محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842330584
وزارت بهداشت: امواج موبایل، زمینه ساز بروز سرطان مغز
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وزارت بهداشت: امواج موبایل، زمینه ساز بروز سرطان مغز
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت به تشریح دلایل بروز سرطان در کشور پرداخت.
به گزارش نامه نیوز، دکتر رضا ملکزاده در همایش سرطان و پیشگیری که در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد، با بیان اینکه گزارش کوتاهی در زمینه سرطان و فعالیتهای مختلفی که در این زمینه انجام دادیم و یا باید انجام بدهیم ارائه میدهم، گفت: این گزارش در سال 2014 به چاپ رسیده و در آماده کردن آن ایران نیز نقش داشته است.
وی اظهار کرد: سرطان یک مشکل بزرگ برای نوع بشر است و هر سال 14 میلیون مورد جدید و هشت میلیون مرگ و میر ناشی از سرطان را داریم که بسیاری از عوامل در آن دخیل است. 185 هزار مورد از سرطانها مربوط به کودکان است اما بخش عمده آن مربوط به بزرگسالان میشود. در سطح جهان شایعترین سرطانها، سرطان پستان، پروستات و معده است. البته باید گفت نوع شیوع سرطان در جهان متفاوت است و بسته به هر منطقه فرق میکند. بیشترین موارد سرطان در آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا، ژاپن و نیوزیلند است که در کشورهای در حال توسعه و از جمله کشور ما نیز سرطان در حال افزایش است.
معاون تحقیقات وزیر بهداشت با بیان اینکه موضوع سرطان در ایران روال متفاوتی با دنیا و حتی با خاورمیانه دارد، اظهار کرد: در ایران، سرطان معده، پروستات و روده بزرگ شایع است و در زنان سرطان پستان، روده بزرگ، تخمدان و مری شیوع بیشتری دارد است. اگر متوسط جهانی بروز سرطان 182 در 100 هزار نفر در سال باشد، میزان بروز سرطان در ایران، 135 نفر در 100 هزار نفر در سال است و هنوز از متوسط جهانی میزان بروز سرطان کمتر است.
ملکزاده با اشاره به گستردهبودن شیوع سرطان در استان گلستان گفت: اطلاعات مربوط به استان گلستان، اطلاعات کاملتری در زمینه سرطان است و در آنجا میزان شیوع سرطان 176 در 100 هزار است که ممکن است یکی از دلایل این تفاوت آمار کمشماری باشد یعنی اینکه ما در کشور همه سرطانها را به خوبی ثبت نمیکنیم. آینده سرطان این خواهد بود که این بیماری افزایش مییابد و دلیل آن افزایش طول عمر و امید به زندگی است. بخشی از آسیای مرکزی که شمال ایران نیز جزو آن است از مناطقی به شمار می روند که بیشترین میزان شیوع سرطان را دارد و منطقه گنبدکاووس و ترکمنصحرا در ایران بیشترین میزان شیوع برخی سرطا هان را دارند که مطالعات زیادی در زمینه این میزان شیوع انجام شده به این صورت که میزان شیوع سرطان مری در این منطقه در سال 1970 در مردان 92 و در زنان 110 در 100 هزار نفر بوده است.
وی با بیان اینکه اخیرا نرخ شیوع سرطان در این منطقه به مقدار یک سوم کاهش یافته است، گفت: یکی از دلایل کاهش شیوع سرطان مری بهبود وضعیت اقتصادی، مسکن، تغذیه و... بوده است. البته کاهش سرطان مری به معنای عدم افزایش سایر انواع آن نیست. مثلا یکی از انواع سرطانهای گوارشی یعنی سرطان کلون در این منطقه در حال افزایش است.
معاون تحقیقات وزیر بهداشت درباره دیگر دلایل کاهش سرطان مری در استان گلستان، گفت: عامل 50 درصد موارد مرگ و میر در این استان سکته قلبی و مغزی و 22 درصد موارد، سرطان بوده است بنابراین شیوع بالای سکتههای مغزی و قلبی و مرگ و میر ناشی از آن در کاهش سرطان مری نقش داشته است، اما هنوز در آن منطقه سرطان مری، معده و کلون شایع است. اما سوال ما این است که چرا در یک نقطه از ایران سرطان خاصی شایع است. یکی از دلایل آن عادت مردم منطقه گلستان به آشامیدن چای داغ بوده و علت دیگر آن مربوط به ژنتیک است.
ملکزاده، سومین عامل شیوع سرطان را در منطقه گلستان را مصرف دخانیات دانست و گفت: یکی از مهمترین دلایل شیوع سرطان در این منطقه مصرف تریاک است به طوری که در این منطقه شیوع مصرف تریاک حتی از سیگار هم بیشتر است. مطالعات بعدی ما نشان داد تریاک در سرطانهای دیگر هم نقش دارد اما این موضوع نشان میدهد که علل سرطان در همه جای دنیا یکسان نیست و ابتدا باید در هر منطقه مطالعاتی انجام داده و بعد از آن برای پیشگیری برنامهریزی و اقدام کنیم.
