واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ بهمن ۱۳۹۳ (۱۴:۵ب.ظ)
سرطان ريه در افراد سيگاري 30 برابر بيشتر از ديگران است در حال حاضر ميزان ماليات سيگار براي وارد کنندگان و توليد کنندگان سيگار 11 درصد است و اگر 10 درصد به اين ميزان افزوده شود، 8 درصد مصرف سيگار کم مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر علي اکبر سياري در نشست خبري پيشگيري از دخانيات ضمن بيان اين مطلب گفت: سالانه 6 ميليون نفر در جهان بر اثر مصرف دخانيات فوت مي کنند که 600 هزار نفر از آنان به دليل مصرف غير مستقيم سيگار و قرار گرفتن در معرض دود سيگار جان خود را از دست مي دهند.
معاون بهداشت با بيان اين که در کشور ما 50 هزار نفر به طور مستقيم و غير مستقيم جان خود را در اثر مصرف سيگار از دست مي دهند، تصريح کرد: اين در حالي است که مرگ و مير ناشي از مصرف سيگار قابل پيشگيري است.
به گفته معاون بهداشت در حال حاضر 5 ميليون و 300 هزار نفر در کشور سيگار مي کشند که سالانه 10 هزار ميليارد تومان هزينه کشيدن سيگار مي شود.
دکتر سياري با بيان اين که 20 تا 30 سال عمر مفيد افراد به دليل مصرف سيگار کم مي شود، افزود: اين افراد از بازار کار حذف مي شوند و اين موضوع از نظر اقتصادي به ضرر کشور است.
اين مقام بهداشتي به مخاطره افتادن سلامت افراد را از مضرات مصرف سيگار عنوان کرد و خاطرنشان کرد: خطر سرطان ريه در افراد سيگاري 30 برابر و خطر سکته قلبي در اين افراد 2 تا 4 برابر بيشتر از افراد عادي است.
دکتر سياري با يادآوري اين مطلب که خطر ابتلا به سرطان هاي دهان، حلق، حنجره، مري، کليه، پانکراس و پوست در افراد سيگاري بيشتر است، گفت: 90 درصد علت ابتلا به سرطان ريه در مردان به دليل مصرف سيگار است و کساني که سيگار مصرف مي کنند 13 برابر بيشتر از افراد عادي مبتلا به سرطان ريه مي شوند.
معاون بهداشت با تاکيد بر اين که بايد مردم را از خطرات و مضرات اقتصادي و سلامتي مصرف سيگار آگاه کرد، نقش رسانه ها را در آگاه سازي مردم بسيار موثر عنوان کرد و گفت: يکي از استراتژي هاي ما در کاهش مصرف سيگار، استراتژي اطلاع رساني است.
وي افزايش ماليات بر قيمت سيگار را به عنوان ديگر راهبرد در کاهش مصرف سيگار عنوان کرد و تصريح کرد: در حال حاضر ميزان ماليات سيگار براي وارد کنندگان و توليد کنندگان سيگار 11 درصد است و اگر 10 درصد به اين ميزان افزوده شود، 8 درصد مصرف سيگار کم مي شود.
معاون بهداشت به تجارب ديگر کشورها از جمله ترکيه و مصر در اين رابطه اشاره کرد و گفت: تحقيقات انجام شده در اين کشورها نشان داده است که با افزايش ماليات سيگار ميزان مصرف سيگار به خصوص در بين فقرا و جوانان کم مي شود.
دکتر سياري همچنين بر ضرورت عدم استعمال دخانيات در اماکن عمومي تاکيد کرد و افزود: يکي از اقدامات وزارت بهداشت براي کاهش مصرف سيگار نصب تصاوير هشدار دهنده بر روي پاکت هاي سيگار است.
وي در ادامه افزود: براي درمان افراد سيگاري نيز بايد تعداد مراکز ترک سيگار را افزايش دهيم.
معاون بهداشت در ادامه نسبت به مصرف قليان در کشور هشدار داد و گفت: براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت يکبار مصرف قليان برابر با استعمال 40 تا 100 نخ سيگار است.
وي تصريح کرد: مصرف قليان در جامعه بايد به يک ضد ارزش تبديل شود و رسانه ها مي توانند در اين خصوص کمک کننده باشند چرا که مصرف قليان علاوه بر مخاطره انداختن سلامتي افراد، هزينه هاي اقتصادي نيز به کشور تحميل مي کند.
معاون بهداشت در پايان ابراز اميدواري کرد که با همکاري نمايندگان مجلس، قانون ماليات ويژه دخانيات به عنوان ماده واحده در قانون بودجه به تصويب برسد و شاهد کاهش مصرف دخانيات در کشور و ارتقاء سلامت جامعه و مردم باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]