واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۲ق.ظ)
اسلامي بيدگلي خبر داد: نتايج جلسه نحوه پرداخت تسهيلات بافت فرسوده/ همه بانکهاي عامل آمادگي پرداخت وام بافت فرسوده را ندارند عضو هيأتمديره شرکت عمران و بهسازي شهري ايران يکي از معضلات اعطاي تسهيلات در دورههاي گذشته را در نظر نگرفتن منابع بانکها دانست و گفت: گرچه بانکها بر اساس مسئوليت اجتماعي خود بهتر است در بهسازي بافت فرسوده کمک کنند اما بايد به آنها بهعنوان بنگاه اقتصادي اجازه دهيم اين کار را اگر در حوزه منافعشان ميگنجد انجام دهند.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد اسلامي بيدگلي، عضو هيأتمديره شرکت عمران و بهسازي شهري ايران درباره جلسه مديران شرکت عمران و بهسازي شهري ايران با مديران عامل بانکهاي پرداختکننده تسهيلات بافت فرسوده اظهار کرد: از مديران اين ۲۲ بانک عامل دعوت کرديم در شرکت عمران و بهسازي شهري ايران حاضر شوند و مشکلات خود را در رابطه با تسهيلات جديد اعلام کنند.
در اين جلسه که دکتر ايزدي مديرعامل شرکت و معاون وزير راه و شهرسازي نيز حضور داشت پيشنهادهايي از سوي دو طرف ارائه شد، براي مثال اين موضوع موردبررسي قرار گرفت که اگر تغييراتي در نرخ، دوره پرداخت، شيوهاي که دولت ميتواند کمک کند يا سوبسيدهاي لازم براي اجراي اين کار به وجود آمد چه اقدامي ميتوان انجام داد.
اسلامي درباره نظر مديران اين بانکها توضيح داد: به نظر ميرسيد برخي از بانکهاي عامل آمادگي پرداخت وام بافتهاي فرسوده را دارند و گروه ديگري هنوز نتوانستهاند بخشهاي مختلف مصوبه را بپذيرند.
وي درباره تعيين سهميه بانکها براي پرداخت تسهيلات بافت فرسوده در اين جلسه گفت: در اين زمينه همفکريهايي خواهد شد، اما؛ بانک مرکزي درباره تقسيمبندي سهميه وام بانکها در حوزههاي مختلف دستورات سياستي دارد و بانکها به نهاد ناظر خود که شوراي پول و اعتبار است پاسخگو هستند، طبيعتاً بانک مرکزي سياستگزاريهايي ميکند و ميتواند طبق اختياراتش فشارهايي را به بانکها تحميل کند.
عضو هيئتمديره شرکت عمران و بهسازي شهري ايران افزود: بهعنوان نماينده وزارت راه و شهرسازي تلاش ميکنيم اين تسهيلات با کمترين مشکل در سيستم پولي کشور پرداخت شود زيرا معتقديم ارائه تسهيلات ميتواند زمينهساز ايجاد تحولات خوبي در شهرها شود و سرمايههاي مردم را نيز درگير کند.
وي درباره مشکلاتي که پيشازاين در پرداخت وامها وجود داشت گفت: به عقيده من يکي از معضلاتي که در فرايند اعطاي تسهيلات دورههاي گذشته پيش آمد، اين بود که منابع و مصارف بانکها ديده نشده بود، بانک مرکزي ۶ بانک عاملي را که عمدتاً بانکهاي دولتي، دولتي شده يا خصوصي شده محسوب ميشدند، اجبار ميکرد وامهايي را پرداخت کنند، اين بانکها هم تا جايي که ممکن بود از زير بار اين مسؤوليت شانه خالي ميکردند و تنها بخشي را انجام ميدادند که به دليل مجوزها مجبور به پرداخت آن بودند.
اسلامي افزود: همين مسئله آنها را در بحث منابع و مخارج با مشکل مواجه کرد، البته مشکل بانکها فقط پرداخت تسهيلات بافتهاي فرسوده نيست، احتمالاً همه وامهاي تکليفي با اين معضلات مواجه هستند و بخشي از آن به مديريتهاي بد و نبود سيستم اعتبارسنجي در اقتصاد کشور مربوط است، همه اين موارد در کنار يکديگر ناگهان قفلشدگي را در اقتصاد به وجود ميآورند.
وي بابيان اينکه کشور ما در فضاي معماي نقدينگي (liquidity paradox) به سر ميبرد، اظهار کرد: در حال حاضر نقدينگي به حدي زياد است که همه از تورم رنج ميبريم ولي از هر بنگاهي که درباره وضعيت اقتصادي سؤال کنيم ميگويد پولي در اختيار نيست، يعني همزمان نقدينگي هم زياد است و هم کم، اتفاقاً بافتهاي فرسوده و وامي که قرار است به بهسازي اين مناطق اختصاص پيدا کند سهم بسيار کمي در اين مشکلدارند، اما؛ بههرحال توجه نکردن به وضعيت منابع و مصارف بانکها احتمالاً در بروز مشکلات مؤثر بوده است.
اين اقتصاددان افزود: تلاش ما در مصوبه جديد اين بود که بانکها را مجبور به اجراي اين کار نکنيم و به آنها بهعنوان بنگاه اقتصادي اجازه دهيم اين کار را اگر در حوزه منافعشان ميگنجد انجام دهند، هرچند آنها موظف به اجراي مصوبات شوراي پول و اعتبار و مصوبات بانک مرکزي هستند از سوي ديگر کمک به نوسازي بافتهاي فرسوده نوعي تعهد و مسؤوليت اجتماعي محسوب ميشود که بانکها بايد به آن نيز پايبند باشند.
بانک ملي، بانک صادرات، بانک تجارت، بانک ملت، بانک سپه، بانک رفاه کارگران، پستبانک، بانک اقتصاد نوين، بانک کارآفرين، بانک پارسيان، بانک سامان، بانک پاسارگاد، بانک گردشگري، بانک سرمايه، بانک سينا، بانک دي، بانک شهر، بانک حکمت ايرانيان، بانک ايرانزمين، بانک انصار، بانک خاورميانه و بانک قوامين ۲۲ بانک عاملي هستند که براي پرداخت تسهيلات تأمين مسکن در بافتهاي ناکارآمد شهري و فرسوده تعيينشدهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]