وی در تشریح سایر عوامل بروز سرطان مری در گلستان گفت: بهداشت دهان و دندان نیز یکی از عوامل بروز سرطان مری است. ما قبول داریم که سرطان در ایران با یک نرخ معمولی افزایش یافته که دلیل آن افزایش طول عمر، مسنشدن جامعه، تغییر سبک زندگی، ثبت اطلاعات بیشتر، مرگ و میر کمتر نوزادان و دیگر عوامل مثل آلودگی هواست که ممکن است در بروز سرطانهایی مثل ریه موثر باشد. همچنین سموم نیز در زمینه بروز سرطان موثرند که متاسفانه روی این سموم کار چندانی انجام نشده است، مثل نیتراتها که منجر به سرطانمری و معده میشود بنابراین کسانی که بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنند و نیترات مصرف کنند، بیشتر در معرض سرطان هستند.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت در ادامه گفت: 50 درصد سرطانها قابل پیشگیری و 50 درصد قابل درمان هستند، اما 50 درصد از سرطانها نیز غیرقابل پیشگیری و درمان هستند و بودجه عمدهای در دنیا خرج تشخیص به موقع و درمان میشود.
تریاک، عاملی مهم در بروز سرطان در ایران
ملکزاده در مورد عوامل بروز سرطان در ایران اظهار کرد: سیگار، قلیان و تریاک از عوامل مهم بروز سرطان در ایران هستند و تریاک حتی از مصرف سیگار نقش بیشتری در ایجاد سرطان دارد و یکی از عوامل سرطان لوزالمعده است. یعنی مهمترین ریسک فاکتور سرطان لوزالمعده در ایران، تریاک است. همچنین چاقی نیز از عوامل موثر در بروز سرطان است که در این کشور با این موضوع مواجه هستیم. بیشترین مصرف تریاک در دنیا در ایران است که یکی از مهمترین عوامل سرطانزاست و باید روی آن بیشتر کار شود. کمربند منطقه سرطانخیزی که شمال کشور ما نیز جزو آن است، محل کشت و برداشت تریاک است و متاسفانه در ایران این ماده به شکل ترانزیت هم وجود دارد.
به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر اهمیت نقش تغذیه در بروز سرطان گفت: تغذیه نیز بسیار مهم است و ما در کشور مصرف میوه و سبزیجات ما در کشور کم است. در این مورد مصرف آجیلهای بدون نمک، یکی از عوامل پیشگیری از سرطان است. امواج الکترونیکی و حتی موبایل نیز میتواند منجر به سرطان شود، به طوری که در مطالعات عنوان شده که موبایل میتواند باعث بروز سرطان مغز شود.
معاون علمی و فناوری وزارت بهداشت افزود: اگر به درستی به مردم گفته شود که تریاک، طول عمر را به شدت کاهش میدهد، میتوان باعث کاهش این ماده شد. ما مجموعهای از فعالیتها را داریم که اگر آنها را انجام دهیم، میتوانیم از 50 درصد سرطانها پیشگیری کنیم که اعمال و فرهنگسازی آن در جامعه دشوار است.
ملکزاده در مورد نقش وراثت در بروز سرطان اظهار کرد: ارث فقط 5 درصد در بروز سرطان تاثیر دارد که در این زمینه خیلی هم قابلیت پیشگیری وجود ندارد. یکی از بحثهای مهم این است که باید در زمینه سرطانها غربالگری کنیم. البته باید ببینیم این غربالگری موثر است یا خیر. بنابراین مهم است که روشی را برای غربالگری انتخاب کنیم که مفید باشد. در حال حاضر گایدلاینها برای پیشگیری از سرطان تغییر کرده است. به طور کلی باید پروتکلها و روشهای پیشگیری را به طور دقیق مطالعه کنیم تا ببینیم آیا واقعا موثرند یا خیر؟
برنامه کنترل سرطان در ایران
وی افزود: ما در ایران برنامهای به نام برنامه کنترل سرطان داریم. که البته در کشور ما بحث کنترل سرطان خیلی جدی گرفته نشده است. این برنامه ابعاد و گایدلاینهای مختلفی دارد که روی بعضی از آنها کار کرده ایم. اولین کاری که در حال انجام است این است که بتوانیم ثبت صحیح در مورد سرطان داشته باشیم که کاری است که برنامه آن را در 10 استان تهیه کردهایم تا بتوانیم نظام ثبتی مبتنی بر جمعیت ایجاد کرده و دقیقا سرطان را بررسی کنیم. یکی از مشکلات ما این است که زمانی که کاری را در حوزه سرطان میکنیم تا این کار خودش را نشان دهد و نرخ شیوع سرطان را کم کند، 5 تا 10 سال طول میکشد بنابراین برنامههای کنترل سرطان درازمدت هستند و باید به صورت ملی روی آنها کار کرد.
