تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842151350




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حاشيه بازار دليل سبقت قيمت خودرو از جيب هاي مردم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۳:۲۸ب.ظ)
حاشيه بازار دليل سبقت قيمت خودرو از جيب هاي مردم گروه صنعت وتجارت
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دومين ماه زمستان در حالي آغاز شد که بازار خودرو نيز مانند هواي اين فصل، سرد است گويا هنوز هم اصلي‌ترين دليل رکود بازار خودرو، بالا بودن قيمت‌ها و عدم تناسب آن با درآمد مصرف کنندگان است، با مشاهده قيمت محصولات داخلي و وارداتي مشاهده مي‌شود که خريد ارزان‌ترين خودرو کشور هم براي خيلي از مصرف کنندگان مثل يک رويا است.
در سال‌هاي گذشته با نزديک شدن به بازار نوروزي خودرو رونق هم به اين بازار برمي گشت، اما اکنون که روزهاي کمي به پايان سال باقي مانده است اهالي بازار چندان هم به اين موضوع اميد ندارند و بعيد مي‌دانند خريد و فروش خودرو با توجه به دو دليل اصلي کاهش قدرت خريد مردم و زمزمه افزايش مجدد قيمت‌ها رونقي به خود ببيند.
بررسي بازار نشان مي‌دهد، نرخ خودرو در بازار به صورت سليقه اي تعيين مي‌شود و اختلاف قيمت بين کارخانه و بازار سبب ايجاد بازار سياه شده است و دلالان و واسطه‌ها بيشترين منفعت را از اين موضوع مي‌برند.
يکي از دلايلي که از سوي برخي کارشناسان در خصوص بالا بودن قيمت خودرو مطرح مي‌شود، شيوه قيمت گذاري شوراي رقابت است که يک برنامه حقوقي است زيرا دراين روش قيمت کف بازار به نوعي لحاظ نشده است و به همين دليل قيمت خودرو با افزايش سه برابري روبرو شده است اما از سويي ديگر برخي کارشناسان نحوه عرضه خودرو و پشت پرده‌هاي فروش شرکت‌هاي سازنده را که تمايلي به عرضه بيشتر براي کنترل قيمت‌ها ندارند، را دليل افزايش اين چنيني قيمت‌ها در بازار مي‌دانند.
خودرو کالايي توليدي است که بايد قيمت مواد اوليه و قطعات مورد نياز آن از يک سو و دستمزد کارگر وهزينه ها و سود مورد نظر توليد کننده از سوي ديگر در آن لحاظ شده باشد و قيمت واقعي با توجه به پارامترهاي مذکور اعلام شود.
نظارت برفرآيند توليد و عرضه خودرو در کشورامري ضروري است زيرا بايد مشخص شود به طور مثال از 100 خودروي توليد شده در يک مدل چه تعدادي به دست مصرف کننده واقعي مي‌رسد؟
با يک نظارت ساده مي‌توان دريافت که تعداد زيادي از محصولات کارخانجات خودروسازي کشور توسط دلالان خريداري مي‌شود که همين امر از يک سو سبب اختلاف قيمت خودرو بين کارخانه و بازار مي‌شود وازسوي ديگردلال بازي و رانت خواري را ايجاد مي‌کند.
بازار خودرو بايد توسط سازمان تعزيرات حکومتي و سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان تحت کنترل قرار گيرد و اگر همين روند کنوني يعني عدم نظارت اين دو نهاد بر بازار خودرو ادامه پيدا کند، با رشد بي‌رويه قيمت خودرو روبرو خواهيم بود.بايد به اين نکته اشاره کرد که در صورت ادامه چنين روندي در قيمت گذاري خودرو به نقطه‌اي مي‌رسيم که خودروهاي سبکي را که تا چندي پيش دهک‌هاي متوسط وپايين جامعه خريداري مي‌کردند به دليل عدم استقبال عموم به تدريج کمياب مي‌شوند.
به منظور بررسي بيشتر موضوع به سراغ مدير فروش گروه خودروسازي سايپا رفته‌ايم تا نظر وي را دراين زمينه جويا شويم.
حسن فروزان مهر مدير فروش گروه خودروسازي سايپا با بيان اين که اين برند خودروسازي به هيچ وجه ممکن به دلالان خودرو نمي‌فروشد، گفت: قيمتي که خودروسازي سايپا براي يک مدل خودرو اعلام مي‌کند براي تمام مردم ايران يکسان است اما اين که يک فردي چندين خودرو خريداري مي‌کند و سپس با قيمت‌هاي بالاتر در بازار مي‌فروشد موضوعي است که در اختيار خودروسازان نيست.
