تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845972775




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیلگر ترکیه‌ای تشریح کرد ایران برنده ضعف دیپلماسی اوباما در خاورمیانه؛ متحدان «اوباما» ناراضی‌اند!


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تحلیلگر ترکیه‌ای تشریح کرد
ایران برنده ضعف دیپلماسی اوباما در خاورمیانه؛ متحدان «اوباما» ناراضی‌اند!
یک تحلیگر مسائل بین‌الملل اعلام کرد که بیشتر متحدان کاخ سفید در خاورمیانه از جمله عربستان، ترکیه و رژیم اسرائیل از 6 سال ریاست اوباما ناراضی‌اند.

خبرگزاری فارس: ایران برنده ضعف دیپلماسی اوباما در خاورمیانه؛ متحدان «اوباما» ناراضی‌اند!



به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «علی اصلان» تحلیلگر ترکیه‌ای مسائل بین‌الملل در مقاله‌ای به نقش آمریکا در خاورمیانه پرداخت و نوشت واضح است که اکثر دوستان و هم‌پیمانان آمریکا در خاورمیانه از این کشور در دوره ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» استفاده نبردند و راضی نیستند. بنا به گزارش روزنامه ترکیه‌ای «زمـان»، در این مقاله آمده است: اوباما در سخنرانی سه‌شنبه شب (سخنرانی سالانه اوباما) خود پیرامون «متحدان قدیمی» جز اندکی از موضوع امنیت و سیاست خارجی سخن نگفت در حالی که رئیس‌جمهوران پیشین آمریکا از این تریبون به عنوان ابزاری برای ایجاد سازمان‌های جدید و انتشار رعب در جهان استفاده  و سخنانشان را بر این منوال ادا می‌کردند. اما اوباما سیاست خارجی را اولویت کاری خود قرار نداد و اینگونه شد که نفوذ راهبردی آمریکا در سطح بین‌الملل افزایش یافت. اما طرفداران وی این رفتار او را ستایش می‌کنند. اوباما متحدان خود را ناامید کرده است عربستـان نویسنده افزود: «کاخ سفید امید دوستان و متحدانش در خاورمیانه را ناامید کرده است. از عربستان شروع می‌کنیم؛ "عبدالله بن عبدالعزیز" پادشاه این کشور هفته گذشته (3 بهمن) درگذشت اما به نظر می‌رسد وی با نگرانی و حسرت مُرد زیرا کشورش از طرف رقیب خطرناکش ایران محاصره شده است و از سوی دیگر با تهدیدات گروه‌های تروریستی مانند داعش و القاعده روبروست. سعودی‌ها از افزایش نفوذ ایران در منطقه نگرانند. با حمله "جرج بوش" رئیس‌جمهور سابق آمریکا به عراق (2003) حکومت این کشور به دست شیعیان افتاد و سیاست‌های اوباما شیعیان را در این کشور تقویت کرد. علاوه اینکه نظام "بشار اسد" رئیس‌جمهور سوریه به عنوان متحد ایران باقی ماند و خواست سعودی‌ها برای سرنگونی آن تحقق نیافت».
«اما در یمن (هم مرز با جنوب عربستان) قدرت گرفتن شیعیان حوثی، خواب را از چشم سعودی‌ها ربوده است و کم نیستند عربستانی‌هایی که در این مسأله مقصر بوده‌اند». اهمیت عربستان در کجا پنهان شده است؟ «عکس‌العمل هر چه باشد، آمریکا برای عربستان مرجع اصلی برای پناه بردن به آن است تا با کمک آن پاسخ تهدیدات شیعی را بدهد. به همین دلیل علی‌رغم سست شدن روابط، ریاض هیچ زمانی به صورت کامل روابط خود با آمریکا را قطع نکرده است بلکه روابط آنها در ماه‌های اخیر بهتر نیز شده است».

«آمریکا نیز خواهان اتحاد با عربستان سعودی است زیرا یکی از دولت‌های رهبر در جهان سنی عرب به شمار می‌رود. اما باید بگوییم که عربستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت در اقتصاد جهان بسیار تاثیر می‌گذارد. ریاض از تولید نفت خود کم نکرد و باعث کاهش قیمت آن شد. از سوی دیگر تحریم‌های آمریکایی اعمال شده بر روسیه به خاطر مسأله اوکراین، علاوه بر نفت بر اقتصاد این کشور تاثیر گذاشت و به این ترتیب آمریکا و عربستان به نوعی روسیه را به خاطر حمایت از ایران و اسد تنبیه کردند».

