واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاکید اتحادیه آفریقا بر حل بحران لیبی تهران – ایرنا – رییس اتحادیه آفریقا بر لزوم توجه بیشتر به اوضاع در لیبی و حل و فصل سیاسی بحران این کشور تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری "میدل ایست آی"، "محمد ولد عبدالعزیز" رییس جمهوری موریتانی و رییس اتحادیه آفریقا روز گذشته (جمعه) در بیست و چهارمین نشست سران کشورهای عضو این اتحادیه ضمن تاکید بر این که جامعه بین المللی باید به مساله لیبی توجه بیشتری داشته باشد، افزود:همکاری بین المللی در زمینه حل بحران لیبی تا رسیدن احزاب این کشور به توافق و خاتمه بحران باید ادامه یابد.
وی پیش از برگزاری نشست این نهاد 54 عضوی در "آدیس آبابا" پایتخت اتیوپی گفت که "گروه هایی که در فهرست سازمان های تروریستی سازمان ملل قرار دارند، نباید اجازه حضور در هیچ یک از فعالیت های سیاسی لیبی را داشته باشند.
عبدالعزیز در سخنان خود به نوع و نحوه حمایت های بین المللی از مذاکرات لیبی اشاره ای نکرد. روز چهار شنبه گذشته نیز سران کشورهای عضو این اتحادیه وعده دادند که از مذاکرات لیبی برای انعقاد "توافقی سیاسی" در راستای حل و فصل بحران موجود حمایت خواهند کرد.
بسیاری از ناظران بین المللی نیز اعلام کرده اند که از راه حل سیاسی بحران لیبی حمایت می کنند.
"خلیفه حفتر" ژنرال سابق ارتش لیبی در هفته ای که گذشت تایید کرد که نیروهایش پیشتر از سوی امارات و مصر از کمک های نظامی برخوردار شده اند.
وی سه شنبه گذشته در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی "بی بی سی" انگلیس گفت که سلاح های دریافت شده به اندازه ای هست که بتواند امکان خاتمه دادن به درگیری های مسلحانه این کشور را فراهم کند.
حفتر با آغاز عملیاتی تحت عنوان "کرامت" در ماه مه (اردیبهشت/خرداد) گذشته تلاش برای از بین بردن گروه های مسلح متعدد را که بر سر قدرت با یکدیگر می جنگند، آغاز کرد.
پارلمان لیبی در روزهای نخستین این عملیات آن را "کودتا" معرفی کردند، اما حفتر در نوامبر (آبان/آذر) 2014 به عنوان بخشی از ارتش پذیرفته شد.
از زمان آغاز این حملات، گزارش های متعددی دال بر ارسال کمک های نظامی از سوی قدرت های خارجی و در راس آن ها مصر و امارات منتشر شده است.
با این حال، حفتر برای نخستین بار است که به صورت علنی به دریافت حمایت های تسلیحاتی و نظامی از سوی قدرت های خارجی اذعان می کند.
این اظهارات در حالی صورت می گیرد که مهاجمان مسلح سه شنبه یک هتل را در "طرابلس" پایتخت این کشور محاصره کردند؛ حمله ای که دست کم 11 نفر طی آن کشته شدند.
گروه تروریستی داعش مسوولیت این حمله را بر عهده گرفت.
بسیاری از صاحب نظران نگرانند که مناقشه میان مجلس نمایندگان لیبی که مورد حمایت جامعه بین المللی است و نیز پارلمان سابق تحت عنوان "کنگره ملی" باعث ایجاد خلائی می شود که زمینه را برای بهره برداری گروه های شبه نظامی فراهم می سازد.
کنگره ملی با گروهی از شبه نظامیان موسوم به "فجر لیبی" متحد است که از ماه آگوست (مرداد/شهریور) تاکنون کنترل پایتخت را در دست دارد.
علاوه بر پارلمان موازی، لیبی اکنون دارای دو دولت رقیب است.
این کشور از زمان سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال 2011 دستخوش ناآرامی و هرج و مرج بوده، اما خشونت ها طی چند ماه اخیر به اوج خود رسیده است.
خاورم**9156**1566
11/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]