تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشنود گر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826209398




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورود سالانه 70 هزار ماده شيميايي جديد به محيط جهان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۴:۵۱ب.ظ)
ورود سالانه 70 هزار ماده شيميايي جديد به محيط جهان رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: سالانه 70 هزار ماده شيميايي جديد به محيط جهان اضافه مي شود در حاليکه تزريق بسياري از اين مواد به محيط پيرامون بدون سنجش ريسک سرطان و سلامت آن ها صورت مي پذيرد.
به گزارش خبرگزاري موج،معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در همايش سرطان و پيشگيري که در محل سالن همايش‌هاي صدا و سيما برگزار شد، گفت: امروزه محيط زيست و معضلات آن از جمله مهم ترين محورهاي نگراني جوامع بشري است به گونه اي که پس از صلح و امنيت، محيط زيست و حفظ آن مهم ترين دغدغه دولت هاست.
به گزارش روابط عموميسازمان حفاظت محيط زيست ،ابتکار تاکيد کرد: بحران هاي متعدد محيط زيست، بر هم خوردن تعادل طبيعت، تغيير اقليم و گرم شدن زمين، آلودگي هاي فزاينده آنچنان زندگي بشر را در کره مسکون تهديد مي کند که منجر به تغيير نگاه به محيط زيست و اهميت حفظ آن شده است.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: اگر در گذشته به محيط زيست به عنوان موضوعي لوکس، تشريفاتي و قابل گذر نگاه مي شد، امروز محيط زيست به محور اصلي و کليدي سياست گذاري هاي بين المللي، منطقه اي و ملي تبديل شده است.
معاون رئيس جمهور گفت: اين تغيير ديدگاه به واسطه تاثيري است که آلودگي ها و تخريب محيط زيست بر سلامت و کيفيت زندگي مردم دارد تا جايي که آمار روزافزون سرطان نيز مويد همين امر است.
وي ادامه داد: به طور مثال سالانه 70 هزار ماده شيميايي جديد به محيط جهان اضافه مي شود در حاليکه تزريق بسياري از اين مواد به محيط پيرامون بدون سنجش ريسک سرطان و سلامت آن ها صورت مي پذيرد.
ابتکار تصريح کرد: به دليل همين سرعت تغييرات و تاثير آن ها بر سلامت انسان ها است که محققان به صورت مداوم در حال مطالعه و بررسي اثر تغييرات هستند و حتي براي کنترل اين تغييرات و اثرات و اجبار دولت ها براي تعهد به محيط زيست جهان کنوانسيون ها و پروتکل هاي متعدد ايجاد مي کنند که ايران نيز به صورت متعهدانه در بسياري از اين کنوانسيون ها و پروتکل ها حضور دارد و در همين راستا سال گذشته به کنوانسيون جيوه پيوست.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه امروزه اثبات شده است که عوامل اپي ژنتيک نيز در کنار ريشه هاي ژنتيکي و سيستم ايمني بدن بر ايجاد و افزايش سرطان در دنيا موثر است، گفت: بايد اين عوامل شناسايي و متوقف شود چرا که پيشگيري بسيار کم هزينه تر و موثرتر از درمان است.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ضمن تاکيد بر اهميت سياستگذاري‌هاي کلان، سياست گذاري هاي محيط زيستي و اصلاح سبک زندگي در جلوگيري از افزايش بيماري هايي همچون سرطان، تصريح کرد: فرهنگ سازي و آموزش مردم به منظور آگاهي از عوامل خواسته و ناخواسته اي که مي‌تواند تهديدي براي زندگي‌شان باشد، توسط متخصصان و پزشکان که حلقه واسط سياستگذاران و مردم هستند، مي تواند نقش مهمي در پيشگيري از بسياري بيماري ها داشته باشد.
وي با انتقاد از سبک زندگي صنعتي و نيمه صنعتي نادرستي که در جامعه و به ويژه در جوانان رواج پيدا کرده است، اظهار کرد: اصلاح سبک زندگي نقش مهمي در مصونيت از بيماري ها و افزايش کيفيت زندگي افراد دارد.
