تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که خدا را، آنگونه که سزاوار اوست، بندگى کند، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827442210




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی عوامل افزایش طلاق در کرمان زندگی‌هایی که ختم به خیر نمی‌شوند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بررسی عوامل افزایش طلاق در کرمان
زندگی‌هایی که ختم به خیر نمی‌شوند
روند افزایش آمار طلاق در استان کرمان طی سال جاری هم ادامه دارد و شاهد زندگی‌هایی هستیم که ختم به خیر نمی‌شوند.

خبرگزاری فارس: زندگی‌هایی که ختم به خیر نمی‌شوند



به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، در حالی ازدواج یکی از مهمترین وقایع زندگی انسان‌هاست و در دین مبین اسلام نیز بر ازدواج تاکید فراوانی شده است اما طی سال‌های اخیر شاهد افزایش طلاق در جامعه ایرانی هستیم و استان کرمان هم از این امر جدا نیست و هر سال که می‌گذرد، آمار جدایی زوج‌ها بیشتر و بیشتر می‌شود. امیدها و آرزوهایی که به باد می‌رود به قول قدیمی‌ها هر دختر و پسری با هزار امید و آرزو راهی خانه بخت می‌شود، اما این روزها دیگر مثل قدیم‌ها نیست که بیشتر زوج‌ها سال‌های سال در کنار یکدیگر با هم زندگی کنند و عاقبت به‌خیر شوند. امروزه بسیاری از زن و شوهرها به سال دوم و سوم زندگی نرسیده دچار ناسازگاری می‌شوند، بعد هم دعوا و درگیری و در نهایت پای‌شان به دادگاه و دفتر طلاق باز می‌شود. آینده‌ای مبهم در انتظار بچه‌های طلاق هرچند که بعضی از زوج‌هایی که جدا می‌شوند به‌ علت آغاز زودهنگام درگیری‌ها هنوز بچه‌ای ندارند، اما بسیاری از آنها نیز در حالی از هم جدا می‌شوند که دارای فرزند هستند و نه تنها هر روز بر تعداد زنان و مردان بیوه افزوده می‌شود، بلکه روز‌به‌روز فرزندان طلاق هم افزایش می‌یابند. بی‌شک نمی‌توان پیامدهای ناگوار روحی، فردی و اجتماعی ناشی از طلاق بر زن و مرد را نادیده گرفت، اما واقعیت امر این است که فرزندان طلاق بیشترین آسیب را می‌بینند، کودکان و نوجوانان معصومی که معلوم نیست چه آینده‌ای در انتظار آنهاست.

گرچه بعضی از مسئولان از ارائه آمار مربوط به طلاق خودداری می‌کنند، اما با نگاهی در خانواده‌ها به‌راحتی می‌توان افزایش طلاق‌ها را مشاهده کرد. اما افزایش آمار طلاق در استان کرمان به‌عنوان خطه‌ای که مردم مومن و متدینی دارد، زنگ خطری است که از سال‌ها قبل نواخته شده است. آمارها چه می‌گویند؟   معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کرمان بیان می‌کند: 2 هزار و 208 مورد طلاق در شش ماهه سال گذشته در استان کرمان روی داده است اما در شش ماهه سال جاری 2 هزار و 347 مورد طلاق داشته‌ایم که بیانگر افزایش 6.29 درصدی طلاق‌ها در کرمان است. حمید خالقی می‌گوید: آمار پنج ساله اخیر استان کرمان نشان می‌دهد طلاق‌ها 7 درصد افزایش یافته است در حالی که شاهد کاهش 25 درصدی ازدواج طی این مدت در استان کرمان هستیم. سن بیشتر زوج‌های مطلقه زیر 30 سال است وی ادامه می‌دهد: بیشترین ازدواج‌ها در استان کرمان در سن 20 تا 24 سالگی روی می‌دهد و بیشترین طلاق‌ها نیز بین افراد 25 تا 29 ساله اتفاق می‌افتد. به گفته معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان بیشتر طلاق‌ها در سال‌های نخست تا دوم ازدواج روی می‌دهد.