«رئیس دولتی که اهمیت راهبردی آن تا به این حد بود فوت شد بنابراین طبیعی بود اوباما سفر خود به هند را کوتاه کند و برای گفتن تسلیت راهی عربستان شود». رژیم صهیونیستی بحران نتانیاهو در آمریکا اسرائیل در این مرحله بیشتر از همه از دست آمریکا ناراحت است زیرا کاخ سفید با برقراری (مذاکره و) رابطه با ایران و سعودی، تل‌آویو را به حاشیه رانده است. «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل از مخالفان سرسخت ایران است. اوباما تهدید کرد که در مقابل طرح تحریم ایران از سوی جمهوری‌خواهان از وتو استفاده خواهد کرد و جمهوری‌خواهان نیز بدون اجازه قبلی از کاخ سفید از نتانیاهو خواستند برای یک سخنرانی به کنگره برود اما اوباما و «جان کری» وزیر خارجه اعلام کردند نمی‌خواند نتانیاهو را تا قبل از انتخابات ایرائیل (17 مارس 2015) ببینند زیرا این رفتاری اخلاقی نیست.
اگر به دلخوری کاخ سفید نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم که سفر نتانیاهو ، روابط آمریکایی- اسرائیلی را به مثابه حزب معارضی قرار می‌دهد که به ضرر منافع اسرائیل است. از سوی دیگر دور کردن این بحران به ضعف دیپلماتیک کاخ سفید اشاره دارد.

ترکیـه ترکیه به چشم‌انداز مورد نظر خود در دوره اوباما نرسید ترکیه از جمله کشورهای منطقه است که به آنچه دوره اوباما می‌خواست، نرسید. آنکارا دید که موضوع سوریه در میانه راه رها شده و اوباما درهای ترکیه را جز در زمانی که به آن نیاز دارد، نمی‌کوبد. برای همین زبان حال ترکیه خطاب به آمریکا این شد که تا زمانی که به خواست ما اهمیت نمی‌دهید از شما در چهارچوب مبارزه با داعش جز به صورت محدود حمایت نمی‌کنیم. آنکارا به شدت از راه‌حل‌های ارائه شده آمریکایی در مسأله سوریه که خواهان بقای اسد است، ناراحت است.
آنکارا در ابتدا درنیافته بود که سیاست آمریکا بر این استوار شده بود که ابدا به خطراتی که به منافعش آسیب نمی‌رساند، اهمیتی نمی‌داد به همین دلیل دست به اقدامات و رفتارهای غیرواقعی و خطرناکی در سوریه زد. حال رهبران ترکیه باید از غرور خود به خاطر منافع کشورشان کوتاه بیایند و به دنبال راه‌حل‌هایی برای خروج از بحران باشند. نتیجه؛ افزایش نفوذ ایران در پی ضعف اوباما علی اصلان، نویسنده ترکیه‌ای در پایان نوشت: می‌توان نمونه‌های زیادی از متحدان ناراضی آمریکا را در اینجا ارائه کرد. روشن است که بیشتر دوستان و متحدان آمریکا در خاورمیانه از شش سال پیش تاکنون از دولت اوباما استفاده نبرده‌اند. آشوبی که در پی جنبش‌های عربی رخ داد، نه فقط آمریکا، بلکه همه طرف‌ها در منطقه را به برگزیدن گزینه‌های سختی مجبور کرد. ایران بزرگ‌ترین برنده عدم مداخله مستقیم اوباما در اختلافات منطقه‌ای است و همه را در جهت منافع ملی خود به خدمت گرفت. ایران حسن‌ظن غرب را از طریق مذاکرات هسته‌ای به دست آورد و از سوی دیگر، گام به گام نفوذ منطقه‌ای خود را افزایش داد. معنایش این است که ایران دشمنانش را به مرگ گرفت تا به تب راضی شوند و به همین دلیل دیپلماسی ایران شایسته احترام است به خاطر ذکاوتی که نشان داد. انتهای پیام/ص

93/11/08 - 10:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن