واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۳:۲ب.ظ)
پخش فيلم مستند «جاودانههاي نور و تصوير» در جشنواره هنرهاي تجسمي بسيج در مراسم اختتاميه جشنواره هنرهاي تجسمي بسيج در لرستان در قالب نمايش فيلم مستند «جاودانههاي نور و تصوير» شهيد يخچالي معرفي شد.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، در مراسم اختتاميه هفتمين دوسالانه جشنواره هنرهاي تجسمي بسيج که امروز، هشتم بهمن در خرمآباد برگزار شد، در قالب فيلم «جاودانههاي نور و تصوير» ياد شهيد حجتالله يخچالي از شهداي شاخص عرصه هنر گرامي داشته شد.
يادآور ميشود، شهيد حجتالله يخچالي در بهمن 1336 در خانوادهاي کارگري در شهرستان بروجرد چشم به جهان گشود. محيط زندگي او بسيار محقر و ساده بود. لذا طعم تلخ يک زندگي سخت را چشيده بود و براي همين همواره و هميشه غمخوار مردم فقير بود.
شهيد يخچالي در زمانيکه چندان سني از او نگذشته بود به هنر علاقه خاصي پيدا کرد و تصميم گرفت درس را رها کند و بهدنبال کار و کوشش برود.
او در حاليکه کار ميکرد، بهخاطر علاقهاي که به کار فيلمبرداري داشت به اين هنر هم پرداخت و با اندک پولي که جمعآوري کرده بود توانست دوربين فيلمبرداري تهيه کند و آن را در زمان انقلاب به کار گيرد و صحنههايي از جنايات رژيم منحوس پهلوي را ضبط نمايد.
وي سفرهايي به شهر مشهد نمود و تاثيري که در اين سفرهاي معنوي و روحاني که او داشت، توانست در خط اسلام قرار گيرد و با کساني مشورت ميکرد که او را پيش از پيش به احکام اسلام پايبند کردند و آرام آرام پيشامدهاي مهمي در زندگي وي رخ داد.
شهيد يخچالي در آن زمان با کتابهاي علي شريعتي آشنا شد و لذا در آن زمان با فعاليتهايي که داشت مورد سوء ظن سازمان امنيت جهنمي آن موقع قرار گرفت، ولي؛ با هوشياري تمام توانست کتابها را پنهان سازد.
شهيد يخچالي هميشه در پيروي از روحانيت متعهد بود و از جمله کارهايي که اين شهيد انجام ميداد برقکشي براي مردمي بود که وضع مالي آنها خراب بود و توان انجام اين کار را نداشتند.
آثاري که از اين شهيد به يادگار مانده و نشان از فعاليت هنرمندانه و متعهدانه اوست، شامل فيلمهايي مستند و مانا همچون؛ تظاهرات سال 57، فيلم تشييع جنازه شهيد طاهري، فيلم سيگار، فيلم 22 بهمن، فيلم محرم سال 60، فيلمي از طلوع تا غروب و... بود.
شهيد از جمله افکاري که در زمينه گسترش فعاليت هنري خود داشت و در سر ميپروراند اين بود که بتواند دوربين ويدئويي تهيه نمايد تا به اين وسيله همکاري خود را با صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران نزديک سازد که موفق نشد و به درجه والاي شهادت نائل آمد.
تاثيري که شهيد در افکار عمومي مردم گذاشت اين بود که پشتکار وي حيرت مردم را برانگيخت و با عزم راسخي که داشت توانست علاقه مردم را به خود بيشتر جلب نمايد تمام هم و غم خود را صرف تهيه فيلم از تظاهرات و تشييع جنازه شهيدان ميکرد و اندک پولي هم که ميتوانست جمعآوري نمايد صرف اين هنر مورد علاقهاش مينمود.
شهيد حجتالله يخچالي در 25 اسفند 1360 هنگام فيلمبرداري در جبهه نيسان به درجه رفيع شهادت نائل گشت و به آرزوي ديرينه خود دست يافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]