واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ (۲۲:۵۴ب.ظ)
مدير عامل ذوب آهن اصفهان: دولت مانع ورود تيرآهن هاي كم وزن شود مدير عامل ذوب آهن اصفهان خواستار اعمال تعرفه هاي جديد در برابر ورود محصولات فولادي به ويژه تيرآهن غيراستاندارد و كم وزن به كشور شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اردشير سعد محمدي با اشاره به ركود در بخش ساختمان و طرح هاي توسعه و افت فروش محصولات فولادي در كشور اظهار اميدواري كرد كه با نظر مساعد وزير صنعت و معدن و تجارت هر چه سريعتر نسبت به وضع تعرفه موثر بر واردات محصولات فولادي اقدام شود و همزمان سازمان استاندارد نيز واردات اينگونه محصولات را مورد ارزيابي دقيق قرار دهد .
مدير عامل ذوب آهن اصفهان، ورود محصولات فولادي ارزان قيمت و غير استاندارد از كشور چين به ايران را موجب رقابت نابرابر و پر كردن جيب دلالان دانست و گفت : متاسفانه در اين بازار عده اي ، محصولات فولادي را بصورت تناژ خريداري و شاخه اي مي فروشند . زيرا وزن هر شاخه تير آهن 14 وارداتي 120 كيلوگرم است در حاليكه استاندارد ذوب آهن اصفهان 150 كيلو گرم است. وي اضافه كرد : كشور چين هم اكنون در 52 واحد فولادي خود با ظرفيت 5 تا 20 ميليون تن، 822 ميليون تن فولاد در سال توليد مي كند و با توجه به شرايط انقباضي ميزان مصرف داخلي آن كشور كاهش پيدا كرده و صادرات خود را زير قيمت تمام شده عرضه مي كند.
وي در عين حال به وضع تعرفه فولاد از سوي تركيه افزود: هم اكنون اين كشور تعرفه 35 درصد براي ورود محصولات فولادي خارجي وضع نموده تا صنايع داخلي دچار مشكل نشود .
وي درباره هزينه توليد دو روش احياي مستقيم و كوره بلند گفت : هم اكنون هزينه هاي انرژي در كشور به روش كوره بلند به ازاء هر كيلوگرم توليد فولاد ، 600 تومان و در روش احياي مستقيم 190 تومان است كه فاصله سود ناشي از اين تفاوت، 400 تومان به ازاء هر كيلوگرم مي رسد.
سعد محمدي يادآور شد: در كل دنيا از يك ميليارد و 600 ميليون تن توليد فولاد در سال ، 70 درصد آن به روش كوره بلند است كه هزينه توليد به ازاء هر تن در روش كوره بلند400دلار و احياء مستقيم 503 دلار مي شود و اين تفاوت به دليل قيمت هاي جهاني هر دو انرژي( گاز و كك)است.
وي با تاكيد بر اين مطلب كه دولت بايد براي رقابت منطقي فولادسازان كشور ، هزينه انرژي آنها را برابر كند، گفت : با توجه به پرداخت يارانه انرژي در روش هاي كوره قوس، بايد ذوب آهن اصفهان نيز بتواند با بهره مندي از اين حق و در يك رقابت منطقي، محصولات خود را عرضه كند.
مدير عامل شركت در بخش ديگري از مصاحبه اش با اشاره به افزايش توليد در سال جاري گفت : ذوب آهن اصفهان عليرغم مشكلات موجود، تا پايان دي ماه سال جاري بيش از 2 ميليون و 320 هزار تن توليد داشته و اميدواريم اين رقم تا پايان سال به 2 ميليون و 800 هزار تن برسد كه اين ميزان نسبت به سال قبل، 29 درصد افزايش توليد را نشان مي دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]