واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بیانیه ۱۱ سناتور آمریکایی درباره مذاکرات ایران
گفتنی است علی رغم اینکه مقامات دولتی و دیپلماتهای ارشد آمریکایی خواهان همراهی کنگره و سنا با مذاکرات و عدم وضع تحریم های جدید ضد ایرانی شده اند ، اما کنگره و سنا که اکنون در اختیار جمهوری خواهان است به این سخنان توجهی ندارد و خواهان تشدید رژیم تحریم ها علیه ایران هستند. سناتورهای آمریکایی درباره مذاکرات هسته ای بیانیه ای صادر کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از «باشگاه خبرنگاران»، خبرگزاری انگلیسی رویترز، در خبری فوری، لحظاتی پیش اعلام کرد 11 سناتور آمریکایی، قطعنامه ای را در حمایت از مذاکرات هسته ای با ایران در دست تصویب دارند. این سناتورهای آمریکایی مخالف تحریم های بیشتر کنگره هستند.
دیروز سایت کنگره آمریکا «هیل» نوشته بود، باب منندز، سناتور جمهوری خواه از ایالت نیوجرسی، اعلام کرده است قصد دارد معرفی و به رای گذاشتن لایحه ضد ایرانی خود «وضع تحریم های جدید» را تا ماه مارس به تعویق بیندازد. وی علت این اقدام خود را جلب حمایت بیشتر از سوی دموکرات ها اعلام کرده بود.
این لایحه با همکاری وی و سناتور جمهوری خواه مارک کرک از ایالت ایلینوی طرح خواهد شد. گفتنی است سنای آمریکا دو طرح جدی برای تشدید رژیم تحریم ها علیه ایران دارد:
1 - طرح «مارک کرک، رابرت منندز»: طبق این طرح باید تحریم های مشروط علیه ایران تصویب شوند.
2 - طرح «باب کورکر، لیندسی گراهام»: بر اساس این طرح هرگونه توافق احتمالی با ایران باید در کنگره «مجلس نمایندگان» تصویب شود. مارک کرک و رابرت منندز در طرح خود پیشنهاد داده اند تحریم ها علیه بخش انرژی ایران در صورت عدم نیل به توافق جامع تا تیر ماه، تشدید گردد.همچنین سناتور جمهوری خواه باب کورکر در سنا در حال کار بر روی طرحی است که در صورت تصویب نهایی، اختیارات کنگره را در برخورد با برنامه هسته ای ایران افزایش می دهد. بر اساس این طرح کنگره حق دارد مفاد و مواد سخت گیرانه تری علیه توافق هسته ای جامع ، تصویب کند.
اما دیروز منندز اعلام کرد به علت جلب حمایت بیشتر از سوی دموکرات ها، این طرح را تا ماه مارس به تعویق می اندازد. او گفته بود در قبال ایران سه راه وجود دارد : 1 - حمله نظامی به ایران؛
2 - پذیرش یک ایران مسلح به سلاح هسته ای؛ و
3 - تشدید تحریم ها علیه ایران.
منندز که یک عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا است، گفته بود اگر تحریم ها را در جای خود حفظ کنیم و از انها به درستی استفاده کنیم، می توانیم بگوییم راه سومی نیز وجود دارد.
وی راه سوم را تشدید تحریم ها علیه ایران توصیف کرده بود.
گفتنی است با وجود اینکه اینکه مقامات دولتی و دیپلمات های ارشد آمریکایی خواهان همراهی کنگره و سنا با مذاکرات و عدم وضع تحریم های جدید ضد ایرانی شده اند، اما کنگره و سنا که اکنون در اختیار جمهوری خواهان است، به این سخنان توجهی ندارد و خواهان تشدید رژیم تحریم ها علیه ایران هستند.
به عنوان مثال، «سامانتا پاور»، سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد، در نیویورک گفته بود: «اعمال تحریم های جدید علیه ایران، تخریبگر مذاکرات هسته ای است.» وی افزوده بود: همچنان دست یابی به توافق هسته ای با ایران امکان پذیر است اما اقدام کنگره آمریکا برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران می تواند به شکل خطرناکی مانعی در برابر احتمال دست یابی به توافق هسته ای باشد و به جای ایران، آمریکا را منزوی کند.با انتخابات میان دوره ای مجلسین سنا و نمایندگان در آمریکا ، جمهوری خواهان اکثریت را در هر دو مجلس در اختیار گرفتند و بیش از پیش بر دولت دموکرات اوباما فشار وارد می کنند. آنها خواهان نابودی ظرفیت و توان غنی سازی صنعتی در ایران هستند. آنان مدعی اند ایران در پی سلاح هسته ای است. اتهام بی اساسی که ایران همواره آن را رد کرده است. ایران و گروه 1+5 در سوم آذر 1392، به توافق موقت ژنو دست پیدا کردند. این توافق «برنامه اقدام مشترک» نام داشت. در سوم آذر 1393 و در پی نرسیدن به توافق جامع هسته ای، مذاکرات، بار دیگر تمدید شد.
سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]