معاون تحقیقات وزیر بهداشت در ادامه تشریح دلایل بروز سرطان گفت: قلیان نیز یکی از عوامل خطرناک در بروز سرطان است و یکی از مهمترین دلایل سرطان روده بزرگ و پستان، کم تحرکی است. در مورد اشعه آفتاب نیز باید مراقبتهای لازم انجام گیرد. زیرا اخیرا سرطان پوست از سرطانهای شایع در کشور بوده است.
ملکزاده در پایان از برنامههای غربالگری در منطقه گلستان خبر داد و گفت: این برنامه باید ابتدا به صورت پایلوت انجام شود و نگاه ما در این برنامه به دو نسل باشد. یکی نسل جوان که از طریق آموزشهایی مثل نخوردن چای داغ و متعادل کردن وزن زمینه بروز سرطان را در خود کاهش دهند و دیگری غربالگری سرطان در افرادی که به 50 سال رسیدهاند. این برنامه به صورت پایلوت در حال انجام است و منتظریم تا نتایج آن را ببینیم.
منبع: ایسنا
۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
مهمترین عامل سرطان لوزالمعده در ایران/ امواج موبایل، زمینه ساز بروز سرطان مغز
مهمترین عامل سرطان لوزالمعده در ایران امواج موبایل زمینه ساز بروز سرطان مغز معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت به تشریح دلایل بروز سرطان در کشور پرداخت به گزارش نامه نیوز دکتر رضا ملکزاده در همایش سرطان و پیشگیری که در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد با بیان اینکه گزارش کتریاک، مهمترین عامل سرطان لوزالمعده در ایران/ امواج موبایل، زمینه ساز بروز سرطان مغز
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۹ معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت به تشریح دلایل بروز سرطان در کشور پرداخت به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا دکتر رضا ملکزاده در همایش سرطان و پیشگیری که در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد با بیان اینکه گزارش کوتاهی در زمینه سرطان و فعالیتهای مختلفیبازیهای رایانهای خشن زمینه ساز بروز جرایم
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد بازیهای رایانهای خشن زمینه ساز بروز جرایم خبرگزاری پانا معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد گفت بازیهای رایانهای خشن به دلیل وجود هیجان و اشتیاق در کودکان و جوانان زمینه ساز بروز جرایم در جامعه میشیک متخصص آنکولوژی و سرطان در گفتوگو با فارس تشریح کرد علائم تومور مغزی/ عوامل خطرساز در ابتلا به سرطانهای مغ
یک متخصص آنکولوژی و سرطان در گفتوگو با فارس تشریح کردعلائم تومور مغزی عوامل خطرساز در ابتلا به سرطانهای مغزیک متخصص آنکولوژی و سرطان گفت علائم تومور مغزی به اندازه تومور نوع و محل آن بستگی دارند و معمولاً زمانی بروز میکنند که این تومورها بر مغز فشار آورده صدمه زده یا باعث توزیر بهداشت تاکید کرد لزوم همکاری سازمان تامین اجتماعی و وزارت نفت در ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مردم شهرست
وزیر بهداشت تاکید کردلزوم همکاری سازمان تامین اجتماعی و وزارت نفت در ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مردم شهرستان کنگانوزیر بهداشت بر لزوم همکاری سازمان تامین اجتماعی و وزارت نفت در ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مردم شهرستان کنگان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از کنگان به نقل ارئیس سازمان حفاظت محیط زیست: ارائه برنامه ملی مقابله با گرد و غبار/ وزارت نفت موثرترین اقدامات در زمینه کاهش آ
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ارائه برنامه ملی مقابله با گرد و غبار وزارت نفت موثرترین اقدامات در زمینه کاهش آلودگی هوا را انجام دادرئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تنظیم و ارائه برنامه ملی و استانی مقابله با گرد و غبار در شورای عالی حفاظت محیط زیست گفت وزارت نفت موثرترینلزوم همکاري سازمان تأمين اجتماعي و وزارت نفت در ارائه خدمات بهداشتي درماني
۲۴ دي ۱۳۹۳ ۹ ۲۵ق ظ وزير بهداشت در کنگان و عسلويه لزوم همکاري سازمان تأمين اجتماعي و وزارت نفت در ارائه خدمات بهداشتي درماني وزير بهداشت در بازديد از بيمارستان امام خميني ره شهرستان کنگان و منطقه عسلويه با توجه به سکونت شمار زيادي از بيمهشدگان صندوق تأمين اجتماعي و کارکنان وآموزش همگانی و تغییر سبک زندگی بسترساز پیشگیری از بروز سرطان در کشور -
