واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ارباب همچنان باید زیان ببیند- غلامرضا مالک زاده * جمله هایی را از آدم هایی که مقابل شماهستند و یا آدم هایی که صدایشان محبوس درنوار است می شنوید که می گویند:«لطفا منتظر بمانید، نوبت بگیرید و بنشینید،لطفا چند لحظه تامل بفرمایید،کلیه کاربرها مشغول پاسخگویی می باشند، شما نفر بیست و پنجم هستید، صبرکنید تا سیستم وصل شود»...
این سخنان بیانگر شرایط نوین و به تعبیر برخی افراد غلبه تکنولوژی بر زندگی مردم است اما در بیشتر موارد این تکنولوژی غالب، نه تنها موجب شتاب دهی به کارها نشده بلکه به کند شدن روال زندگی و فرود آمدن ضربه بر اعصاب مردم منجر شده است.
قصد دفاع از شرایط سپری شده و یا بدگویی از زندگی کنونی و متغیر را نداریم اما زندگی در شرایط غیر نوین حداقل این خوبی را داشت که مطمئن بودیم کارمان نهایتا انجام می شود ولی در زندگی تکنولوژی زده، تقریبا مطمئن هستیم دربیشتر موارد کارمان با روش مطلوب انجام نمی شود.
نمونه بارز درماندگی انسان در زندگی تکنولوژی زده، پاسخ نگرفتن از دستگاه های الکترونیکی پاسخگوست که بر تلفن های بیشتر ادارات و حتی مغازه ها نصب شده است.
تماس تلفنی ارباب رجوع با ادارات و مراکزی که خود را با تلفن های پاسخگو(پیام گیر) مجهز کرده اند، در بیشتر موارد منجر به نتیجه نمی شود زیرا تماس گیرنده پس از ساعت ها معطلی و شنیدن پیام و آهنگ، ناچار می شود راسا به مکان مربوط مراجعه کند و با روش قدیمی، امور خود را پیگیری کند.
اگر تماس گیرنده ازاستانی دوردست با پایتخت تماس گرفته و فقط پیام و آهنگ شنیده باشد، باید رنج سفر به پایتخت و هزینه های آن را تحمل کند و از خیر تکنولوژی و شرایط نوین بگذرد.
گویا این دستگاه (پیام گیر) در برخی ادارات ومکان ها نصب شده تا از پاسخگویی به مردم خودداری شود.
روش نوبت دهی در بانک ها با استفاده از دستگاه مخصوص را می توان در بسیاری موارد با توجه به نوع عملکرد متصدیان برخی بانک ها روشی ضد مراجعان(مشتری ها) دانست.
دریافت نوبت از دستگاه مستقر در اغلب بانک ها مساوی است با خوردن مهر سکوت بر لب مشتریان.
در واقع در بیشتر موارد وقتی کاغذ نوبت با زمان یک هزار و نهصد دقیقه نوبت انتظار و 990 نفر در صف انتظار به دست مشتری رسید، این مشتری محترم باید فقط سکوت کند و نظاره گر فعال بودن فقط یک باجه از مجموع شش باجه بانک باشد.
به هر حال تکنولوژی برای رفاه مردم است و بخشی از مردم هم ارباب رجوع هستند ولی مشخص نیست این ارباب چرا همچنان باید زیان ببیند.
ایرانیان ضرب المثلی دارند با این مضمون: فلانی با پنبه سر می بُرد.
حال وضع ما چنین شده است که نرم افزاری طراحی کرده اند برای آسایش و رفاه مردم ولی کارکرد آن به گونه ای شده که همانند پنبه و چقدر نرم، سر ارباب رجوع ومشتریان را می بُرد.
* دبیر خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس
11/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]