واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۶:۲۵ب.ظ)
كارگاه دو روزه آموزشي ملي مديريت آب،خاك و زيتون در شيراز مشاور معاون وزير جهاد كشاورزي و مجري طرح زيتون كشور گفت: هزينه توليد برخي محصولات كشاورزي از جمله زيتون در كشور ما چند برابر دنياست.
به گزارش خبرگزاري موج،محمد رمضاني ملك رودي در دومين كارگاه آموزشي سراسري مديريت آب،خاك وزيتون در شيراز افزود: گرچه ايران در هزينه توليد زيتون در دنيا مقام اول را داراست ولي بدليل هزينه بالاي توليد اين محصول شانس درآمد صادراتي خود را در بازارهاي جهاني از دست داده است.
رمضاني ادامه داد: با وجودي كه توليد زيتون در دو دهه اخير در كشور ما رونق گرفت ولي بدليل مشكلات ناسازگاري برخي ارقام به آب و هواي گرم به توجيه اقتصادي نرسيد.
وي اضافه كرد: در توسعه اوليه باغات بدليل بهره گيري از ارقام زيتون موجود در شمال براي جنوب كشور برخي باغات با زيانهاي زيادي مواجه شدند و در طرح اصلاح باغات قرار گرفتند.
بگفته وي،زيتون بدليل سازگاري با كم آبي ، خشكي و سرما،مي تواند در بخش قابل توجهي از كشور با توسعه باغات رونق بيشتري يابد.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان فارس،رمضاني گفت: كشور ما يكي از 17 عضو شوراي بين المللي زيتون به حساب مي آيد و اين شورا اخيرا" بدليل تغييرات آب و هوايي در دنيا ، نسبت به كاهش توليد محصول در بسياري از كشورها هشدار داده است.
اين مسوول بيان داشت: امسال مجوز برگزاري چهار دوره آموزشي از سوي اين شورا با حضور اساتيد برتر بين المللي براي ايران صادر شده كه به ترتيب در زنجان ، شيراز ، گيلان و گلستان برگزارمي شود.
وي اظهار كرد: حضور بخش خصوصي بعنوان اصلي ترين بهره برداران اين محصول در دوره ها بيشتر فراهم شده تا با دانش نوين در اين زمينه آشنا شوند .
همچنين در اين كارگاه آموزشي مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي فارس با بيان اين مطلب كه باغات زيتون در استان فارس با بهره گيري از دانش هاي نوين راه توسعه پايدار را طي مي كنند و طرح توسعه باغات زيتون از سال 72 در فارس اجرايي شده افزود: اين استان به عنوان منطقه نوپا در توليد اين محصول به توانايي هاي قابل توجه دست يافته است.
مجيد پاكاري ادامه داد: در استان فارس 13 هزار هكتار از باغات زير پوشش توليد زيتون هستند و سالانه 20 هزارتن محصول توليد مي كنند.
وي اظهار كرد: اگرچه عملكرد متوسط در باغات زيتون يك هشت تن و 100كيلو گرم در هكتار است اما در برخي باغات اين ميزان به 30 تن در هكتار رسيده است.
پاكاري بيان داشت: خوشبختانه باغداران با بهره گيري از دانش نوين و تجربيات به موفقيت هاي خوبي دست يافته اند كه مي تواند زمينه توسعه باغات را فراهم سازد.
بگفته وي ، اصلاح باغات زيتون با ارقام اميدبخش كنسرواليا،دهقان،دكل،دزفول،زرد،تخم كبكي با پيوند بر روي درختان و جايگزيني در 19 شهرستان فارس در حال انجام است.
دومين دوره آموزشي دو روزه مديريت آب ، خاك و زيتون با حضور كارشناسان زيتون سراسر كشور در چهارم و پنجم بهمن ماه در شيراز برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]