واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرنوشت نامعلوم دهها گروگان مصری در لیبی تهران – ایرنا – سرنوشت دهها تن از شهروندان مصری ربوده شده در لیبی که عمدتا برای کار و کسب درآمد به این کشور رفته بودند، همچنان نامعلوم است.
به گزارش شبکه خبری "یورو نیوز"، دولت کنونی مصر تحت هدایت "عبدالفتاح السیسی" تاکنون نتوانسته نرخ بیکاری را که رسما 13 و 4 دهم درصد اعلام شده است، کنترل کند.
60 درصد جمعیت مصر را افراد کمتر از 30 سال تشکیل می دهند و در حدود یک سوم نیروی کار جوان این کشور هیچ منبع درآمدی ندارند.
از هر 10 مصری چهار نفر با درآمد روزانه کمتر از دو یورو زندگی می کنند.
زندگی در شهرهای مصر دشوار است و در خارج شهرها دشوارتر. بسیاری از جوانان مصری برای امرار معاش، به لیبی می روند و عمدتا در بخش های عمرانی مشغول به کار می شوند، هرچند این سفر برایشان خطرات فراوانی به همراه دارد.
به رغم هشدارهای قاهره درباره خطرات تروریستی در لیبی، هزاران مصری از زمان سقوط حکومت "معمر قذافی" در سال 2011 برای کار به این کشور رفته اند.
از تاریخ 13 آگوست (22 مرداد) تاکنون، 27 تبعه مصری در لیبی ربوده شده اند.
شهر "العور" استان "منیا" واقع در 200 کیلومتری جنوب قاهره یکی از مناطق به شدت محروم مصر است.
مادر یکی از جوانان مصری ربوده شده در لیبی که ساکن العور است، خواستار مشخص شدن سرنوشت پسرش شده است.
عضو خانواده یکی دیگر از گروگان های مصری نسبت به تدابیر دولتی اعتراض دارد. او می گوید افراد ربوده شده با مجوز رسمی و گذرنامه به لیبی رفته اند؛ دولت مانع از سفر مصری ها به لیبی نمی شود، زیرا نمی تواند سودی را که از قبل خرید بلیت به این کشور به جیب می زند نادیده بگیرد.
خانواده های 27 کارگر مصری ربوده شده در لیبی، هفته گذشته با مقام های این کشور دیدار کردند و خواستار نجات و بازگرداندن فرزندانشان شدند.
آن ها پس از این ملاقات در مقابل دفاتر سازمان ملل متحد در قاهره تحصن کردند و از جامعه بین المللی خواستند که برای تعیین سرنوشت فرزندانشان اقدام کند.
لیبی از سال 2011 که مداخله نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به حکومت استبدادی قذافی خاتمه داد تاکنون دستخوش ناامنی و هرج و مرج بوده است.
گروه های مسلح مختلف که زمانی برای سرنگونی قذافی با یکدیگر همکاری می کردند، اکنون برای گرفتن سهم خود از قدرت در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند.
در این میان گروه های تروریستی از جمله گروهی موسوم به "انصار الشریعه" نیز فعال هستند. این گروه چند ماه قبل با گروه تروریستی داعش هم پیمان شد و بدین ترتیب شاخه داعش اواخر آبان ماه گذشته رسما در لیبی اعلام وجود کرد.
شورای امنیت در تاریخ 20 نوامبر (29 آبان) و پس از آن مجلس نمایندگان لیبی در آگوست ( مرداد) گروه انصار الشریعه را در فهرست سازمان های تروریستی درج کردند.
بر اساس گزارش روزنامه انگلیسی "گاردین"، شاخه داعش در لیبی در حدود دو هفته قبل مسوولیت ربودن 21 شهروند مسیحی مصر را بر عهده گرفت. هرچند این گروه تروریستی در بیانیه اش هیچ شرطی را برای آزادی اتباع مصر اعلام نکرد.
مصر نیز تایید کرد که 20 شهروند مسیحی قبطی در لیبی گروگان گرفته شده اند.
طی هفته های اخیر گزارش های ضد و نقیضی در خصوص سرنوشت مصری های ربوده شده در لیبی منتشر شده است.
یک منبع نزدیک به دولت لیبی در تاریخ 3 ژانویه (13 دی) اعلام کرد که شاخه داعش در لیبی طی چند روز 20 نفر را در شهر "سرت" به اسارت گرفته است.
در حالی که دو روز بعد یک منبع قبیله ای گفت که 13 نفر از این افراد توسط قاچاقچیان انسان ربوده و چندی بعد آزاد شده اند. اما این خبر هیچگاه به صورت رسمی تایید نشد.
خاورم**9156**7074**1566
11/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]