وي با اشاره به اين که زماني که عرضه يک محصول از تقاضاي آن کمتر باشد بازار سياه براي آن محصول خاص ايجاد مي‌شود و خودرو هم از اين قاعده مستثني نيست، گفت: به طور مثال در مورد خودروي آل با توجه به کاهش توليد آن ازيک سو وافزايش تقاضاي آن از طرفي ديگر سبب شده است در روزهاي اخير بازار سياه براي اين خودروايجاد شود.
فروزان مهرتصريح کرد: قيمت فروش خودروسازان بر اساس نرخ مصوب اعلامي از سوي شوراي رقابت است وبعضي از مردم هم به دليل اين که بتوانند يک خودرو را زودتر بخرند به جاي اينکه با مراجعه به کارخانجات خودروسازي اقدام به ثبت نام کنند، حاضر هستند خودروي موردنظر خود را در بازار آزاد با قيمت‌هاي بالاتري تهيه کنند.
مديرفروش گروه خودروسازي سايپا با بيان اين که خودروسازان دوست ندارند مردم يک خودروي خاص را با قيمتي گران تهيه کنند، گفت: اين که بعضي کارشناسان مي گويند ايران خودرو وسايپا با کاهش توليد بعضي محصولات خود به دنبال افزايش قيمت خودروها در بازار هستند يک دروغ محض است.
وي گفت: خودروسازان اگر بخواهند سود کنند بايد تيراژ توليد را بالا ببرند وگرنه با کاهش توليد علاوه بر اينکه پرسنل خط توليد بيکار مي‌ماند هزينه‌هاي مصرفي کارخانجات خودروسازي بالا مي‌رود وآيا عاقلانه است که همه اين هزينه به قيمتي باشد که يک دلال سود بيشتري از فروش خود ببرد؟
فروزان مهر با اشاره به اينکه قيمت تمام شده براي محصولات گروه خودروسازي سايپا در حال حاضر خيلي بيشتر از قيمت فروش آن است، افزود: هزينه‌هاي تمام شده براي يک خودروي خاص در گروه خودروسازي سايپا افزايش چشمگيري داشته است ونهادهاي نظارتي ودولتي مثل شوراي رقابت هم اجازه افزايش قيمت راهم به خودروسازان نمي‌دهند.مديرگروه خودروسازي سايپا افزايش توليد را راهکار لازم وکافي براي جلوگيري از ضررهاي خودروسازان ندانست و گفت: بخشي ازهزينه هاي يک خودرو ارزي است و به طور مستقيم به تحريم‌ها بستگي دارد وبخشي ديگر شامل گران شدن قطعات بدنه وپليمري ساخت داخل کشور است که سبب بالا رفتن قيمت خودروي توليدي در يک کارخانه خودروسازي مي‌شود.
اما عيسي امامي عضو شوراي رقابت حاشيه بازار را عامل اصلي ايجاد بازار سياه خودرو دانست و گفت: در حقيقت پارامترهاي شوراي رقابت به منظور تعيين قيمت خودرو فقط در حد يک ابلاغ باقي مانده است ودراجراي قوانين آن از سوي خودروسازان هيچ گونه نظارتي صورت نگرفته است.
عضو کميسيون برنامه‌وبودجه مجلس شوراي اسلامي گفت: متاسفانه بازار خودرو به صورت سازماندهي شده در اختيار افرادي قرار گرفته است که علاوه براينکه توليد کننده نيستند مصرف کننده هم نيستند و فقط به دنبال کسب سودهاي کلان از طرق هاي مختلف هستند.
امامي با اشاره به اينکه به شدت مخالف افزايش قيمت خودرو در کشور هستم، تصريح کرد: نگاه شوراي رقابت فراتر ازيک مصرف کننده است وقيمت گذاري‌هاي اين شورا کاملاً بر اساس مستندات وکارشناسي شده است.
نماينده مردم گرگان وآقلا درمجلس شوراي اسلامي گفت: خودروسازان بايد به سوي اصلاح ساختار مديريتي بروند ويا با افزايش توليد در تأمين هزينه‌هاي خود گامي مؤثر بردارند.
وي با اشاره به اينکه قيمت‌هايي که خودروسازان براي توليدات خود به شوراي رقابت اعلام مي‌کنند هيچ گونه استدلال ودليل منطقي ندارد، افزود: اگر خودروسازان مي گويند که قيمت‌هاي مصوب شوراي رقابت سبب ضرردهي آن‌ها مي‌شود تا به حال بايد صنعت خودروسازي در کشور با ورشکستگي عظيمي روبرو شده باشد.
عضو شوراي رقابت عملکرد ضعيف دستگاه‌ها ومتوليان نظارتي در صنعت خودرو را سبب ايجاد بازار سياه خودرو وجولان دلالان در صنعت خودرو دانست و افزود: اينجانب نسبت به عملکرد شوراي رقابت در بعد نظارت برقيمت هاي خودرو معترض هستم و معتقدم شوراي رقابت وظايف خود را به درستي انجام نمي‌دهد.
ابراهيم رزاقي کارشناس اقتصادي نيز درباره شرايط جديد صنعت خودرو و صحبت‌هاي مديران خودروسازي در مورد افزايش قيمت گفت: يکي از بزرگ‌ترين اشتباهاتي که در دولت‌هاي گذشته رخ داد، ايجاد صنعت خودروسازي بود؛ صنعتي که با گذشت چندين سال هنوز نتوانسته به بلوغ برسد و همواره به کمک‌هاي دولتي نيازمند است.
وي با بيان اين‌که صنايع خودروسازي ساير کشورها اين روزها به غول‌هاي صنعتي تبديل شده‌اند و به راحتي در بازارهاي ديگر نفوذ مي‌کنند، تصريح کرد: خودروسازان ما حرف از توليد ملي مي‌زنند اما در عمل مي‌بينيم که به شدت به قطعات خودرو وابسته هستند و هنوز خودکفايي در اين حوزه محقق نشده است.
رزاقي گفت: راه‌هاي متعددي وجود دارد که خودروسازان به جاي افزايش قيمت به آن سمت بروند اما خيلي از راهکارها به دليل سياست‌هاي نامناسب توليد کنندگان امکان عملياتي شدن ندارند.
اين کارشناس اقتصادي افزود: صنعت خودروي ايران، صنعت مونتاژ است. از اين‌رو معتقدم بايد با رويکرد تازه‌اي به صنعت خودرو نگاه کرد. اگر قرار باشد دولت مرتب به اين بخش تزريق مالي کند، قطعاً واردات خودرو مي‌تواند مناسب‌تر از توليد باشد.
همچنين علي خاکساري ديگر کارشناس اقتصادي درباره وضعيت قيمت خودرو و افزايش قيمتي که خودروسازان مدنظر دارند، گفت: يکي از راه‌هايي که مي‌توان قيمت خودروهاي داخلي را کنترل کرد واردات خودرو است. دولت با حذف تعرفه واردات خودرو مي‌تواند شرايطي را فراهم کند که مردم بتوانند با توجه به بودجه‌هاي خود، خودرو خريداري کنند و از سويي خودروسازان به معناي واقعي با خودروسازان جهاني رقابت کنند.
وي در خصوص اين‌که خودروسازان از دولت خواسته‌اند قيمت خودرو در حاشيه بازار تعيين شود، گفت: با اين موضوع موافق هستم اما به شرط آن‌که تعرفه واردات خودرو صفر شود.
خاکساري تصريح کرد: به دليل بالا بودن تعرفه واردات، بازار خودرو منحصر به چند خودروساز داخلي است و محصولي که خودروسازان توليد مي‌کنند با هر کيفيتي به فروش مي‌رسد با رفع انحصار و رقابتي شدن بازار، مصرف‌کنندگان تصميم‌گيران اول و آخر بازار خودرو خواهند بود و قيمت‌ها به صورت منطقي تعيين مي‌شوند.
اين کارشناس اقتصادي با بيان اين‌که صنعت خودرو بايد رشد کند و اين زماني اتفاق مي‌افتد که تعرفه واردات خودرو حذف شود، تصريح کرد: مردم سال‌ها است که خودرو با پلتفرم‌هاي قديمي سوار مي‌شوند بنابراين با تغيير رويکرد مي‌توان بازار خودرو را متحول کرد.
وي کشورترکيه را الگويي مناسب براي صنعت خودروسازي دانست و افزود: ترکيه با جذب خودروسازان خارجي شرايط را براي سرمايه‌گذاري آن‌ها به گونه اي فراهم کرد که اين کشور به يکي از صادرکنندگان مطرح خودرو تبديل شده است.
وي در پاسخ به اين سؤال که موافق افزايش قيمت خودرو هستيد؟ گفت: قيمت خودروها بايد متناسب با درآمد عموم جامعه باشد در واقع مردم بايد بتوانند با پول چند ماه حقوق خود خودروي مناسب را خريداري کنند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن