واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در وزارت صنعت هر معاونی از وزیر بزرگتر است!
ما هم اکنون درباره اقدامات اخیر نعمتزاده هم استیضاحی در مجلس مطرح کردهایم و تا این لحظه، حدود ۵۰ امضا زیر آن وجود دارد. باید گفت، عمدهترین دلیل آن، سوء مدیریت و رکود در بازار تولید و همچنین بحث خودروست؛ البته واردات کالاهای غیر ضروری و مسائل مختلف هم در آن دخیل است و فکر میکنم این بار به نتیجه برسد.
کد خبر: ۴۷۰۵۲۱
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۷ - 28 January 2015
«قیمتگذاری خودرو از شورای رقابت خارج میشود»؛ این موضوعی است که وزارت صنعت در روزهای اخیر به آن اشاره کوتاهی داشته، ولی گویا این وزارتخانه فراتر از یک اشاره اقدام کرده است، زیرا در نامهای به شورای اقتصاد، خواستار دو موضوع شده است؛ نخست اینکه قیمتگذاری صنعت خودرو از شورای رقابت خارج و دوم آنکه قیمت خودرو در بازار تعیین تکلیف شود. همچنین نامه دیگری به همراه ادله مربوط به بازار به سازمان مدیریت و برنامهریزی فرستاده شده و طبق آن از محمدباقر نوبخت، رئیس این سازمان خواسته شده که صنعت خودرو از شورای رقابت خارج شود.
به گزارش «تابناک»، در حوزه صنعت خودرو و حامیان خروج از شورای رقابت، ادله بسیاری آورده شده که هیچ گونه انحصاری در صنعت خودرو دیده نمیشود. در ایران حدود هفده خودروساز دیگر فعالند؛ اما از نگاه دیگر اینچنین نیست. هر یک از مشتریان خودروهای وطنی به این موضوع آگاهند که تنها دو خودروساز در کشور فعالیت میکنند و اگر شورای رقابت نبود، شاید قیمتها از نرخهای فعلی هم پیشی میگرفت.
محمد بیاتیان در این باره به خبرنگار تابناک گفت: اعتقاد ما این است که شورای رقابت باید از بحث قیمتگذاری خودرو خارج و این کالا از حال انحصاری بیرون شود. دولت نیز باید دخالتهای خود را در این باره کلا قطع کند، زیرا این کار دولت باعث بیکیفیت شدن خودروها و واردات خودروهای چینی به کشور شده است.
وی در ادامه این مطلب افزود: بخش بزرگی از آلودگی هوا مربوط به خودروهایی است که یا از چین وارد و یا توسط این دو خودروساز تولید شدهاند که باعث و بانی همه اینها دولت است؛ اینها با سهام غیر مدیریتی و متأسفانه با قدرتی هم که در اختیارشان است، در قیمتگذاری خودرو دخالت میکنند.
وی گفت: به تازگی گزارشی منتشر شده که نشان میدهد، بیشتر خودروسازیهای ما محصولات چینی را در کشور مونتاژ میکنند که این یک فاجعه برای صنعت خودرو به شمار میآید. در کنار این، بر این باوریم که این صنعت باید از دل شورای رقابت خارج شود.
وی همچنین یادآور شد: شورای رقابت هرگز در بحث قیمتگذاری برق، فولاد و پتروشیمی یا مواردی از این دست ورود نمیکند. دلیل آن هم این است که این حوزه در اختیار برخی دلالان است که به همه دولتها و محافل قدرت وصل هستند. این محافل با لابیهای قوی که دارند، باعث دسترسی این افراد به سودهای کلان میشوند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: برای نمونه، درباره خودرو دنا ـ که خودروساز ۴۸ میلیون قیمتگذاری کرده ولی شورای رقابت آن را ۴۲ میلیون تومان تعیین نموده ـ یک نوع بازی رسانهای است و پیش کشیدن این بحث باعث شده این ماشین در بازار توسط دلالها ۵۰ میلیون تومان معامله شود و خواهد شد.
اما سود این کجا خواهد رفت و این بازارگرمیها برای چه کسانی انجام میشود و هدف از این کارها چیست؟ در کنار این، من معتقدم پیش از اینکه شورای رقابت را از قیمتگذاری خودرو حذف کنیم، باید زمینهای فراهم آوریم تا بازار واقعا رقابتی شده و بحث تعرفه واردات و مواردی از این دست حذف شود، نه اینکه ما ریش و قیچی را به دست خودروساز بدهیم و از طرفی هم تعرفهها را بالا نگه داریم. در این صورت، برداشتن شورای رقابت از قیمتگذاری، یعنی اینکه خودروساز هر کار که دلش میخواهد انجام دهد و کسی نباشد که جلوی آنها بایستد.
بیاتیان همچنین در این باره میگوید: از سوی دیگر، خودروسازیهای مطرح دنیا هم وارد کشور شوند؛ آن هم نه اینکه فقط پایبند و شریک سود ما شوند، بلکه باید فن آوری بیاورند و ما هم نیروی کار توانمند در اختیار آنها گذاریم تا در کشور تولید کنند و اگر زمانی تحریمی هم پیش آمد، دیگر احساس کمبود نکنیم.
ما هم اکنون درباره اقدامات اخیر نعمتزاده نیز استیضاحی در مجلس مطرح کردهایم و تا این لحظه، حدود ۵۰ امضا زیر آن وجود دارد. باید گفت، عمدهترین دلیل آن، سوءمدیریت و رکود در بازار تولید و همچنین بحث خودروست؛ البته واردات کالاهای غیرضروری و مسائل مختلف هم در آن دخیل است و فکر میکنم این بار به نتیجه برسد.
وی در پایان تأکید کرد: متأسفانه سوءمدیریت و اینکه هر معاونی از وزیر بزرگتر است، باعث شده هرج و مرج در وزارت صنعت و معدن و تجارت ایجاد شود که نتیجه آن در بازار کامل قابل لمس است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]