واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وقتی سلامتی مردم الیگودرز و ازنا قربانی گردشگری می شود سایت خبری یافته لرستان در مطلبی با عنوان "وقتی سلامتی مردم الیگودرز و ازنا قربانی گردشگری می شود" نوشت:چندی پیش مطلبی تحت عنوان قانون شکنی شبانه در برخی خبرگزاری ها و پایگاه های خبری استان لرستان از جمله یافته انتشار یافت.
در ادامه مطلب آمده است: نگارنده ازکم توجهی متولیان به تجاوز آشکار به حریم حفاظت شده ی اشتران کوه انتقاد و خواستار رسیدگی به این اقدام غیر قانونی شده بود که در همین رابطه، نماینده مردم الیگودرز ضمن نامه نگاری با سازمان محیط زیست کشور موضوع را پی گیری نمود اما شنیده شده که متاسفانه اقدامات مذکور متوقف نشده و همچنان ادامه دارد!
اما اصل ماجرا چه بود؟! بخش خصوصی با مجوز اداره کل گردشگری جهت ایجاد دهکده گردشگری اقدام به احداث جاده روستای کمندان به سمت تونل برفی ازنا نمود.
در همان زمان یک مقام مسوول ضمن تایید این خبر گفت: چندی پیش عده ای با هماهنگی برخی مسوولین محلی ازنا اقدام به احداث جاده مذکور جهت ایجاد دهکده گردشگری نمودند ولی توسط محیط زیست از ادامه فعالیت متجاوزین جلوگیری شد.
حال با عنایت به این که به نظر می رسد توقف عملیات طرح مذکور موقتی و تنها به جهت بارندگی می باشد بیان نکاتی را ضروری می دانیم.
اگر چه جلوگیری از تجاوز به حریم اشتران کوه به عنوان منطقه حفاظت شده از وظایف سازمان محیط زیست می باشد ، اما در این مورد خاص بحث تنها خسارت به محیط زیست نیست و سلامت مردم شهرهای الیگودرز و ازنا با مخاطره مواجه خواهد شد که لازم است تمامی مسوولین وارد عمل شده و چاره ای اساسی بیاندیشند.
همان گونه که همگان استحضار دارند آب شرب مردم الیگودرز و ازنا از طریق سراب کمندان تامین می شود، آبی سالم و بهداشتی که از رودهای تونل برفی به آبگیر کمندان سرازیر شده و پس از آن به این دو شهر انتقال می یابد.
البته آب شرب انتقالی جهت بهره مندی مردم الیگودرز در تصفیه خانه پالایش می شود، اما تا کنون تصفیه خانه شهر ازنا راه اندازی نشده و یقیناً در حال حاضر آب شرب کمندان با توجه به آزمایشات صورت گرفته بهداشتی می باشد و با یک کلرزنی معمولی قابل مصرف می باشد و حتی تصفیه خانه الیگودرز نیز بیش ترین فعالیت را در ایام بارندگی دارد.
اما به راستی آیا در صورت احداث دهکده گردشگری حاشیه انتقال آب باز هم می توان به سلامت آب شرب شهروندان الیگودرز و ازنا امیدوار بود؟!
آیا فکری برای دفع فاضلاب و زباله ها و پسماندهای حاصل از دهکده گردشگری مذکور شده است؟! آیا در صورت اضافه شدن نیترات به آب شرب مورد مصرف 180 هزار نفر از مردم این دو شهر سلامت شهروندان با مخاطره مواجه نخواهد شد؟!
و آیا مسوولین ما از افزایش هزینه های تصفیه آب و حتی بار مالی بهداشت ودرمان در صورت آلوده شدن آب شرب مذکور اطلاع دارند؟!
و در نهایت چرا اداره ی محیط زیست برای صدور مجوز یک واحد اشتغال زا و یا تولیدی عام المنفعه که منافع بسیاری نصیب شهرها می کند بیش از حد سخت گیری می نماید اما در قبال طرح گردشگری مذکور که علاوه بر سلامتی مردم حریم حفاظت شده اشترانکوه را هدف قرار داده است آن گونه که شایسته است حساسیت نشان نمی دهد؟!
بی تردید بر اساس قانون، اولویت تخصیص آب در وهله ی نخست با شرب و پس از آن با کشاورزی و در نهایت به صنعت اختصاص خواهد یافت اما گویا در استان عزیز ما این رتبه بندی از انتها آغاز شده و سلامت آب شرب مردم نادیده گرفته شده است!
آقایان مسوول! گمان نمی کنیم بحث های اقتصادی و گردشگری و ... از سلامت مردم و به ویژه کودکان مان مهم تر باشند، پس تا دیر نشده اقدامی اساسی انجام دهید.
آب زلال و بهشتی الیگودرز به شهرهای مرکزی ایران انتقال یافت و متاسفانه امروز برخی مدیران و حتی نماینده ازنا هر از گاهی در جلسات و به بهانه های مختلف حق و حقوق مردم الیگودرز از آب کمندان را نادیده می گیرند در حالی که طبق قانون و از زمان های گذشته شهرستان الیگودرز مقدار 360 لیتر در ثانیه حقابه از سراب کمندان مطالبه دارد.
منبع : سایت یافته
06/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]