پرفسور پارسا آموزش همگانی و تغییر سبک زندگی بسترساز پیشگیری از بروز سرطان در کشور شناسهٔ خبر 2461356 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۴ استانها > لرستان بروجرد- معاون بین الملل بنیاد بیماری های خاص کشور پیشگیری را مهمترین اولویت در پزشکی عنوان کرد و آموزش همگانی و سبک زندگی صحیح را مانوزیر بهداشت: مراکز سلامت زمینهساز اجرای بهتر برنامه پزشک خانواده هستند
وزیر بهداشت مراکز سلامت زمینهساز اجرای بهتر برنامه پزشک خانواده هستندوزیر بهداشت مراکز سلامت جامعه را زمینهساز اجرای بهتر برنامه پزشک خانواده شهری دانست به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی این شهر سید حسن قاضیزاده هاشمی که وارد استانسیاستگذاریهای اشتباه زمینه ساز بروز تخلفات اقتصادی
تراز یکی از عواملی که زمینه ساز بروز تخلف و ایجاد روابط ناسالم اقتصادی میشود اتخاذ تصمیمات نادرست و سیاستگذاریهای غیرمنطقی توسط نهادهای مسئول است به عنوان مثال اتخاذ رویکردهای دستوری و سرکوب قیمتی در حوزه بانکی که عملاً به ایجاد صف و رانت برای دسترسی به منابع ارزان شده بانکیوزیر بهداشت: غیبت و دروغ در بروز حوادث نقش دارند/برخی شهرها حتی یک تخت بیمارستانی ندارند/برخی بیماران سرطان با
وزیر بهداشت غیبت و دروغ در بروز حوادث نقش دارند برخی شهرها حتی یک تخت بیمارستانی ندارند برخی بیماران سرطان با درمان و بی درمان عمر یکسان دارندوزیر بهداشت با بیان اینکه برخی شهرها حتی یک تخت بیمارستانی هم ندارند درباره حوادث گفت غیبت دروغ تبلیغ دروغ شایعه و ناهنجاریهای اخلاقیهشدار وزارت بهداشت درباره دومین عامل سرطان ریه در فصل سرما
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۳ کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت نسبت به افزایش خطر گاز رادون در فصل سرما به عنوان دومین عامل سرطان ریه بعد از سیگار هشدار داد مهندس علی گورانی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گاز رادون را از جمله تشعشعات و پرتوگرئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت بهداشت: تجمع نیترات کودها در بدن انسان به خصوص نوزدان میتواند عامل سرطان با
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت بهداشت تجمع نیترات کودها در بدن انسان به خصوص نوزدان میتواند عامل سرطان باشدرئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت بهداشت گفت نیترات حاصل از مصرف نادرست کودهای نیتروژنی در کشت محصولات به ویژه سبزیجات برگی میتواند باعث بروز تجمع نیترات در اندام خوراامام جمعه موقت بیرجند: با تقویت اخوت اسلامی زمینهساز حکومت فراگیر اسلام باشیم
جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۱ امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه باید تلاش شود با تقویت اخوت اسلامی زمینهساز حکومت فراگیر اسلام باشیم گفت باید همه به وحدت پایبند باشیم و برای تعمیق آن هزینه و سرمایهگذاری کنیم به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان جنوبی حجدرخواست از وزارت بهداشت برای رهایی ببر سیبری از قرنطینه -
درخواست از وزارت بهداشت برای رهایی ببر سیبری از قرنطینه شناسهٔ خبر 2466835 یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۸ جامعه > محیط زیست یک فعال حقوق حیوانات از ارسال نامه ای با امضای 1500 تن از فعالان حقوق حیوانات به وزیر بهداشت برای رهایی ببر سیبری باغ وحش ارم که به بهانه مشمشه 4 سال در قرنمعاون وزیر بهداشت: شیوع سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر است
معاون وزیر بهداشت شیوع سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر است جامعه > سلامت - ایرنا نوشت معاون علمی فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت شیوع سرطان در ایران از نرم متوسط جهانی کمتر است سرطان مشکل بزرگی برای سلامت نوع بشریت محسوب می شود دکتر «رضا ملسرپرست میراث فرهنگی سمنان: حفظ میراث فرهنگی زمینهساز توسعه گردشگری است
سرپرست میراث فرهنگی سمنان حفظ میراث فرهنگی زمینهساز توسعه گردشگری استسرپرست اداره میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری شهرستان سمنان گفت حفظ و حراست از میراث فرهنگی زمینهساز توسعه گردشگری است به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث&zwnj-
گوناگون
پربازدیدترینها