ابتکار با بيان اينکه هر فرد روزانه 16 کيلو هوا مصرف مي‌کند و اين در حالي است که نهايتا يک کيلو آب و غذا مصرف مي کند، هوا را از مهم ترين عناصر در سلامت انسان ها بر شمرد و افزود: امکان ورود آلاينده ها از هوا بيش از بقيه موارد است و از همين رو در تمام جهان، شهرهاي بزرگ که متاثر از سوخت و احتراق سوخت فسيلي بوده‌اند با برنامه هاي بلند مدت مقابله با آلودگي هوا، همچنين برنامه‌هاي کنترل صنايع، توزيع سوخت و ساخت خودرو استاندارد، بهبود حمل و نقل عمومي و کنترل دقيق ترافيک سعي در کنترل آلودگي هوا دارند.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ضمن اشاره به سابقه برنامه هاي کاهش آلودگي هوا در ايران که از سال 1355 و به واسطه مرحوم تقي ابتکار مطرح شده بود، گفت: نخستين برنامه جدي مقابله با آلودگي هوا در سال 1379 براي تهران و هفت شهر بزرگ تصويب شد که البته از سال 84 اين برنامه ها علي رغم کسب توفيقات خوبي در زمينه هايي همچون حذف سرب از بنزين عرضه شده استاندارد شدن خودروها و حذف خودروي پيکان متوقف و به به فراموشي سپرده شد.
معاون رئيس جمهور با ابراز خرسندي از توجه و نگاه ويژه رئيس دولت يازدهم و مجموعه دولت به محيط زيست و حفظ آن، افزود: در راستاي همين نگاه مثبت به محيط زيست، مصوبه هواي پاک در اراديبهشت ماه سال جاري در هيات دولت تصويب و دستگاه هاي مسئول موظف به اجراي برنامه جامع کاهش آلودگي هواي کشور شدند.

وي ضمن يادآوري نظر سازمان جهاني بهداشت در خصوص سرطان زا بودن بقاياي ديزل در هوا، اظهار کرد: يکي از مهم ترين دغدغه هاي سال گذشته در بحث آلودگي هواموضوع بنزن موجود در بنزين توزيعي و ارتباط مستقيم بنزن و سرطان بود، موضوعي که در تحقيقات مستقل شهرداري تهران و برخي دانشگاه‌هاي تهران هم اندازه گيري و اثبات شده بود که ميزان بنزن موجود در هوا از سال 1389 رشد فزاينده و نگران کننده اي داشته است.
ابتکار تصريح کرد: به همين دليل در دولت جديد توزيع بنزين پتروشيمي به دليل برخورداري از مقادير بالاي ديزل، ترکيبات حلقوي و آروماتيک ها و بنزن متوقف و در مقابل بنزين يورو 4 در شش شهر بزرگ توزيع شد که اين روند توزيع بنزين يورو 4 در سراسر کشور ادامه پيدا خواهد کرد و اين دستاورد بزرگي براي مجموعه دولت است که البته وزارت نفت در آن نقشي جدي داشت.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اين موضوع که برنامه‌هاي محيط زيست يک شبه قابل تحقق نيست، گفت: حذف بنزن و کاهش گوگرد از 7 هزار PPM به 157 PPM اقدامات ارزنده اي است ولي بايد راه را ادامه دهيم چون آلودگي هوا از عوامل اصلي ايجاد سرطان و بسياري بيماري هاي ديگر است و البته در تمام دنيا براي آن برنامه ريزي هاي بلند مدت 10 تا 15 ساله وجود دارد.
معاون رئيس جمهور تاکيد کرد: اهميت نقش مردم و آگاهي آنها، همچنين ايجاد جنبش هاي اجتماعي همراه با سياست گذاران در تحقق و موفقيت برنامه ريزي هاي کاهش آلودگي هوا غيرقابل انکار است، زيرا زندگي سالم در گرو اصلاح رفتار افراد مختلف جامعه است.

وي به سموم آفت‌کش و کودهاي شيمايي موجود در فرآورده‌هاي غذايي اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه اي در شوراي شهر سومبراي نخستين بار سنجش مواد غذايي از نظر ميزان بقاياي کود و سم در فرآورده ها انجام و مشخص شد بقاياي سم و نيترات در برخي مواد غذايي بيش از حد مجاز است و اين در حالي است که به طور قطعي نيترات ها از عوامل سرطان‌زا است.
ابتکار گفت: البته اصلاح اين الگوها نيازمند آموزش کشاورزان، سنجش فرآورده‌هاي کشاورزي و غذايي است که برنامه اي بلند مدت نياز دارد و خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزي اقداماتي را در اين زمينه آغاز کرده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، کيفيت آب را از ديگر عوامل کليدي در سلامت انسان ها برشمرد و اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگي در تهران به گونه اي که کمترين ميزان بارندگي را در دو سال اخير داشته‌ايم، افزايش بي‌رويه جمعيت شهر و حاشيه شهر و ساخت و ساز بي‌رويه‌اي که منجر به جمعيتي بالغ بر 14 ميليون در شهر تهران شده است، اين موضوع نيازمند توجه بيشتري است.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: 28 درصد سد‌هاي بزرگ نسبت به سال گذشته ذخاير کمتري دارند که اين امر نگران کننده است.
ابتکار در ارتباط با نازک شدن لايه اوزون و تاثير آن بر سلامت انسان ها نيز گفت: ممانعت استفاده از عوامل مخرب در اين زمينه از کنوانسيون‌هاي موفق سازمان ملل است. نازک شدن لايه ازن در برخي کشورها و در برخي فواصل سال وجود دارد و در کشور ما نيز در برخي سال‌ها ميزان تابش اشعه UV در فصل‌هايي افزايش داشته است که البته اين موضوع مرتبط با سرطان‌هاي پوست است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص مواد دستکاري شده ژنتيکي که در بخش کشاورزي و فرآورده‌هاي دارويي مطرح است، تاکيد کرد: طبق پروتکل کارتاهينا اين مواد بايد دو نوع تائيديه پزشکي و زيست‌محيطي قبل از ورود به بازار داشته باشند که متاسفانه اجرايي نشده است.

ابتکار با هشدار نسبت به واردات اين کالاها در حال حاضر، گفت: البته در زمينه بذرها کمتر، اما واردات فرآورده‌هاي روغني حاصل از مواد دستکاري شده به کشور وجود دارد که اگرچه مي‌تواند از موارد توسعه کشاورزي محسوب شود ولي تهديدي براي محيط زيست و سلامت مردم است.
معاون رئيس جمهور امواج مغناطيسي و اشعه‌ها را از ديگر عوامل آسيب رسان به سلامت انسان ها و به ويژه افزايش سرطان در جامعه برشمرد و گفت: موضوع پارازيت‌ها نگراني‌هايي را ايجاد کرد تا جايي که دولت دستور جدي براي بررسي علمي و تخصصي اين موضوع براي برخي از دستگاه هاي مسئول صادر کرد و البته پس از بررسي‌ها و جلسات متعدد، ابراز نگراني هاي جدي در اين خصوص مطرح شد.
ابتکار افزود: بخشي از اين پديده ناشناخته است و نمي‌توانيم در مورد آن اظهار‌نظر دقيقي داشته باشيم ولي به طور يقين جهت حفظ سلامت مردم بايد هر نوع فعاليت در زمينه امواج الکترومغناطيسي را با نظارت کافي و قانوني همراه کرد.
وي اصلاح سبک زندگي مردم به ويژه در خصوص استقاده از تلفن همراه در اين زمينه را بسيار موثر ارزيابي کرد و گفت: بايد بپذيريم که توسعه بدون رعايت ضوابط محيط زيست و سلامت، آينده روشني به همراه ندارد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن