واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «امنیت سایبری»، محملی جدید برای نفوذ آمریکا در شرق آسیا پکن - ایرنا - پس از تهدیدهای به اصطلاح هسته ای و تسلیحاتی کره شمالی، موضوع «امنیت سایبری» در حال تبدیل شدن به محملی جدید برای دخالت واشنگتن در روابط کشورهای آسیای شرقی است.
پس از آنکه نگرانیهای کره جنوبی از آزمایشهای اتمی همسایه شمالی، مقدمات لازم برای سوء استفاده واشنگتن از وضعیت موجود را فراهم آورد، همکاریهای سایبری، زمینه جدیدی را فراهم آورده است که کاخ سفید حضور خود در منطقه را بیش از پیش ضروری بداند.
این موضوع که در سفر یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا به کره جنوبی مطرح شده، نشان دهنده آن است که آمریکا برای شعله ورتر کردن تنش میان دو همسایه شمالی و جنوبی از هیچ تلاشی فروگذار نیست.
«رز گات مولر» معاون کنترل سلاح و امنیت بین المللی وزارت خارجه آمریکا که هم اینک در کره جنوبی بسر می برد از توافق جدیدی با سئول خبر می دهد که بر اساس آن دو کشور همکاریهای جدیدی در زمینه امنیت سایبری علیه کره شمالی خواهند داشت.
وی روز گذشته در سئول با «شین دونگ ایک»، همتای کره ای خود دیدار کرد و گفت که کشورش علاقه مند است علاوه بر حوزه خلع سلاح و مقابله با اشاعه تسلیحات هسته ای کره شمالی، در حوزه امنیت سایبری نیز بر علیه پیونگ یانگ همکاری داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه سئول و واشنگتن در ماجرای مقابله با حملات و تهدیدات سایبری کره شمالی علیه شرکت سونی پیکچرز هیچ گونه محدودیتی برای همکاری نداشته و تعاملی تنگاتنگ را تجربه کرده اند، توافق جدید میان دو کشور می تواند تلاشی جدید برای مهار کره شمالی در این عرصه محسوب شود.
این مقام مسئول در وزارت امور خارجه آمریکا همچنین تحریمهای کشورش علیه پیونگ یانگ پس از ماجرای حمله نفوذگرهای اینترنتی به کمپانی سونی پیکچرز را نمایانگر جدیت واشنگتن در مقابله صریح با این قبیل تهدیدات توصیف کرد.
وی همچنین در اظهاراتی مداخله جویانه گفت: باراک اوباما معتقد است که کره شمالی در نهایت محکوم به سقوط و فروپاشی است و آزادی اطلاعات و به خصوص اینترنت، مسئله ای است که نهایتا راه خود را در این کشور بسته کمونیستی باز خواهد کرد.
«مولر» همچنین تاکید کرد که دو کشور به همکاریهای خود در باره خلع سلاح جهانی بویژه در خصوص تلاشهای کره شمالی ادامه خواهند داد.
مذاکرات نمایندگان ارشد آمریکا و کره جنوبی بخشی از مذاکرات سالیانه در باره خلع سلاح هسته ای و دیگر موضوعات امنیتی بین المللی است که از سال 2013 میلادی شروع شده است.
وی که از روز پنجشنبه برای یک سفر چهار روزه وارد سئول پایتخت کره جنوبی شد، قرار است به چین نیز سفر و با مقامات این کشور در باره موضوعات امنیتی گفت و گو کند.
این کشور هم اکنون با دارا بودن بیش از 28 هزار نیروی نظامی و انجام رزمایشهای مختلف سالانه با کره جنوبی، شبه جزیره کره را به محل رزمایشهای مکرر و امتحانات تسلیحاتی خود مبدل کرده است.
کاخ سفید در آخرین تلاشهای خود علیه کره شمالی، اوایل دی ماه سالجاری به بهانه هک شدن سایت شرکت فیلمسازی «سونی پیکچرز» از سوی کره شمالی، 10 مقام بلندپایه و تعدادی از شرکتهای تجاری این کشور را تحریم مالی کرد.
کره شمالی هیچگاه مسوولیت این حمله را نپذیرفته است.
آساق*231 *1597*1577
11/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]