واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۳:۲۵ب.ظ)
بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به انسان را جدي بگيريد دکتر نبوي گفت: 60 درصد بيماري هاي عفوني بيماري هايي هستند که از حيوان به انسان منتقل مي شوند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمود نبوي ضمن بيان اين مطلب با اشاره به اين که برنامه کنترل بيماري هاي زئونوز(بيماري هاي قابل انتقال مشترک بين انسان و حيوان) يک مشارکت بين بخشي با سازمان هايي مانند دامپزشکي و حفاظت محيط زيست مي باشد که سلامت حيوانات را تضمين مي کنند، تاکيد کرد: افرادي که با حيوانات سروکار دارند بايد اقداماتي را رعايت کنند تا مبتلا به اين بيماري نشوند.
وي با بيان اين که بيشتر گروه هاي در معرض خطر بيماري هاي زئونوز، روستاييان و دامداران هستند، افزود: در مناطق شهري نيز افرادي که حيوانات را در منزل نگه مي دارند، در معرض خطر هستند و لازم است به طور مرتب حيواناتشان تحت نظر دامپزشک باشند و واکسن ها و داروهاي لازم را دريافت کنند.
معاون مرکز مديريت بيماري هاي واگير با اشاره به همزيستي برخي از حيوانات مانند گربه ها و يا پرنده ها با انسانها و نيز وجود برخي از حيوانات مانند سگ در حاشيه شهرها، بر ضرورت آموزش شهروندان در مواجهه با اين حيوانات تاکيد کرد و گفت: يکي از مهم ترين بيماري هايي که احتمال انتقال آن از طريق اين حيوانات وجود دارد، هاري است و هاري يک بيماري کشنده است که هرکس علائم اين بيماري را بگيرد متاسفانه فوت مي کند.
دکتر نبوي با اشاره به اين که در سال 92، چهار مورد ابتلا به اين بيماري در کشور گزارش شده است، گفت: اين افراد پس از گزش توسط حيوانات به مراکز درمان پيشگيري هاري مراجعه نکرده اند.
وي گفت: بالغ بر 600 مرکز درمان پيشگيري هاري در سراسر کشور به صورت رايگان و به طور شبانه روزي توسط کارشناسان دوره ديده به مراجعه کنندگان ارائه خدمت مي دهند.
دکتر نبوي گفت: اولين اقدام براي فرد گزيده شده، شستشوي محل گزيده شده به مدت 15 تا 20 دقيقه با آب و صابون، شستشو با بتادين و الکل و سپس تزريق واکسن و سرم است.
دکتر نبوي با اشاره به مشاهده يک مورد گربه مبتلا به هاري در غرب تهران گفت: شهروندان حتي المقدور نبايد با حيوانات در تماس باشند و در صورت گزش توسط حيوانات حتما بايد به مراکز درمان پيشگيري از هاري مراجعه کنند.
وي با اشاره به اقدامات سازمان دامپزشکي در اين باره گفت: سالانه 500 تا 1000 مورد دامي مشکوک يا مورد گزش قرار گرفته و يا داراي علايم مشکوک در کل کشور توسط سازمان پزشکي مورد ارزيابي قرار مي گيرند.
معاون مرکز مديريت بيماري هاي واگير خاطر نشان کرد: با هماهنگي هاي انجام شده با سازمان هاي دامپزشکي، حفاظت محيط زيست و شهرداري، اقدامات لازم درخصوص کنترل اين بيماري در حيوانات ولگرد شهر تهران و حيوانات صاحب دار به عمل آمده است.
دکتر نبوي تاکيد کرد: سالانه بالغ بر 150 هزار مورد حيوان گزيدگي در کشور اتفاق مي افتد که بيش از 10 هزار مورد مربوط به شهر تهران است و همه اين موارد به طور رايگان در مراکز درمان پيشگيري هاري تحت واکسيناسيون قرار مي گيرند.
وي گفت: در مجموع 75 درصد موارد ثبت شده حيوان گزيدگي در کشور مربوط به سگ گزيدگي، 15 درصد گربه گزيدگي يا خراش توسط پنجه هاي گربه و بقيه مربوط به ساير حيوانات است که ضرورت دارد مردم آموزش هاي لازم را کسب نمايند تا در صورت گزش توسط پستانداران و يا خراشيدگي توسط آنها، بلافاصله به مرکز بهداشت درماني مراجعه نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]