ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز بود، را می توان دومین گام ایران برای گسترش همکاری های اقتصادی با این کشور در مدت یک سال ارزیابی کرد.
ارتقای روابط اقتصادی، گسترش حمل و نقل ریلی، صادرات کالا از ایران به روسیه، همکاری های اقتصادی در زمینه آبزیان، ایجاد شش نیروگاه حرارتی در ایران از جمله برخی توافق های اقتصادی صورت گرفته بین طرفین در این سفر بود.
ولایتی با اشاره به این که عزم مسوولان عالی کشور گسترش و تعمیق هرچه بیشتر روابط استراتژیک ایران و روسیه است، همچنین پیش بینی کرد حجم مبادلات ایران و روسیه در سال 2015 به 20 میلیارد دلار برسد.
ایران و روسیه همچنین در ماه نوامبر سال 2014 پروتکل و قراردادی را امضا کردند که شرایط را برای احداث فاز دوم نیروگاه هسته ای بوشهر فراهم کرد.
جاگاریان سفیر روسیه در تهران گفت: در راستای اجرای این قرارداد، امور تحقیقات مهندسی به منظور جمع آوری اطلاعات در محدوده بلوک های جدید هسته ای در بوشهر در ماه ژانویه جاری آغاز شده است و گروهی از کارشناسان روس در این محل مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: مطابق برنامه قرار است مرحله تحقیقات مهندسی در محدوده نیروگاه هسته ای جدید در بوشهر در ماه اوت آینده (شهریور ماه سال آینده) به پایان برسد که امکان گردآوری اطلاعات لازم را برای شروع طراحی فراهم می کند.
جاگاریان گفت: طرف روسی علاقمند به آغاز فعالیت های گسترده کارشناسان روس در نیروگاه هسته ای جدید مطابق قرارداد ˈبوشهر2ˈ در پاییز آینده است و معتقدیم این امر به نفع دو طرف است.

**همکاری منطقه ای ایران و روسیه
ایران و روسیه در حل مناقشات منطقه ای مانند بحران سوریه، همکاری گسترده و هم سویی داشته اند.
ولایتی در سفری که هفته گذشته به روسیه داشت در ملاقات با مقام های ارشد روسی اعلام کرد: همکاری های منطقه ای ایران و روسیه در سوریه، پاسخ مثبت داده است و این می تواند الگوی مثبتی برای مناسبات دو کشور در سایر کشورهای حوزه نفوذ ایران در منطقه باشد.
وی افزود: ایران در فعالیت های میدانی به دولت و ملت سوریه کمک کرد و نیزدر تامین نیازمندی های سوریه همکاری ایران و روسیه بسیار ثمر بخش بوده است.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: الگوی مثبت همکاری های تهران و مسکو در سوریه می تواند نوید بخش همکاری های سه جانبه و چندجانبه ایران و روسیه با سایر کشورهای حوزه نفوذ ایران از لبنان و سوریه تا عراق و یمن و آسیای مرکزی و قفقاز باشد.

**مذاکرات هسته ای
جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 که در دولت یازدهم ابعاد تازه ای به خود گرفت و به طور فشرده در دست پیگیری است ، همواره با اقتدار بر حقوق هسته ای خود تاکید کرده و بر حفظ منافع به حق ملت ایران ایستاده است.
ولایتی در گفت و گو با مقام های دولت روسیه با اشاره به گسترش همکاری های بین المللی و هسته ای ایران و روسیه و اینکه در ماه های اخیر روسیه تمایل بیشتری برای همکاری در1+5 از خود نشان داده است ، ابراز امیدواری کرد همکاری های روسیه در زمینه مذاکرات هسته ای بیشتر شود.
سرگئی لاوروف وزیرخارجه روسیه نیز به تازگی با بیان این که برنامه هسته ای ایران هیچ کسی را تهدید نمی کند ، نسبت به دستیابی به توافق جامع هسته ای ابراز امیدواری کرد.
خبرگزاری ˈروسیا سگودنیا ˈ در گزارشی که ایرنا منعکس کرد، به نقل از لاوروف افزود: با توجه به وضعیت موجود می توان برای کسب نتایج از مذاکرات هسته ای امیدوار بود.
لاوروف تاکید کرد، مساله هسته ای ایران فقط از راه مذاکره و دیپلماسی قابل حل است و تلاش ها در این راستا ادامه دارد.

**همکاری نظامی
سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه در سفری که اواخر دی ماه امسال به ایران داشت، با سردار حسین دهقان وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت وگو کرد و دو طرف موافقت نامه همکاری های نظامی امضا کردند.
ˈولادیمیر یفسییفˈ رییس مرکز پژوهش های سیاسی و اجتماعی روسیه در واکنش به سفر این مقام روسی به تهران تاکید کرد، همکاری های نظامی ایران و روسیه اهمیت فراوان دارد و موجب تقویت امنیت منطقه می شود.
وی گفت: امضای توافقنامه همکاری نظامی صرفا تحویل مجموعه های اس-300 به ایران یا تعمیر تسلیحات پدافند هوایی اس-200 این کشور نیست بلکه بر اساس آن ناوهای دو کشور به بنادر یکدیگر تردد کرده و دو کشور رزمایش های مشترک برگزار می کنند.
به گفته وی ، اگر مسکو و تهران همکاری های نظامی خود را گسترش دهند این امر موجب تقویت موقعیت روسیه در عراق و کمک بهتر به دولت این کشور در مبارزه با گروه تروریستی داعش خواهد شد.
کارشناس روس افزود: همکاری های نظامی ایران و روسیه همچنین باعث می شود مسکو در سوریه با اعتماد به نفس به دمشق کمک کند.

