واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کره شمالی رفتار آمریکا را ریاکارانه خواند پکن - ایرنا - کره شمالی در واکنش به ادعای اخیر نماینده ویژه آمریکا در امور این کشور که پیونگ یانگ را عامل ناکامی مذاکرات دانسته بود، رفتار واشنگتن را ریاکارانه توصیف کرد.
یک سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی که خواست نامش فاش نشود ، روز یکشنبه اعلام کرد که پیونگ یانگ از یک مقام رسمی آمریکا برای سفر به کره شمالی دعوت کرد اما واشنگتن این دعوت را نپذیرفت.
خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) یکشنبه در گزارشی اعلام کرد: پیونگ یانگ رسما از «سونگ کیم» نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی برای حضور در این کشور در جریان سفر هفته گذشته وی به شرق آسیا دعوت کرده بود اما واشنگتن با این سفر مخالفت کرد.
سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی با اشاره به اینکه آمریکا با فریب افکار عمومی تلاش می کند کره شمالی را مقصر جلوه دهد، روش در پیش گرفته شده از سوی این کشور برای فریب افکارعمومی دنیا را به باد انتقاد گرفت.
وی اظهار داشت: کاخ سفید همواره تلاش دارد با تبلیغات کذب و گسترده، به افکار عمومی جهان این گونه القا کند که مقصر اصلی ناکامی مذاکرات ، کره شمالی است.
این اظهارات پس از آن صورت می گیرد که «سونگ کیم» در جریان سفر هفته گذشته خود به پکن و سئول مدعی شد که از بابت فراهم نشدن شرایط برای ملاقات با مقامات کره شمالی ناراحت است.
فرستاده ارشد آمریکا همچنین گفت: کره شمالی هنوز پایبندی خود را به گفت و گوها درباره برنامه هسته ای این کشور نشان نداده است.
خبرگزاری دولتی کره جنوبی (یونهاپ) نیز پیشتر به نقل از یک روزنامه چاپ سئول اعلام کرده بود که سونگ کیم پیشنهاد ملاقات با مقامات کره شمالی را ارائه کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی تاکید کرد: «این مساله مضحک و نشانگر اوج ریاکاری آمریکا است که ادعا می کند واشنگتن درهای مذاکره با کره شمالی را باز نگه می دارد».
کره شمالی بارها تاکید کرده که چنانچه واشنگتن خواهان مذاکره با پیونگ یانگ است، تسلیحات هسته ای خود در داخل و اطراف کره جنوبی را برچیند و از استقرار مجدد آنها خودداری کند.
یکی دیگر از دلایل ناراحتی کره شمالی از آمریکا و کره جنوبی برگزاری رزمایش مشترک این دو کشور در آبهای ساحلی جنوب و جنوب غرب شبه جزیره کره جنوبی است.
کره شمالی می گوید: برگزاری چنین مانورهای نظامی که با تجهیزات کامل صورت می گیرد، تهدیدی علیه ثبات و امنیت منطقه از جمله تهدیدی جدی علیه پیونگ یانگ است و تا زمانی که این کشور از اقدامات تحریک آمیز خود در منطقه دست برندارد، حاضر به گفت وگو نیست.
آمریکا درحالی مدعی مذاکره با کره شمالی است که علاوه بر داشتن بیش از 28هزار نیروی نظامی تا بن دندان مسلح در شبه جزیره کره، اوایل دی ماه سالجاری نیز به بهانه هک شدن سایت شرکت فیلمسازی «سونی پیکچرز» از سوی کره شمالی، 10 مقام بلندپایه و تعدادی از شرکت های تجاری این کشور را تحریم مالی کرد.
کره شمالی ، کره جنوبی ، ژاپن ، چین ، روسیه و سازمان ملل از سال 2003 مذاکراتی را با هدف عاری ساختن شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای آغاز کردند اما این مذاکرات پس از آزمایش های هسته ای کره شمالی در سال های 2006 و 2009 به تعلیق درآمد و پیونگ یانگ اعلام کرد که دیگر حاضر به نشستن بر سر میز مذاکره نیست.
آساق**1597**1392
12/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]