تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804838698




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

7 نشانه ابتلا به سیروز کبدی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


پزشکی؛
7 نشانه ابتلا به سیروز کبدی
سالانه هزاران نفر در هر کشور جان خود را به دلیل بیماری سیروز کبدی از دست می دهند.



امام صادق عليه ‏السلام : سه چيز زندگى را تيره مى‏كند : فرمانرواى ستمگر، همسايه بد و زن بدزبان و وقيح .   به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، سالانه هزاران نفر در هر کشور جان خود را به دلیل بیماری سیروز کبدی از دست می دهند. این بیماری در افراد بالای ۵۵ سال شایع تر است و در مراحل پیشرفته علایم مربوط به خود را نشان می دهد که تشخیص آن چندان سخت نیست.
در این مطلب به هفت علامت نشان دهنده سیروز کبدی اشاره می کنیم.
سیروز کبدی چیست؟ کبد ما حدود ۱.۵ کیلوگرم وزن دارد و یکی از اعضای حیاتی بدن محسوب می شود. اگر در کار این عضو حیاتی مشکلی به وجود بیاید، تصفیه خون دچار اختلال جدی می شود. سیروز کبدی همان طور که از اسمش پیداست، بیماری مربوط به کبد است که با التهاب شدید آن بروز می کند. زیاده روی در مصرف الکل، مصرف برخی از داروها، بیماری های مختلف و ... جزو مواردی هستند که کبد را به زحمت می اندازند. در واقع عوامل متعددی دست به دست هم می دهند تا کبد دچار واکنش های التهابی شود و به فیبروز تبدیل شود. در این صورت کبد نمی تواند از عهده وظیفه اصلی خود، یعنی دفع ضایعات از خون، بربیاید. وقتی کار کبد به اینجا می کشد سلول های آن به مرور تخریب می شوند و به مرحله مشکل نهایی یعنی همان سیروز کبدی می رسد.
خونریزی واریس های مری بله مری نیز واریس می گیرد. واریس مری، رگ های واریسی متورمی است در قسمت پایینی مری که در نتیجه آسیب کبدی ایجاد می شود. این مشکل جزو اولین علایم بالینی شروع سیروز کبدی است که در ابتدا هیچ علایمی بروز نمی دهد. واریس های مری در نتیجه فشار زیاد، یعنی در نتیجه افزایش فشار خون در وریدها، به وجود می آید که به کبد می رود. در پی آن وریدها متورم می شوند و به واریس هایی تبدیل می شوند که شروع به خونریزی می کنند.
احساس خواب آلودگی در طول روز و بی خوابی در طول شب در صورت ابتلا به بیماری سیروز، کبد نمی تواند بدرستی به وظایف خود عمل کند و در نتیجه توکسین ها یا همان سموم از بدن دفع نمی شود و سموم خون افزایش می یابد. به این وضعیت نارسایی کبدی می گویند که چرخه خواب را به هم می زند. در نتیجه بیمار در طول روز خواب آلوده می شود و در طول شب از اختلالات خواب و بی خوابی رنج می برد.
تجمع آب در شکم و پاها یکی از علایم نشان دهنده بیماری سیروز کبدی ورم یا تجمع آب در شکم است. اختلال در عملکرد کبد مساوی است با عدم تصفیه خون و دفع نشدن سموم بدن. در این صورت، این سموم در اعضای بدن تجمع می کنند. در ابتدا بدن دچار ضعف می شود و به مرور آسیت تولید می کند. آسیت مایعی است که در فضای بین دیواره شکم و اندام های شکم تجمع می کنند و سپس به پاها می رسد. در نتیجه این اندام ها دچار افزایش حجم می شوند و به طور چشمگیری بزرگ و چاق به نظر می رسند.
اسهال خونی و مدفوع قیری رنگ در برخی افراد مبتلا به سیروز کبدی افزایش فشار خون در ورید پورت یا سیاهرگ حامل (که خون را به کبد می برد) مشاهده می شود. در نتیجه واریس های مری ایجاد می شوند. اگر وضعیت این واریس ها وخیم شود ممکن است به خونریزی دستگاه گوارش منجر شود. در نتیجه علایمی مانند استفراغ خونی، اسهال خونی و مدفوع قیری شکل بروز می کند.
تب خفیف بیمار مبتلا به سیروز کبدی ممکن است دچار تب خفیفی بین ۳۸ تا ۳۸.۵ درجه سلسیوس باشد. اختلال در عملکرد کبد باعث می شود بدن در احاطه توکسین ها قرار بگیرد و در برابر عفونت ها و بیماری هایی مانند خونریزی دستگاه گوارش آسیب پذیرتر شود. در نتیجه بدن برای نشان دادن عکس العمل در برابر این وضع، دمای خود را بالا می برد.
پوست و چشم ها زرد می شوند اگر سیروز کبدی به مرحله جدی و پیشرفته برسد چشم ها و پوست بیمار زرد می شود. این تغییر رنگ در نتیجه افزایش غلظت بیلی روبین در خون است. بیلی روبین یکی از رنگدانه های صفراست و به نوعی در کبد تولید و در کلیه ها تصفیه می شود. اما وقتی عملکرد کبد دچار اختلال شده باشد، بیلی روبین به طور مستقیم وارد خون می شود و گلبول های قرمز را تخریب می کند. افزایش غلظت این مایع در خون باعث می شود که رنگ پوست و همچنین سفیدی داخل چشم به زردی بزند.
خون ریزی بینی و لثه ها نارسایی کبدی یا فشار خون بالای ناشی از سیروز کبدی باعث کاهش پلاکت ها می شود. در نتیجه در سطح انعقاد خون اختلالاتی پدید می آید و یکی دیگر از علایم نشان دهنده سیروز کبدی یعنی خونریزی در بینی یا لثه ها نیز بروز می کند.
متخصصان دستگاه گوارش توصیه می کنند با مشاهده هر کدام از علایم اشاره شده به پزشک مراجعه کنید و آزمایش بدهید. بی شک هر نوع اختلالی در کار کبد، تمام عملکردهای طبیعی بدن را دچار اختلال و ادامه حیات را با مشکل جدی مواجه می کند.   پرشین پرشیا /2021  



۰۷/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن