واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون استاندار هرمزگان:
رویکردهای تربیتی باید مبتنی بر آموزشهای جامع و سازمانیافته باشد
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان گفت: اکثر تحقیقات علمی و پژوهشهای هدفمند بر این واقعیت تأکید دارند که در امر تربیت فرزندان باید از آموزشهای جامع، سازمان یافته و از پیش طراحی شده بهرهمند شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، دکتر رضا برومند ظهر امروز در همایش "کیفیت بخشی به آموزش خانواده " اظهار داشت: پژوهشها و نظریات علمی نشان دهنده این واقعیت هستند که بسیاری از مسائل و مشکلات فرزندان را میتوان با استفاده از آموزشهای ارائه شده برای والدین تحت عنوان " مهارتهای اساسی زندگی" برطرف و یا کاهش داد.
به گفته وی: اگر چه در دنیای امروز همه به دنبال به وجود آوردن دنیای مطلوب هستند اما باید در نظر داشت روابط خانوادهها به دلیل دریافت حجم زیاد و متفاوت اطلاعات میتواند دچار چالشهایی شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان ضمن تاکید بر تشکیل کارگروه سازماندهی آموزش خانواده بیان داشت: این کارگروه متشکل از بخش انجمن اولیا و مربیان، مشاوره، امور زنان و سایر بخشهای مرتبط باید برای سال آینده تحصیلی برنامه دقیقی را مدون نمایند و وظایف هر بخش را مشخص کنند.
برومند اضافه کرد: محتوای آموزشی باید برای این امر مشخص و دورههای توانمندسازی نیز بر همین اساس برگزار شود چرا که ظرفیت بخش آموزش و پژوهش استانداری نیز در اختیار این کارگروه قرار خواهد گرفت.
در ادامه مدیر کل آموزش و پرورش با بیان اینکه در دهههای اخیر آموزش خانواده در اکثر کشورهای دنیا به عنوان یک امر ضروری در راستای ایجاد محیط خانوادگی مناسب برای رشد فرزندان و پیشرفت تحصیلی آنان مد نظر قرار گرفته است، اظهار داشت: با امعان نظر بر این مهم، آموزش خانوادهها یک ضرروت بنیادی است چرا که نگاه جامعه تکلیف بزرگی بر عهده آموزش و پرورش میگذارد و نباید با پرداختن به آموزش دانشآموزان، خانه اول آنها فراموش گردد
علی کرمپور با تاکید بر عملیاتی نمودن آموزشها، اظهار داشت: میتوان در کلاسهایی با تعداد اندک مسئلهای را مطرح کرد و مدرس به عنوان راهنما بحث را هدایت کند و تعامل دو طرفه بین مدرس و خانواده برقرار شود.
وی تشکیل نشستهای تیمی و تخصصی مدرسین و کیفیسازی آموزش خانواده را به عنوان یکی از راهبردهای محوری برشمرد و افزود: آموزش خانواده را باید دغدغه مدیر و به عنوان مسئله اجتماعی دغدغه همه از سطح تا ستاد باشد.
مدیر کل آموزش و پرورش همچنین بر اهمیت مشارکت مردم، توجیه اهمیت موضوع تقدم تهذیب بر تعلیم یعنی اول خانواده بعد مدرسه، ارتقا سطح کیفی مدرسین و مشاورین، تعیین سرفصلهای آموزشی متناسب با منطقه و تغییر در نگرشها به عنوان محورهای ضروری در امر کیفیت بخشی به آموزش خانواده یاد کرد.
رییس گروه انجمن اولیا ومربیان آموزش و پرورش همچنین در این نشست بیان داشت: به منظور تبیین جایگاه و اهمیت خانواده در نظام تعلیم و تربیت و تأکید بر ارائه خدمات آموزشی و پرورشی مناسب به اولیا ،سازمان مرکزی انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل اجرایی نظام جامع ارتقا آموزش خانواده را تدوین نموده است که طی برنامهریزی دو ساله با مشارکت صاحبنظران تعلیم و تربیت باید اجرایی شود.
بتول جهانداری افزود: این امر جهت ارتقاء آگاهی به تعالیم و معارف اسلامی مبتنی بر مسائل رشد و پرورش کودکان، نوجوانان وجوانان با توجه به نیازهای آنان از جهات مختلف معنوی، روانی، عاطفی، جسمی و بهداشتی با رویکرد مهارتهای حل مسئله است که در این راستا مدرسین آموزش خانواده باید با توجه به نقش مهم خانوادهها در تربیت نسل آینده وظیفه خطیر آموزش والدین را برعهده گیرند.
وی با اشاره به تشکیل جلسه با مدرسین آموزش خانواده و منتخبین مدیران و طرح نقطه نظرات، یادآور شد: در راستای کیفیت بخشی به آموزش خانواده، انجمن اولیا و مربیان در نظر دارد کارگاههای دانش افزایی ویژه مدرسین آموزش خانواده را با بهرهگیری از اساتید توانمند داخل و خارج از استان برگزار نماید.
رییس گروه انجمن اولیا ومربیان آموزش وپرورش از دیگر برنامهها را آموزش خانواده از طریق فضای مجازی عنوان کرد و گفت: بندرعباس به رغم اینکه پایتخت تجاری لقب گرفته ولی دارای مناطق حاشیهای است که مشکلات خاص خود را دارد که این امر ضرورت توجه به امر آموزش خانوادهها و آسیبشناسی مسایل آموزشی و تربیتی را دوچندان مینماید.
جهانداری همچنین با اشاره به اهداف کلی طرح بیان داشت: ارتقاء آگاهی پدران و مادران و مربیان به معارف اسلامی در مورد مسائل مربوط به رشد و پرورش کودکان و نوجوانان به منظور تربیت فرزندان دیندار و دینباور، ارتقاء آگاهی پدران و مادران و مربیان درباره مسائل مربوط به رشد کودکان، نوجوانان و جوانان در مورد نیازهای جسمی، روانی و عاطفی و معنوی آنان و هماهنگ ساختن روشهای تربیتی خانه و مدرسه و تقویت ارتباط اولیا و مربیان ازجمله اهداف طرح هستند. انتهای پیام/88001
93/11/06 - 13:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]