واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ دي ۱۳۹۳ (۲۰:۳۴ب.ظ)
نشانه هاي بيماري کبد را جدي بگيريد کبد در تنظيم سوخت و ساز بدن، متابوليسم، توزيع مواد غذايي در بدن، توليد انرژي، متابوليسم داروها، ساخت هورمون هاي مفيد و دفع سموم از بدن نقش حياتي داد.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ دکتر همايون بشيري فوق تخصص بيماري هاي گوارشي با اشاره به مطلب فوق گفت: چنانچه کبد کار خود را بدرستي انجام ندهد کل بدن دچار عوارض آن مي شود و درگير مشکلات بعدي خواهد شد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه گفت: به لحاظ ميزان شيوع مهمترين بيماري هاي کبد:1- کبد چرب است که به خاطر وزن زياد و چربي بالا بوجود مي آيد و ممکن است منجر به اختلالات کبدي شود. 2- هپاتيت ها که انواع مختلفي دارد که نوع B و C آن مزمن مي شوند که سال ها مريض را گرفتار مي کند و يک سري هپاتيت هاي خود ايمني که سيستم ايمني موادي را توليد مي کند که باعث آسيب به بافت هاي بدن از جمله کبد مي شود.3- سيروز که مرحله انتهايي التهابات کبدي است که طي آن کبد کوچک و چروکيده مي شود. 4- سرطان هاي کبد که يا از خود کبد هستند يا از اعضاي ديگر به کبد سرايت مي کند مانند سرطان روده و استخوان و پنجمين مساله مهم که ممکن است براي کبد بوجود بيايد ناشي از داروهاي نيروزاست که عوارض جدي را براي کبد به دنبال دارد.
وي در خصوص علايم بيماري کبد در افراد گفت: کساني که براي مدتي و بدون سابقه دچار ضعف و بيحالي مي شوند، خستگي زودرس دارند، تغيير رنگ ادرار، پوست يا چشم در آنها به چشم مي خورد ، خارش پوستي بدون دليل دارند، ورم در اندام هاي تخحتاني آنها به چشم مي خورد، بزرگي شکم و احساس سنگيني در آن دارند، عروق برجسته بر روي شکم بروز مي کند ، اختلالات خواب در شب و روز دارند، وجود بويي خاص شبيه آمونياک در تنفس آنها وجود دارد، دچار اختلالات خون و کم خوني شده اند ممکن است مسئله اي در کبد خود داشته باشند. دکتر بشيري گفت چنانچه حتي يک نشانه از اين علايم براي مدتي طولاني در کسي به چشم بخورد آن فرد بايد نسبت به سلامتي کبدخود حساس شود.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه اضافه کرد :بيماري هاي کبد بايد زود تشخيص داده شوند تا بموقع درمان شوند. بسياري از اوقات مي توان با تشخيص زودهنگام بيماري را کنترل کرد اما چون بسياري از بيماران ديرهنگام متوجه بيماري خود مي شوند بيماري پيشرفت کرده و به سيروز کبدي منجر مي شود که تنها راه آن پيوند کبد است. لذا کساني که در معرض خطر هستند شامل چاق ها ، مصرف کنندگان داروهاي بدنسازي، کساني که سابقه بيماري کبدي و هپاتيتي و سرطان هاي گوارشي در خانواده آنها به چشم مي خورد، مصرف کنندگان مواد دخاني و الکل مي بايست نسبت به انجام چکاپ هاي ساليانه اقدام کنند.
اين فوق تخصص بيماري هاي گوارشي در مورد مواردي که به پيشگيري از بروز بيماري کبدي مي انجامد گفت: بايد مراقب افزايش وزن بود، انجام ورزش مرتب در برنامه روزانه قرار گيرد، از مصرف داروهاي بيمورد خود داري شود، از مصرف الکل و سيگار اجتناب شود، در مقابل بيماري هپاتيت اقدامات بهداشتي لازم انجام شود،تا حد امکان از مصرف گوشت قرمز چربي و نمک خودداري شودو ميزان مصرف ميوه و سبزي و قهوه افزايش يابد تا خطر ابتلا به بيماري هاي کبد پايين آيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]