مهمترین علت طلاق زوج‌های کرمانی خالقی به توضیح درباره مهمترین علت‌های طلاق در استان کرمان به نقل از کارشناسان بهزیستی می‌پردازد و عنوان می‌کند: این کارشناسان عواملی ازجمله اعتیاد، عدم مهارت‌های ارتباطی، مشکلات جنسی، دخالت اطرافیان، خیانت و مشکلات مالی از مهمترین علت وقوع طلاق در استان کرمان اعلام می‌کنند. وی می‌افزاید: مراجعان بهزیستی استان کرمان نیز اعتیاد، عدم مهارت زندگی، دخالت اطرافیان، عدم تمکین، سوء‌ظن و بدبینی، ضرب و شتم و بیکاری را مهمترین دلایل برای جدایی خود اعلام کرده‌اند. کاهش طلاق‌های توافقی در کرمان خالقی همچنین با اشاره به حساسیتی که طی چند سال اخیر نسبت به افزایش طلاق‌های توافقی در استان کرمان ایجاد شد، خاطرنشان می‌کند: طلاق توافقی در کرمان طی سال گذشته 3 درصد کاهش داشته است که نتیجه اقدامات صورت گرفته طی دو سال گذشته برای کاهش آمار طلاق توافقی است. وی تصریح می‌کند: در حالی شاهد کاهش طلاق توافقی در استان کرمان طی سال گذشته هستیم که آمار طلاق توافقی در کشور طی این مدت 15 درصد افزایش یافته است. تاثیر مثبت مراکز مشاوره بر زندگی زوج‌ها اما آمارها بیانگر افزایش صلح و سازش در پرونده‌های طلاقی است که به مراکز مشاوره خانواده در کرمان فرستاده شده‌اند، خالقی می‌گوید: طی سال 91 شاهد 15 درصد صلح و سازش پرونده‌های طلاق در مراکز مشاوره استان کرمان بودیم که این رقم در سال 92 به 22 درصد و در شش ماهه نخست سال جاری به 31 درصد رسید. خالقی با بیان اینکه در برخی از مراکز مشاوره استان کرمان میزان صلح و سازش پرونده‌های طلاق به 40 درصد هم رسیده است، اضافه می‌کند: این مراکز وقت بیشتری برای مراجعان اختصاص می‌دهند و نیروهای متخصص‌تری دارند.

کرمانی‌ها مهارت‌های زندگی را فرا می‌گیرند وی همچنین در پاسخ به این سئوال خبرنگار فارس که آیا معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان برنامه‌ای برای پیشگیری از طلاق دارد، عنوان می‌کند: در سال جاری بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه خانواده در اولویت قرار دارد، ما در استان کرمان طرحی را با همکاری جهاد دانشگاهی با عنوان طرح «خانواده موفق» تدوین کردیم.  معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در ادامه سخنان خود به توضیح درباره طرح «خانواده موفق» می‌پردازد و می‌گوید: طرح «خانواده موفق» را از مدارس متوسطه دوم آغاز می‌کنیم و سپس به‌سراغ دانشگاه می‌رویم که مرحله دوم آموزش را شامل می‌شود و آموزش‌های مهارت‌های زندگی قبل از ازدواج آخرین مرحله آموزش این طرح است. خالقی ادامه می‌دهد: قصد داریم، افراد زیر یک چتر قرار گیرند و پرونده‌ای با عنوان پرونده خانوادگی برای آنها تشکیل شود و پس ازدواج نیز طرح «خانواده موفق» تمام نمی‌شود و زوج‌ها به مراکز مشاوره وصل می‌شوند و هر چند ماه یک بار زیرپوشش آموزش‌های عمومی قرار می‌گیرند. وی می‌افزاید: مهمترین بحث در طرح «خانواده موفق» این است که شرکت‌کنندگان در این طرح با مراکز مشاوره در ارتباط هستند و ترس، اضطراب و واهمه‌ای که نسبت به مراکز مشاوره دارند را از دست می‌دهند و به راحتی نسبت برای رفع مشکلاتی که در زندگی پیش می‌آید از مشاوره بهره‌مند می‌شوند. پایتخت‌نشینان طرح «خانواده موفق» کرمان را پسندیدند این مسئول ادامه می‌دهد: اعتقاد ما این است اگر مشکلات زندگی در ابتدای امر با یک مشاور متخصص در میان گذاشته شده و رفع شود دیگر این مشکل به یک مشکل بزرگ و غیرقابل رفع تبدیل نمی‌شود. خالقی از انجام رایزنی با آموزش و پرورش و دانشگاه‌های استان کرمان برای اجرای طرح «خانواده موفق» خبر می‌دهد و می‌گوید: مسئولان در تهران نیز این طرح را پسندیده‌اند و طرح «خانواده موفق» به‌عنوان طرحی ملی هم پذیرفته شده است. شبکه‌های ماهواره‌ای قلب خانواده‌ها را نشان گرفته‌اند معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان هم در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس عمده مشکلات خانواده‌ها را از سوی شبکه‌های ماهواره‌ای می‌داند و می‌افزاید: شبکه‌های ماهواره‌ای، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی تاثیر نامطلوب بسیار زیادی بر بنیان خانواده دارد.

