واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مردم نترسند، نیمی از سرطان ها درمان می شود
یک فوقتخصص خون و سرطان گفت: سرطان دیگر یک بیماری کشنده نیست بلکه بیش از 50 درصد سرطانها اکنون قابل درمان و بهبودی کامل هستند بنابراین مردم نباید بترسند و فریب شیادان را برای درمان خارج از کشور نخورند.
به گزارش نامه نیوز ، رضا ملایری، گفت: عوامل مختلفی در ابتلا به سرطان دخیل هستند که باید به مردم اطلاع رسانی شود و مردم از این بیماری آگاهی پیدا کنند چرا که هر چه بیشتر بدانند بهتر می توان این بیماری را کنترل و اقدامات مناسب را برایش انجام داد.
وی ادامه داد: حدود 40 درصد از سرطان ها قابل پیشگیری هستند که با تغییر نحوه زندگی می توانیم از ابتلا به سرطان جلوگیری کنیم اگر مردم بدانند که چگونه سالم زندگی کنند، تغذیه سالم داشته باشند، از مواد سرطان زا اجتناب کنند، دخانیات و قلیان مصرف نکنند می توانند 40 درصد از ابتلا به سرطان پیشگیری کنند.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین گفت: گاهی نیز علت ابتلا به برخی سرطان ها را نمی دانیم و در برخی مقالات علمی از آن به بدشانسی یاد می شود در حالی که دلیل آن ندانستن علت ابتلا است و اگر عوامل ابتلا را بشناسیم می توانیم جلوی آن را بگیریم.
ملایری با تأکید بر اینکه تمام مسئولان وظیفه اطلاع رسانی در زمینه سرطان را به مردم دارند گفت: برخی ها اصطلاح سونامی را به کار می برند در حالی که باید بدانند گفتن حرف های شعاری ما را به جایی نمی رساند و فقط ترس در دل مردم ایجاد می شود.
وی افزود: باید مردم را آگاه کنیم نسبت به اینکه این بیماری دیگر یک بیماری کشنده 30 سال پیش نیست به طوری که بیش از 50 درصد سرطان ها اکنون قابل درمان و بهبودی کامل هستند و این میزان در سرطان های کودکان به بیش از 80 درصد می رسد.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین افزود: فقط مردم بدانند که به محض مشاهده علایم ابتلا به سرطان به مراکز تخصصی مراجعه کنند چرا که هم اکنون در کشور جراح سرطان، فوق تخصص خون سرطان و رادیوتراپ به میزان کافی وجود دارد.
ملایری به طور کلی به برخی از علایم سرطان ها اشاره کرد و گفت: برخی از علایم نشان دهنده وجود سرطان نیستند مثلاً کم خونی دلیل قطعی برای ابتلا به سرطان نیست اما برخی از علایم مانند کاهش شدید وزن در 6 ماه به میزان 10 درصد از وزن فرد یکی از علایم خطر است.
وی افزود: وجود درد در هر ناحیه از بدن باید پیگیری شود، وجود توده مثلاً در ناحیه سینه باید بررسی شود، سرفه های مزمن مشکوک هستند، زخمی که بهبود پیدا نکند و وجود خونریزی در هر جایی از بدن مانند ادرار، مدفوع و مخاط دهان باید پیگیری شود.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد این است که مردم نباید ترس زیادی از سرطان داشته باشند اکنون تمام درمان ها در کشور وجود دارد و لازم نیست که بیماران برای مداوا به خارج از کشور بروند، متأسفانه هم اکنون افراد شیادی وجود دارند که به بهانه درمان بهتر بیماران را به خارج از کشور می فرستند در حالی که اثر درمانی برایشان در پی نداشته است بنابراین باید مراقب باشند تا فریب شیادان را هم نخورند.
منبع: فارس
۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]