**پیمان شانگهای
ولایتی با اشاره به نظر مثبت رییس جمهوری روسیه به تغییر عضویت ایران در پیمان شانگهای از ناظر به عضو کامل ، تصریح کرد: روسیه با عضویت کامل ایران در پیمان شانگهای موافق است اما این امر نیاز به زمان دارد.
اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان هستند. کشورهای ایران ، هند، افغانستان، مغولستان ، پاکستان اعضای ناظر این سازمان به شمار می روند.
سازمان همکاری شانگهای (shanghai Cooperation Organization) ، بیست و پنجم خرداد ۱۳۸۰ هجری خورشیدی (۱۵ ژوئن ۲۰۰۱) تاسیس شد.
اعضای سازمان همکاری شانگهای (SCO) با داشتن مساحتی معادل ۳۰ میلیون و ۱۸۹ هزار کیلومتر مربع، سه پنجم از مساحت آسیا و با جمعیتی در حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر، حدود یک چهارم جمعیت کره زمین را در اختیار دارند.
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران در چهاردهمین اجلاس سران شانگهای که شهریورماه امسال در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزارشد، بااشاره به این که امنیت ،اصلی ترین دغدغه کشورهای جهان به خصوص اعضای سازمان شانگهای است، افزود: ثبات، توسعه منطقه ای و رفاه ملی نیز از موضوعات مهم دیگری است که باید همواره مدنظر قرار گرفته و این سازمان با توسعه و طراحی سازو کارهای تاثیرگذار تر در عرصه های منطقه ای و بین المللی به نقش آفرینی مبادرت کند.
رییس جمهوری ایران توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را در کنار اقدامات اطلاعاتی و امنیتی، یک ضرورت برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه و از راه های بلند مدت برای خشکاندن تروریسم عنوان کرد.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز در اجلاس سران همکاری شانگهای برتوسعه روابط و همگرایی کشورهای عضو تاکید کرد و گفت: ما تبدیل وضعیت کشورهای ناظر سازمان همکاری شانگهای به دائم را مهم می دانیم.
وی با بیان این که خواهان تقویت روابط بین المللی و منطقه ای به ویژه در چارچوب طرح همکاری های منطقه ای سازمان همکاری شانگهای هستیم، گفت: چشم انداز بزرگ در این زمینه تشکیل یک سیستم حمل و نقل عمومی میان کشورهای عضو از جمله استفاده از پتانسیل های حمل و نقل از سیبری، راه آهن روسیه، بایکال-آمور، و توسعه «جاده ابریشم» است.
**دریای خزر
با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تشکیل جمهوری های جدید در حاشیه این دریا،تعیین رژیم حقوقی این دریا همواره بین کشورهای ساحلی آن بلاتکلیف مانده است.
دکتر روحانی رییس جمهوری در چهارمین اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر که اوایل مهر ماه امسال در شهر آستاراخان روسیه برگزار شد، در سخنانی با بیان این که دریای خزر باید «مرکز توسعه و رفاه، نماد صلح و امنیت و سمبل همکاری ملت های ما باشد» در تشریح پیشنهاد خود برای تحقق این اهداف گفت: شایسته است به این موضوع بیندیشیم که چگونه بخش بزرگی از این پهنه آبی بی نظیر را به عنوان «پهنه آبی مشترک» برای استفاده همگان و تضمین دریانوردی آزاد، مشترک نگه داریم و این مجموعه را با همکاری های جمعی و مشترک به سوی «توسعه و رفاه» و «صلح و امنیت» سوق دهیم.
رییس دولت اعتدال تدوین مبانی حقوق و تکالیف کشورهای ساحلی در دریای خزر در چارچوب تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی را اقدامی کلیدی برای همکاری در خزر خواند و از تدوین و اجرایی شدن کنوانسیون تهران و همچنین پروتکل های الحاقی به آن توسط کشورهای ساحلی دریای خزر به عنوان اقدامات خوب یاد کرد و افزود: ما نیازمند توجهی بیش از این، به حفاظت از محیط زیست آسیب پذیر و شکننده و منابع زنده آبی منحصر به فرد دریای خزر هستیم. در این زمینه لازم است در کلیه طرح های ملی و منطقه ای، اصل خدشه ناپذیر لزوم رعایت استانداردهای زیست محیطی را مد نظر قرار دهیم.
رییس جمهوری ایران با بیان اینکه رژیم حقوقی جامع و پایدار را باید آنگونه تدوین کنیم که نسل های آینده، فارغ از هرگونه دلمشغولی، بر طراحان و امضا کنندگان، درود فرستند، خاطرنشان کرد: تدوین این کنوانسیون، باید با دو عامل «دقت» و «سرعت» پیش رود، و نتایج حاصله از آن، بویژه در «تحدید حدود مناطق دریایی در سطح» و همچنین «تعیین محدوده های بستر و زیربستر» پاسخگوی انتظارات افکار عمومی بوده و نیازهای مردم کشورهای ساحلی و مصالح جمعی آنان را برآورده سازد.
روحانی در این نشست اعلام کرد،تنها راه نیل به صلح و ثبات و توسعه پایدار در منطقه، توجه به مصالح بلندمدت و منافع همه کشورهای ساحلی دریای خزر و رعایت اصل اتفاق آرا در کلیه تصمیمات متخذه پیرامون این دریاست.
وی معتقد است ،نظام حقوقی جامع و پایدار، باید براساس اصول و موازین حقوق بین الملل، منصفانه بودن نتایج تحدید حدود و انحصارِحاکمیت، حقوق حاکمه و صلاحیت، صرفاً به پنج کشور ساحلی ترسیم شود و بهره برداری از منابع دریای خزر برای توسعه پایدار و رفاه عمومی، خواست طبیعی ملت ها است.
روحانی ضرورت همکاری جمعی و سرمایه گذاری مشترک کشورهای ساحلی را یادآور شد و افزود: باید به جای اقدامات انفرادی، فعالیت های جمعی را مبنای اقدامات خود قرار داده و بپذیریم که تعاملات جمعی، بهره وری بیشتری را در اختیار همگان قرار خواهد داد. روحانی تحقق این مهم را مستلزم آن دانست که در حوزه های گوناگون، نفع مشترک تعریف ، نهاد مشترک سازماندهی شود و با سرمایه گذاری مشترک، پیشرفت کار سامان یابد.
رییس جمهوری همچنین لزوم توجه به موضوع، مسأله امنیت و همکاری های جمعی در برقراری آرامش و ثبات در منطقه دریای خزر را یادآور شد و ادامه داد: ما باید در برقراری ثبات و آرامش با هم همکاری کنیم. لذا مناسب است علاوه بر همکاری کشورهای ساحلی این دریا در برقراری امنیت جمعی، اجازه ندهیم دریا و سواحل آن که اهمیت ویژه ای برای کشورهای ساحلی دارد، محل ترکتازی افراط گری و تروریسم، مواد مخدر و جنایات سازمان یافته شود.
پوتین در سخنرانی نشست سران کشورهای حوزه دریای خزر ضمن تاکید براین که توافق برسر رژیم دریایی تنش های موجود میان کشورهای این منطقه را از میان خواهد برد، گفت: اکنون امکان فراهم شده است که کشورهای ساحل دریای خزر درباره اصول اساسی توافق کنند. این اصول در بیانیه سیاسی که رؤسای جمهور این کشورها امضا کرده اند موجود است و سنگ بنای توافقنامه خواهد بود.
رییس جمهوری روسیه گفت: این توافق تاریخی است و ما نمی خواهیم تغییر کند. به طور کلی شایسته است همه مسائل منطقه در این چارچوب پنچ گانه و براساس قوانین دریای خزر حل و فصل شود.
وی گفت:مهمترین نکته این است که دریای خزر تحت کنترل همه کشورهای ساحل دریای خزر خواهد بود و این امر موجب کاهش تنش ها خواهد شد و هرگونه تنش احتمالی را میان کشورهای ساحل دریای خزر از میان خواهد برد.
پوتین اضافه کرد: مبادلات اقتصادی و تجاری میان کشورهای ساحل دریای خزر و روسیه در سال 2012 به 33 میلیارد دلار رسید. ما در این چارچوب درباره فعال کردن روابط اقتصادی و سرمایه گذاری و برنامه ریزی برای طرح های مشترک گفت وگو کردیم. ما معتقدیم احداث تاسیسات زیربنائی حمل و نقل در کشورهای منطقه و متصل کردن آن به اروپا از طریق روسیه و ایران و همه کشورهای ساحل دریای خزر امکان حمل و نقل کالا را افزایش می دهد. در این راستا ،طرح های مشترکی میان مسکو و تهران و آذربایجان وجود دارد.
به اعتقاد آگاهان سیاسی و تحلیلگران مسایل منطقه ای، همسویی سیاست های تهران و مسکو در قبال مسایل و موضوعات دوجانبه و منطقه ای ،بیانگر تمایل و اراده دو طرف برای تعمیق و تحکیم همکاری ها و نیز برقراری صلح و ثبات در منطقه و جهان است.
اروپام**1561 ** 5981



14/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن