واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مجمع پارلمانی شورای اروپا به ترکیه در مورد آزادی بیان و مطبوعات هشدار داد آنکارا - ایرنا - مجمع پارلمانی شورای اروپا از دولت ترکیه خواست تا آزادی بیان و آزادی مطبوعات را در این کشور رعایت کند.
به گزارش روز جمعه روزنامه «زمان» چاپ ترکیه، مجمع پارلمانی شورای اروپا در گزارشی از دستگیری برخی روزنامه نگاران مخالف و فشار به برخی رسانه های مخالف در ترکیه انتقاد کرد.
در نشست روز گذشته مجمع پارلمانی شورای اروپا در استراسبورگ گزارش "گزدن سرچکو فلگو" نماینده کرواسی در این شورا با عنوان "محافظت از آزادی رسانه ای در اروپا" به آرای نمایندگان شورا گذاشته و با 77 رای موافق در مقابل 19 رای مخالف به تصویب رسید.
در گزارش یاد شده موارد نقض آزادیهای بیان و آزادیهای رسانه ای در ترکیه بطور گسترده بیان شده و با اشاره به دستگیریهای برخی روزنامه نگاران مخالف در پی تهاجم نیروهای انتظامی به مرکز روزنامه زمان و شبکه تلویزیونی "سامان یولو تی.وی" در ماه گذشته از این مساله به تندی انتقاد شده است.
در بخش دیگری از این گزارش از "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه نیز بدلیل فشار به صاحبان گروههای رسانه ای انتقاد شده است.
شورای پارلمان اروپا همچنین روز گذشته کمیسیونی را مامور بررسی انطباق قانون جزایی ترکیه با استانداردهای حقوق بشر اروپا کرد.
فلوگه نماینده پارلمان کرواسی و تهیه کننده گزارش یاد شده در گفتگو با روزنامه زمان گفت: به نظر می رسد که فشار به رسانه ها در ترکیه نسبت به گذشته افزایش بیشتری یافته و رسانه ها در ترکیه نسبت به قبل از آزادیهای کمتری برخوردار هستند.
مساله نقض آزادی بیان و مطبوعات در ترکیه در سال های اخیر به کرات از سوی نهادهای بین المللی مورد تاکید و انتقاد قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که در روزهای گذشته موسسه فریدام هاوس (خانه آزادی) در ارزیابی شرایط کشورهای مختلف از لحاظ آزادی های مدنی و سیاسی در سال 2014، ترکیه را یک کشور "نیمه آزاد" معرفی کرد. این موسسه در سال گذشته ترکیه را "غیرآزاد" توصیف کرده بود.
در شاخص رسانه ای این گزارش، ترکیه از گروه کشورهای غیر آزاد در سال 2013 میلادی به کشوری نیمه آزاد در سال 2014 ارتقا یافته است.
خانه آزادی در گزارشی که در اوایل فروردین ماه سال جاری از وضعیت آزادی مطبوعات در جهان منتشر کرد، ترکیه را بعد از 15 سال در ردیف کشورهای "فاقد آزادی مطبوعات" قرار داده بود.
در سالهای اخیر اخراج گسترده اصحاب رسانه از موسسات خبری ترکیه بعد از رویدادهای پارک "گزی" در دو سال قبل، اعمال سانسور و خودسانسوری در رسانه ها ،شفاف نبودن مالکیت ها در موسسات رسانه ای مورد انتقادهای گسترده نهادهای بین المللی است.
مخالفان دولت آنکارا و رسانه های مستقل در ترکیه تاکید دارند، خط بسیار مشخصی میان رسانه های خودی و رسانه های مستقل و مخالف کشیده شده است و همچنان روزنامه نگاران و نویسندگان مستقل از رسانه های نزدیک به دولت اخراج و یا مجبور به کناره گیری می شوند.
شورای اروپا یک سازمان جدا از اتحادیه اروپا است.
شورای اروپا (به انگلیسی: Council of Europe) کهن ترین سازمان برای یکپارچه سازی اروپاست که در سال 1328 خورشیدی (1949) دایر شد. پایهٔ این سازمان بر گسترش مردم سالاری، حقوق بشر، زمامداری قانون و بهره برداری از همکاری های فرهنگی استوار است. 48 کشور با 800 میلیون باشنده در این شورا هستند.
نهادهای قانونی آن عبارتند از جرگهٔ وزیران شکل گرفته از وزیر خارجه از هر کشور، مجمع پارلمانی از پارلمان متشکل از مجلس از هر کشور، و دبیر کل که رهبر دبیرخانه شورای اروپا است.
پایگاه این شورا در استراسبورگ فرانسه است و فرانسوی و انگلیسی زبان های رسمی در آن هستند.
خاورم**2012** 1337
10/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]