علی رویگر به همایش توانمندی‌های سمن‌های سلامت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اشاره می‌کند که در سال 91 در کرمان برگزار شد و ادامه می‌دهد: 200 سمن در این همایش حضور داشتند و تا جایی که ما رصد کردیم، کرمان از چند تهاجم رنج می‌برد. وی می گوید: موادمخدر نخستین تهاجم در کرمان است، زیرا کرمان در ترانزیت موادمخدر قرار دارد و بارانداز موادمخدر است و اعتیاد نخستین گام برای براندازی خانواده‌هاست. زن و شوهرهای قدیمی بامعرفت‌تر بودند معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان اضافه می‌کند: ما این موضوع را هم رصد کرده‌ایم که وقتی زوج‌ها زیر یک سقف می‌روند، بیشترین طلاق‌ها در سه سال نخست زندگی روی می‌دهد و این امر نشان می‌دهد، جوانان ما زبان گفتمان با یکدیگر را بلد نیستند. رویگر تصریح می‌کند: ادامه مشاجرات بین زوج‌ها تبدیل به کدورت می‌شود، سپس کدورت در سینه آنها تبدیل به نفرت می‌شود و در نهایت رو به‌جدایی می‌آورند. وی عنوان می‌کند: اگر بررسی اجمالی از خانواده‌های خودمان داشته باشیم، می‌بینیم در دوران قدیم این معرفت وجود داشته است که زن و شوهر به پای هم بسوزند و این خیلی مهم است که حاضر نشوند به‌اندک مشکلی یکدیگر را بفروشند و ساز جدایی بزنند. مشاوره فراموش نشود این مسئول می‌افزاید: مشاوره بعد از ازدواج برای حفظ و نگهداری خانواده‌ها مهم است و باید بستری را فراهم کنیم که به‌اجبار برای زوج‌های جوان کلاس‌هایی برگزار شود و اگر این اتفاق روی دهد آمار طلاق کاهش می‌یابد. رویگر نقش رسانه‌ها و صدا و سیما در آموزش زوج‌ها را در راستای کاهش آمار طلاق کلیدی می‌داند و می‌گوید: دستگاه‌های اجرایی هم بعد از رسانه‌ها در آموزش جوانان تاثیرگذار هستند. وی با اشاره به اینکه 16 مرکز مشاوره ازدواج در کرمان فعال و مورد تایید اداره کل ورزش و جوانان هستند، تصریح می‌کند: بعضی از مراکز مشاوره ازدواج مورد تایید نیستند که باید در فعالیت آنها بازنگری شود و بحث نظارت بر این مراکز مغفول مانده است. معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان ادامه می‌دهد: عروس و دامادها باید در زمان مدرسه و دانشگاه و قبل از آنکه بخواهند ازدواج کنند، مهارت‌های زندگی را فراگیرند. رویگر یادآور می‌شود: با صدا و سیما هماهنگ کرده‌ایم تا کلیپ‌ها و فیلم‌های چند ثانیه‌ای با موضوع ازدواج ساخته شود. به گزارش فارس، انجام برنامه‌ریزی و اقدامات لازم برای کاهش آمار طلاق‌های توافقی در استان کرمان و موفقیت در این زمینه بیانگر این امر است چنانچه مسئولان تلاش بیشتری را انجام دهند و خانواده‌ها هم با حساسیت بیشتری به دنبال رفع مشکلات زندگی زوج‌های جوان باشند، در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد کاهش آمار طلاق و در نتیجه پیامدهای ناگوار این پدیده خواهیم بود. ============== گزارش از: مهسا حقانیت ============== انتهای پیام/80019/

93/11/12 - 07:32





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن