تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829772247




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نشریه آمریکایی:به جای تهدیدهای فرضی نگران تهدیدهای واقعی هسته ای باشیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشریه آمریکایی:به جای تهدیدهای فرضی نگران تهدیدهای واقعی هسته ای باشیم تهران - ایرنا - "زاخاری کک" معاون سردبیر"نشنال اینترست" در مقاله ای نوشت: آمریکا به جای نگرانی از تهدیدهای فرضی نگران دستیابی چین و هند به موشک های بالستیک با قابلیت حمل همزمان چندین کلاهک و تسلیحات هسته ای تاکتیکی پاکستان و نوسازی ارتش چین باشد که نیازمند توجه هستند.


کک در مقاله خود در این نشریه آمریکایی با ذکر اینکه "آمریکا به جای آنکه نگران تهدیدهای هسته ای جدی باشد که در کمین ماست، نگران تهدیدهای فرضی است"، به توضیح تهدیدهای هسته ای پرداخت که به گفته او، توجهات باید به آنها معطوف شود.
وی نخستین این تهدیدها را چنین برشمرد: 1- دستیابی چین و هند به موشک های بالستیکی که حامل چند کلاهک هسته ای است و توانایی هدف قرار دادن چند موضع در آن واحد را دارد (MIRV)، خطرناکترین تهدید هسته ای فعلی پیش روی جهان است.
کک در ادامه مقاله خود افزود: همانگونه که در دوران جنگ سرد شاهد بودیم، این موشک ها به واسطه ایجاد زرادخانه های هسته ای حساس تر به نابودی در مقابل حمله دشمن، توازن هسته ای را به شدت متزلزل و تضعیف می کند. جبران این خطر، مستلزم تولید بیشتر تسلیحات هسته ای از سوی کشورها و پراکندن آنها در مناطق مختلف است.
این امر بویژه در رابطه با هند و چین که زرادخانه های هسته ای کوچکتری نسبت به آمریکا و روسیه دارند، صادق است.
دستیابی چین و هند به این موشک ها موجب افزایش اندازه زرادخانه هسته ای آنها می شود. البته، دامنه تاثیر این موشک ها محدود به این دو کشور نیست و توسعه زرادخانه هسته ای هند، پاکستان را آسیب پذیر خواهد کرد و این احتمال می رود که اسلام آباد نیز با توسعه سریع زرادخانه هسته ای اش، واکنش نشان دهد و در نهایت با کمک چین به این موشک ها دست یابد.
روسیه نیز برای جبران قدرت نظامی متعارف رو به زوال خود، روز به روز به زرادخانه هسته ای گسترده اش وابسته تر می شود. همزمان با ادامه نوسازی ارتش در چین، مسکو برای ترساندن چین، بیشتر و بیشتر به تسلیحات هسته ای روی می آورد. روسیه می خواهد در عرصه هسته ای بر چین برتری داشته باشد.
2- پاکستان و تسلیحات هسته ای تاکتیکی. پاکستان تسلیحات هسته ای را برای مقابله با زرادخانه هند در اختیار دارد. در حقیقت، تصمیم این کشور برای دستیابی به تسلیحات هسته ای، در نشست ژانویه 1972 "مولتان" پاکستان گرفته شد.
با توجه به مناقشات هند و پاکستان و دکترین "شروع سرد" دهلی، تلاش اسلام آباد برای دستیابی به تسلیحات هسته ای به منظور استفاده در میادین جنگ علیه هند مایه تعجب نیست.
وجود تسلیحات هسته ای تاکتیکی در کشوری مانند پاکستان، مایه نگرانی است. وجود این تسلیحات به منزله تاکید بر تمایل پاکستان به استفاده از تسلیحات اتمی حتی برای مقابله با تهدیدهای غیرهسته ای است. کارایی تسلیحات هسته ای تاکتیکی مستلزم نگهداری آنها در یک حالت آماده باش به منظور استفاده از آنها به محض اعلام هشدار است.
علاوه بر این، با استقرار این تسلیحات در خط مقدم جبهه، احتمالا به فرماندهان میادین جنگی اجازه استفاده از آنها داده می شود و این امر خطر دامن زدن به نابودی هسته ای را از سوی یک ژنرال یاغی به دنبال دارد.
در نهایت می توان گفت، این تسلیحات، بویژه پس از استقرار، در مقابل سرقت از سوی هر یک از گروه های تروریستی؛ آسیب پذیر است.
3- تسلیحات هسته ای قابل استفاده. به گفته صاحب نظران امر، دقت روزافزون موشک های مدرن به معنای پایان تئوری ویرانی حتمی طرفین درگیر است و احتمال موفقیت حمله اول را بسیار زیاد می کند.
دقت رو به رشد موشک های مدرن علاوه بر پایان دادن به تئوری ویرانی حتمی طرفین درگیر، احتمالا باعث تضعیف سنت عدم استفاده از تسلیحات هسته ای می شود.
پایه و اساس این سنت مبتنی بر این نکته است که استفاده از تسلیحات هسته ای به خاطر قدرت تخریب گسترده، انتشار تشعشعات رادیواکتیویته و هدف قرار دادن کور مردم، به لحاظ اخلاقی امری مذموم است.
با تولید موشک های بسیار دقیق، تسلیحات هسته ای به سلاحی مطمئن و در دسترس طی جنگ تبدیل می شود. درواقع، این انقلاب در دقت موشک ها این امکان را برای طراحان و تصمیم گیرندگان فراهم می کند تا از هوا و با استفاده از تسلیحات دارای قدرت انفجاری نسبتا کم، زرادخانه ها و سایت های هسته ای مستحکم دشمن را هدف قرار دهند و در نتیجه، تشعشعات و تبعات این کار را کاهش دهند.
کارشناسان با استفاده از یک مدل کامپیوتری وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، به این نتیجه رسیده اند که حمله آمریکا از یک پایگاه زمینی به سیلوهای موشک های بالستیک قاره پیمای چین با استفاده از تسلیحات دارای قدرت تخریب بالا، بین 3 تا 4 میلیون نفر را به کشتن خواهد داد. درواقع، با حملات هوایی و استفاده از تسلیحات دارای قدرت تخریبی پایین، این رقم به 700 نفر می رسد.
4- نوسازی ارتش چین. نوسازی ارتش چین یک تهدید هسته ای فرضی نیست. این مساله، دست کم روسیه و شاید هم هند را به اتکای روزافزون به تسلیحات هسته ایشان وا می دارد.
علاوه بر این، شاید آمریکا در آینده ای نه چندان دور به این نتیجه برسد که باید یک بار دیگر برای بازداشتن یک دشمن برتر قدیمی به تسلیحات هسته ای روی آورد.
نوسازی ارتش چین همزمان با برتری متعارف و توسعه منافع این کشور، در حکم انگیزه و محرکی قوی برای ایجاد تجهیزات و امکانات هسته ای از سوی همسایگانش است.
در واقع، ضرورت جلوگیری از تهدیدهای نظامی متعارف باعث تصمیم بسیاری از کشورها برای حرکت به سمت تولید تسلیحات هسته ای شد. به عنوان مثال، فرانسه پس از آنکه ناتو تصمیم به تسلیح مجدد آلمان غربی گرفت، در پی ساخت تسلیحات هسته ای برآمد.
از این رو، دور از ذهن نیست اگر کشورهایی مانند ژاپن، ویتنام، تایوان و حتی کره جنوبی به این نتیجه برسند که با توجه به برتری متعارف نظامی چین و مناقشات ارضی موجود، به دستیابی به تسلیحات هسته ای نیاز دارند.
افزون بر این، کره جنوبی، تایوان و بویژه ژاپن برنامه های پیشرفته هسته ای دارند که تولید بمب را برای آنها نسبتا آسان و ارزان می سازد.
5- نظام نابودی تسلیحات، بویژه تسلیحات هسته ای، در سطح جهان.
کک در پایان مقاله خود نوشت: در حالی که به نظر می رسد تسلیحات هسته ای بویژه در آسیا، آینده ای درخشان داشته باشند، طرفداران خلع سلاح هسته ای بدون شک برای جلوگیری از گسترش آنها در تلاشند. در واقع پس از حملات 11 سپتامبر 2001 در آمریکا، نظام نابودی تسلیحات در سراسر جهان طرفداران بسیاری به دست آورد.
اما متاسفانه، این نظام در عین تحسین برانگیز بودن، خطرناک است. با توجه به توانایی تسلیحات هسته ای در جلوگیری از درگیری و جنگ قدرت های بزرگ، بدترین چیز وجود دنیایی بدون این تسلیحات است.
با در نظر گرفتن 60 میلیون نفری که طی جنگ جهانی دوم کشته شدند، می توان انتظار داشت امروز در جنگ یک دنیای بدون تسلیحات هسته ای، دست کم 210 میلیون نفر کشته شوند. این خود یک تراژدی پیش بینی نشده در تاریخ بشری است.
علاوه بر این، خطر بزرگتر آن است که چنین درگیری به مدت زیادی در حد متعارف باقی نخواهد ماند.
درواقع بلافاصله پس از شکل گرفتن دشمنی ها، همه قدرت های هسته ای سابق بسرعت برای ساخت دوباره تجهیزات هسته ای خود دست به کار می شوند.
نتیجه این امر صرفا بازگشت به دنیای هسته ای که ما به آن خو کرده بودیم، نخواهد بود، بلکه برخی کشورها سریعتر از بقیه تسلیحات هسته ای خود را خواهند ساخت و هیچ قدرتی به پیشرفت های رقبای خود اطمینان ندارد.
آنگاه برندگان این رقابت در تلاش برای پایان دادن به درگیری، از بین بردن تسلیحات هسته ای دیگران و یا ترس از حمله دیگران به تجهیزات کوچک هسته ای آنها، به استفاده بی درنگ از تسلیحات هسته ای جدید خود انگیزه پیدا می کنند.
اروپام** 1088**1485**1479


13/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن