تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم همانا نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بزرگ و بلند مرتبه اش مناجات مى كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803814364




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فصل نو در همکاری های دفاعی ایران و روسیه


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فصل نو در همکاری های دفاعی ایران و روسیه
امضای توافقنامه ی نظامی و دفاعی میان ایران و روسیه بیانگر آن است که فضای همکاری های راهبردی میان 2 طرف می تواند با عبور از فضای کنونی وارد مرحله عملیاتی و حوزه های تازه یی از مناسبات شود.
روابط دفاعی همواره یکی از ظرفیت های روابط جمهوری اسلامی ایران و روسیه بوده است و 2 کشور از دهه ی 1990 میلادی تلاش کرده اند تا از ظرفیت های دیپلماسی دفاعی برای گسترش روابط دوجانبه بهره گیرند.

سفر «سرگئی شویگو» وزیر دفاع فدراسیون روسیه به ایران برای دیدار با «حسین دهقان» وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران و امضای توافقنامه نظامی و دفاعی میان ایران و روسیه نشان داد که 2 طرف به دنبال بهره گیری از ظرفیت های دیپلماسی دفاعی و گسترش همکاری ها هستند.

در حالی که سرگئی شایگو روز دوشنبه بیست و نهم دی سفر خود را به ایران آغاز کرده بود، دیروز پس از اتمام مذاکرات دوجانبه با وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران، توافقنامه نظامی دوجانبه به امضای 2 وزیر دفاع رسید.

در این توافقنامه، بر مقابله با تروریسم، تجزیه طلبی و افراط گرایی، منافع 2 کشور و ارتقا و بسط سطح همکاری ها برای تامین صلح و امنیت منطقه تاکید شده است. دهقان در نشست خبری مشترک با وزیر دفاع روسیه گفت: ما توافق کردیم در زمینه های نظامی و فناوری های نظامی همکاری ها را شتاب ببخشیم و در ارتقاء توان دفاعی دو کشور موثر باشیم.

سرگئی شویگو نیز در نشست خبری مشترک گفت: ما بر اهمیت هماهنگی در راستای مبارزه با تروریسم بین المللی و قاچاق مواد مخدر تبادل نظر کردیم و با توجه به شرایط منطقه بر اهمیت همکاری تاکید کردیم.

وزیر دفاع روسیه اظهار اظهار کرد: در این مذاکرات تصمیم گرفته شد جنبه عملی همکاری های نظامی دو کشور افزایش یابد و در این چارچوب به اقدامات مورد علاقه طرفین در خصوص تبادل هیأت ها و انجام مذاکرات ستادی و آموزش ناظرین و نیروهای مسلح و نیروهای ویژه مبارزه با تروریسم تاکید شد.

وزیران دفاع ایران و روسیه همچنین بر حل مشکل موضوع سامانه های دفاع موشکی موسوم به اس- 300 توافق کردند. پیش از این نیز در سال1380 وزیر دفاع وقت روسیه «ایگور سرگیف» به ایران سفر کرده بود و سفر شویگو پس از 14 سال نشان از حساسیت ارتقای روابط دفاعی برای2 کشور ایران و روسیه دارد.

ایران و روسیه طی سال های اخیر و همچنین در وضعیت کنونی دغدغه های مشترک نظامی - امنیتی چون کنترل بحران های موجود در خاورمیانه، حفظ ثبات منطقه یی و سد نفوذ قدرت های بزرگ دارند؛ همین موضوع باعث شده که فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران، ملاحظات و منافع مشترک بسیاری داشته باشند.

به نظر می رسد که آنچه در فضای کنونی بر روابط نظامی و امنیتی میان ایران و روسیه حاکم شده، رویارویی با سیاست «محدودسازی» آمریکا است. البته روسیه پس از آغاز بحران در اوکراین و پیوست شبه جزیره «کریمه» به روسیه، مورد هدف تحریم های غرب قرار گرفت و به نوعی آمریکایی ها تلاش می کنند تا روسیه را در مسیر انزوا قرار دهند.

در این چارچوب و با توجه به شاخص های همکاری های مشترک پیشین، روابط دفاعی ایران و روسیه را می توان روابطی با رویکرد موازنه ی مثبت دانست؛ موازنه یی که نه تنها 2 طرف تلاش می کنند ظرفیت های همکاری های مشترک را گسترش دهند بلکه در چارچوب این رویکردها و همکاری های مشترک، با چالش های اساسی منطقه یی و بین المللی نیز رویارویی کنند.

در این معنا، همانطور که وزیران دفاع ایران و روسیه در کنفرانس مشترک مطبوعاتی نیز بر آن تاکید کردند، 2 کشور می توانند وارد مرحله ی تازه یی از همکاری های عملی برای مبارزه با چالش های منطقه ای و بین المللی شوند.

از دیگر سو، یکی دیگر از اهداف سفر وزیر دفاع روسیه به ایران، گفت و گو درباره ی موضوع قرارداد سامانه دفاع موشکی اس 300 است که دراین مذاکرات بر حل مشکل اجرایی سازی خرید این سامانه تاکید شد.

موضوع قرارداد خرید سامانه های دفاع موشکی موسوم به اس-300، به حدود هفت سال پیش باز می گردد؛ قراردادی به ارزش 800 میلیون دلار. اما بعد از مدتی در سال 2009 میلادی روسیه اعلام کرد که تحویل این سامانه را مغایر با قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران می داند. بسیاری این تصمیم مسکو در آن دوره را زیر فشار واشنگتن ارزیابی کردند. اما به نظر می رسد با افزایش تنش میان آمریکا و روسیه و تلاش این کشور بر افزایش قدرت چانه زنی خود در برابر غرب، مسکو بار دیگر به سمت فعال سازی قرارداد فروش سامانه اس 300 به ایران حرکت کرده است.

موضوع سامانه های دفاع موشکی اس-300 را شاید بتوان گفت که تنها موضوع چالش زا در روابط دفاعی میان ایران و روسیه بوده و این روابط در بسیاری از شرایط و دوران ها از سطحی قابل قبول برخورداربوده است و 2 کشور تلاش کرده اند در فضایی مثبت به حل و فصل آن اقدام کنند و به نظر می رسد که ایران و روسیه با گام برداشتن در این مسیر به دنبال احیای شرایط گذشته و حرکت در مسیر آینده باشند.

روابط دفاعی ایران و روسیه از جمله روابطی محسوب می شود که با کمی فراز و نشیب همواره در فضایی سازنده و مثبت از پیشرفتی روبه روشد برخوردار بوده است. روابط دفاعی 2 کشور طی سال های گذشته وارد مرحله ی عملیاتی از همکاری های مشترک شده که طیف مختلفی از موضوع قراردادهای نظامی و همکاری های فنی را در برمی گیرد و امروز این همکاری ها با گذر از بوته ی آزمایش های دهه ی گذشته می تواند در حوزه ها وموضوعات تازه همچون همکاری در رویارویی با گروه های تروریستی، همکاری های نظامی دریایی و انسان دوستانه ادامه یابد.

*از:سهراب علمداری (گروه پژوهش و تحلیل خبری)



منبع : ايــرنا



تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن