واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۴۴ق.ظ)
تأثير چشمگير کاهش مصرف نمک در پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير به ويژه سرطان سرطان به عنوان سومين عامل مرگ و مير کشور هر روز قرباني بيشتري را در کشور گرفته و هزينه هاي سربار درماني متعددي را به همراه دارد و در اين راستا مسوولان حوزه سلامت استان مرکزي بر لزوم بازتعريف راهبردهاي اين حوزه تاکيد دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، رييس مرکز بهداشت استان مرکزي در نشست خبري به مناسبت هفته ملي پيشگيري و کنترل سرطان در جمع خبرنگاران گفت: سلامت کشور به مثابه درختي است که ريشه هاي آن را امور پيشگيري، پژوهش هاي هدفمند بيماريابي و اصلاح رفتارهاي زيستي تشکيل مي دهد و اگر از اين بخش غفلت شود، پرداختن به تنه و شاخه ها که حوزه درمان و توانبخشي است اثر در حد انتظار ندارد.
دکتر بابک عشرتي افزود: اولويت سياست هاي سلامت امروز بر بيماري هاي غيرواگير است که سرطان به عنوان يکي از چالش ها هر روزه بخش بزرگي از سرمايه هاي انساني مولد و منابع مالي خانواده ها و کشور را مي بلعد.
وي اظهار کرد: در رهاوردهاي تحقيقي انجام شده عوامل اصلي خطر بيماري هاي غيرواگير به ويژه سرطان ها، کم تحرکي، چاقي، مصرف سيگار و مواد دخاني و الگوي غذاي ناسالم است که در کنار شاخص هاي تهديد محيطي و ژنتيکي در ايجاد و رشد اين بيماري اثر مستقيم دارند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اراک بيان کرد: يکي از برنامه هاي مهم در بازتعريف راهبردهاي مهار سرطان، نگاه ويژه و کلان در سطح قوانين براي ماليات هاي سنگين بستن به فست فودها، سيگار و اقلام ناسالم غذايي مانند تنقلات نمکي و شيريني ها است چرا که بالا بردن قيمت اين اقلام در تنظيم روابط خريد خانوار و بازنگري آنها در سلامت مواد غذايي اثرگذار است.
وي عنوان کرد: اولويت هاي عوامل خطر زيستي در حوزه بهداشت استان مرکزي به تازگي در بخش هاي منابع پايه آب، هوا و خاک، خوراک و تهديدهاي محيطي تهيه شده و از اين پس مبناي شناخت بيماري ها به ويژه سرطان با محوريت واحد و استفاده حداکثري از ظرفيت هاي دستگاه هاي اجرايي هدفگذاري و دنبال مي شود.
دکتر عشرتي خاطرنشان کرد: کاهش مصرف نمک، چربي و شکر در الگوي مصرف خانوار از نيازهاي ضروري در پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير به ويژه سرطان ها است و مردم بايد به نهضت مصرف ميوه و سبزي بپيوندند و رفتارهاي غلط تغذيه خود را اصلاح کنند.
وي گفت: يکي از معضلات در حوزه تصميم سازي ها براي سرطان کم بودن منابع و شواهد پژوهشي است و در کنار آن ساختارهاي اجرايي در مراقبت بيماري هاي غيرواگير نيز در سطح دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور نيازمند بازنگري است.
رييس مرکز بهداشت استان مرکزي افزود: در حال حاضر سهم حوزه بهداشت و پيشگيري از بيماري ها نسبت به درمان عادلانه نيست و اميد است با گام هايي که در قالب برنامه تحول نظام سلامت در کشور کليد خورده، اين مشکل برطرف شود.
دکتر عشرتي در پايان خواستار پررنگ شدن سهم حوزه مردمي در آموزش ها و پيشگيري از بيماري ها به ويژه در مناطق محروم و روستايي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]