واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ بهمن ۱۳۹۳ (۲۳:۳۰ب.ظ)
تحرکات نظامي روسيه در برابر غرب در پي بحران اوکراين گروه بين الملل خبرگزاري موج،
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، تحولات داخلي اوکراين، به عنوان بزرگترين کشور شوروي سابق در اروپاي شرقي، خط قرمز غرب و شرق بود. هر کدام تلاش داشتند حوادث به نفع خود باشد. در اين راستا تغيير رئيس جمهور، قدرت گيري جدايي طلبان در شرق اوکراين، انضمام شبه جزيره کريمه به روسيه و گراني و قطع جريان گازي گازپروم به اين کشور مهمترين تحولات داخلي اوکراين بود. اما فراتر از اين اتفاقات، روسيه به نمايندگي بلوک شرق سابق براي قدرت نمايي در مقابل اتحاديه اروپا، ناتو و آمريکا به عنوان بلوک غرب ايستاد.
در اين راستا مسکو با برگزاري رزمايش هاي BALTOPS 2014 در درياي بالتيک و Saber Strike 2014 که در آن تعداد پرسنل و تجهيزات به کارگرفته در مانورها با رزمايش هاي ناتو در کشورهاي بالتيک برابر بود، نوعي تقابل با پيمان آتلانتيک شمالي و ايالات متحده بود.
علاوه بر اين رسانه هاي اروپايي از پرواز هواپيماي روسي شامل بمبافکنهاي استراتژيک، هواپيماهاي جنگنده، هواپيماهاي سوختگيري هوايي بر فراز درياي بالتيک، درياي شمال، اقيانوس اطلس (آتلانتيک) و درياي سياه و نيز حضور ناوهاي روسي در کانال انگليس و سواحل فرانسه خبر دادند.
در همين حال کار به آنجا رسيد که وزير دفاع روسيه نيز از احتمال پرواز بمب افکن در اطراف مرزهاي آمريکا سخن گفت. همچنين شايگو بيان کرد در صورت تداوم رفتار خصمانه واشنگتن عليه مسکو، احتمالا اين کشور در مورد پيمان کاهش سلاح هاي استراتژيک تجديد نظر خواهد کرد.
در واقع روسيه به عنوان ميراث دار اتحاد جماهير شوروي، حتي با وجود تفاوت فاحش دو کشور در ميزان بودجه نظامي سالانه. تنها رقيب خود را ايالات متحده مي داند. طبق آمار منتشر شده آمريکا در سال 600 ميليارد دلار و روسيه 70 ميليارد دلار صرف امور نظامي مي کند.
با اين همه کرملين طبق برنامه پوتين از زمان به قدرت بازگشتنش در دهه دوم قرن بيست و يک و پس از تحولات اوکراين، شروع به تجهيز و نوسازي بيش از هفتاد درصد ارتش کرد. بر اين اساس وزارت دفاع اين کشور بودجه دفاعي را با 21.2 درصد رشد در سال 2015 به مبلغ 79 ميليارد دلار رساند.
از ديگر اقدامات مسکو براي تقويت بنيان هاي ميليتاريستي، ارتقاي توان ناوگان درياي سياه تحت يک طرح 2.5 ميليارد دلاري تا سال 2020، بهينه سازي نيروي هوايي با يک قرارداد 470 ميليون دلاري با شرکت ميگ براي دريافت 16 فروند جنگنده پيشرفته ميگ 29، افزايش نسل چهارم جنگنده هاي ميگ 35 تا سال 2016 به بيش از 100 فروند و جايگزيني هوايپماهاي ميگ 31 با رهگيرهاي دور برد است.
برنامه ريزي کرملين نوسازي هفتاد رصد نيروي زميني تا سال 2020 به سلاح هاي مدرن از جمله بيش از پنج هزار زره پوش جديد، حدود 6 هزار سخت افزار نظامي و چهارده هزار خودرو است. همچنين روسيه درنظر دارد پايگاه هاي نظامي خارج از خاک خود را تقويت کند. اين کشور در قزاقستان، قرقيزستان، سوريه، آبخازيا، تاجيکستان و اوستياي جنوبي نيرو دارد.
در واقع هدف روسيه در رويارويي با آمريکا در بحران اوکراين، نشان دادن تداوم قدرت مسکو در بعد نظامي؛ به ويژه پس از سکوت در مقابل حملات کاخ سفيد به افغانستان و عراق، ممانعت از گسترش ناتو به کشورهاي قفقاز و آسياي شرقي و تبديل شدن به يک مهره تعيين کننده در تعاملات بين المللي است.
مسکو اگر چه در بعد نظامي مي تواند همپاي آمريکا حرکت کند، اما؛ در بحث اقتصادي نشان داد که به راحتي به زانو درخواهد آمد. تحريم هاي اقتصادي اروپا و آمريکا به همراه برخي از متحدانشان، منجر به آن شد که مقامات روسيه اعلام کنند 40 ميليارد دلار در سال جاري ميلادي ضرر خواهند. ضمن آنکه در تهيه اقلام خوراکي خود دچار مشکل شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]