واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ بهمن ۱۳۹۳ (۱۴:۲۲ب.ظ)
وزير راه و شهرسازي مطرح کرد: درآمد سرشار نفت، كاهش سرمايه گذاري ملي وزير راه و شهرسازي گفت: مدتها است در كشور بهره وري سرمايه در وضعيت چندان مناسبي قرار ندارد، مشخصاً در دو دهه گذشته با وجود درآمد سرشار نفت شاهد توسعه سرمايه گذاري ملي نبوديم و آنچه هم شده است از بهره وري آن مطمئن نيستيم.
به گزارش خبر گزاري موج، عباس آخوندي، وزير راه و شهر سازي در هشتمين كنفرانس حسابداران و مديران مالي و پنجمين جايزه ملي مديريت مالي ايران در سالن اجلاس سران سخن ميگفت، در ابتداي سخنانش با اشاره به اينكه مدتها است كه گفته ميشود وضعيت اقتصادي كشور در ركود تورمي قرار دارد و هم اكنون در شرايط سخت ركود با تورم نسبتا بالا هستيم، بيان داشت: حدود شش هفته پيش بود كه در همين سالن ( اجلاس سران) كنفرانس اقتصاد ايران برگزار شد كه اصلي ترين مساله آن بررسي ركود در اقتصاد بود، در بيانه پاياني اين كنفرانس تحليل دورههاي رونق، ركود و رشد اقتصاد ايران انجام شد و جمع بندي نهايي اين كنفرانس مي تواند براي ادامه بحث در دستور كار شما باشد.
وي اضافه كرد: در دوره قبل از انقلاب تا سال 1357، كشور ميانگين رشد كشور حدود 10 درصد بود كه با وقوع انقلاب و قرارگرفتن در شرايط جنگ رشد منفي شد و سپس بعد از جنگ به رشد بيش از 4 درصد داشتيم و در دوره اخير رشد بيش از 2 درصد و در برخي سال هاي اخير هم رشد منفي داشتهايم.
آخوندي ابراز داشت: مدتها است كه كشور رشد دو رقمي را تجربه نكردهايم و رشد در حد اقتصادهاي كشورهاي در حال توسعه كه حدود 8 درصد بوده است را تجربه نكردهايم ضرورت رشد حدود 8 درصد مكرر مورد تاكيد سياستگزاران قرار گرفته است پس بايد انديشهاي براي رسيدن به اين ميزان رشد داشته باشيم.
اين عضو هيأت دولت بيان كرد: مدتها است در كشور بهره وري سرمايه در وضعيت چندان مناسبي قرار ندارد، مشخصاً در دو دهه گذشته با وجود درآمد سرشار نفت شاهد توسعه سرمايه گذاري ملي نبوديم و آنچه هم شده است از بهره وري آن مطمئن نيستيم، بهره وري كل عوامل توليد در ايران نرخ پايين دارد كه به عوامل مختلف مربوط ميشود.
وي تصريح كرد: ايران داراي نيروي انساني توانمند، منابع طبيعي قابل توجه و موقعيت جغرافياي مناسبي دارد كه عدم رشد ما دليلي بر ضرورت بازنگري در امور است.
در ادامه وزير راه و شهرسازي در مورد فرآيند خصوصي سازي در ايران، اظهار داشت: فرآيند خصوصي سازي در ايران بيشتر شبيه حراج گذاشتن سرمايه ملي و تشكيل «دولت در سايه غير پاسخگو» به مجلس و نهادهاي نظارتي بوده است كه اين عامل يكي از ريشه هاي ناكارآمدي اقتصاد ايران است.
آخوندي در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر اينكه بايد ببينيم چرا بهره وري عوامل توليد و سرمايه در ايران دچار ركود شده است، با ذكر چند مثال در زمينه خصوصي سازي در حوزه راه وشهرسازي يادآور شد: حدود 15 سال است كه خصوصي سازي در صنعت راه آهن انجام شده است، در ديدار با اعضاي انجمن حمل و نقل ريلي پرسيدم در اين سالهايي كه بخش خصوصي در صنعت حمل ونقل ريلي فعاليت مي كرده است، ميزان سرمايه گذاري جديد توسط بخش خصوصي چقدر بوده است؟ كه در خوشبينانه ترين حالت 300 ميليون دلار اعلام كردند كه سالي حدود20 ميليون دلار ميشود، اين در حالي است كه اين ميزان سرمايه گذاري، استهلاک صنعت راه آهن ايران را هم نمي تواند جبران كند.
وزير راه وشهرسازي تصريح كرد: ما نرخ استهلاک صنعت راه آهن را هم در دهه گذشته در بخشهاي زيرساخت و ناوگان جبران نكرده ايم، اين در حالي است كه كشور دهه پرپولي را پشت سر گذاشته است.
وزير راه وشهرسازي در پايان سخنانش تاكيد كرد: ما به حسابداران و مديران مالي اميد زياد داريم و چشم به پيشنهادات شما دوخته ايم، زيرا كه بنگاه داري به خاطر مديريت مالي موفق است و شما مي توانيد راهكارهاي لازم را براي رسيدن به موفقيت بدهيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]