واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
شیشه دومین مخدر پرمصرف در کشور مدیرکل دفتر برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: شیشه پس از تریاک دومین مصرف غالب مواد مخدر در کشور است.
سعید قاسمیان امروز سه شنبه در همایش اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر در زنجان، با اشاره به اینکه با نمونه گیری های انجام شده در سال 86، 3.6 درصد مواد مخدر مصرفی در بین جامعه آماری به شیشه اختصاص داشت، افزود: این رقم در سال 90 به 26.2 درصد افزایش یافته که رشد حدود 23 درصدی را نشان می دهد. وی گفت: مطالعه شیوع شناسی جدید اعتیاد در دست انجام است که تحقیقات قبلی بیانگر افزایش مصرف شیشه است و با مراجعات انجام شده به مراکز درمانی و آلوده مصرف ترکیبی موادمخدر گزارش شده است.
قاسمیان افزود: تریاک با 52.2 درصد و شیشه با 26.2 درصد بیشترین مواد مخدر مورد مصرف در کشور هستند که برنامه ریزی های جامع در این خصوص می تواند به کاهش مصرف منجر شود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: پارسال در شش هزار و 341 مرکز ترک اعتیاد 764 هزار نفر معتاد پذیرش شدند.
وی افزود: طی سال 2012 ، 183 هزار نفر در اثر سوء مصرف مواد مخدر در جهان جان باختند که این تعداد سال گذشته در ایران دو هزار و 950 نفر بود.
قاسمیان گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال های بین 65 تا 92، 27 هزار معتاد به ویروس اچ آی وی مبتلا شدند که 68 درصد راه انتقال از طریق تزریق با سرنگ مشترک بود و در این میان مصرف شیشه و گرایش به رفتارهای پرخطر ریسک ابتلا به بیماری ایدز را افزایش داده است. نرخ شیوع شناسی اعتیاد در ایران 2.65 درصد است وی با اشاره به اینکه وضعیت شیوع شناسی اعتیاد ایران در سال گذشته بر اساس تحقیقات انجام گرفته بر روی یک میلیون و 325 هزار نفر بود، افزود: نرخ شیوع اعتیاد 2.65درصد بوده که این روند در حوزه های گوناگون متفاوت بود.
قاسمیان افزود: بر این اساس، این وضعیت در جمعیت دانش آموزی یک درصد، دانشگاهیان 2.6 و دانشجویان وزارت بهداشت 1.6 درصد بود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: نوع مصرف در بخش دانش آموزی چهار درصد شیشه، 1.9 درصد تریاک، 1.1 درصد اکستازی و 0.2 درصد هروئین بود.
وی افزود: در این شیوع شناسی 9.3 درصد زنان و 90.7 درصد مردان، 52.7درصد شاغل و 47.3 درصد بیکار و به لحاظ تحصیلات نیز 64 درصد تحصیلات زیر دپیلم داشتند.
قاسمیان گفت: در بخش تقاضای مصرف مواد مخدر عوامل فردی، محیطی، اجتماعی دخالت دارد که کاهش نرخ اعتیاد در حوزه آموزش و پرورش، دانشگاهها و خانواده، محیط های اداری و محلات بیش از بیش اهمیت دارد. موج سوم عرضه روانگردان های جدید در راه است مدیر کل برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه از گسترش موج سوم عرضه مواد مخدر و روانگردان های جدید در کشور خبر داد و گفت: در زمان حاضر 348 نوع روانگردان جدید در جهان وجود دارد که استفاده از آنها در حال گسترش است.
قاسمیان با ابراز نگرانی از نبود قوانین مرتبط در مورد روانگردان های جدید، افزود: نبود این مهم یک تهدید جدی در کشور به شمار می رود و باید به این موضوع مهم توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه بررسی انجام گرفته درجهان بیانگر آن است که 0.8 درصد تولید ناخالص جهان را قاچاق مواد مخدر و روانگردان ها به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: سود حاصل از بازار هروئین و تریاک در جهان بالغ بر 68 میلیارد دلار است که سهم بازار هروئین ایران از این میزان بالغ بر سه میلیارد دلار برآورد شده است.
به گفته این مسئول، طی 9 ماهه نخست سال جاری 66 تن انواع پیش سازهای موادمخدر در کشور کشف شده که این موضوع نشان دهنده توزیع و عرضه این نوع مواد توسط مصرف کنندگان به ویژه جوانان است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: انگیزه های مالی و اقتصادی گرایش به تولید، توزیع و ترانزیت انواع مواد مخدر به ویژه صنعتی را در جهان گسترش داده است و این موضوعی مهم به شمار می رود.
قاسمیان در ادامه به تولید 84 درصدی تریاک جهان در افغانستان اشاره کرد و افزود: بر اساس گزارش دفتر مقابله جرم مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل در سال گذشته میلادی بالغ بر شش هزار و 400 تن تولید تریاک این کشور بوده است. پارسال 573 تن انواع مخدر در کشور کشف شد مدیر کل برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به افزایش کشفیات مواد مخدر در سال گذشته، افزود: این میزان مواد مخدر توسط دستگاههای متولی از قبیل نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و سازمان امور زندان ها کشف و ضبط شد.
وی، شمار دستگیری های حوزه مواد مخدر در سال گذشته را بالغ بر 276 هزار نفر بیان کرد و گفت: 137 هزار نفر شمار زندانیان کشور را تشکیل می دهد که از این تعداد 100 هزار نفر را جرایم مواد مخدر به خود اختصاص داده است.
قاسیمان افزود: سال گذشته در دو هزار عملیات و درگیری با قاچاقچیان و عرضه کنندگان مواد مخدر دو هزار و 400 باند مواد مخدر متلاشی شده و علاوه بر آن 12 هزار و 400 خودرو نیز از قاچاقچیان توقیف شد.
وی در بخشی از سخنان خود به انهدام 959 لابراتور شیشه در سال های 82 تا 92 در کشور اشاره کرد و گفت: انهدام لابراتورهای شیشه در کشور روند صعودی داشته به طوری که در سال گذشته 416 لابراتور در کشور منهدم شد که رشد 66 درصدی را نشان می دهد. 45.4 درصد زندانیان، جرائم مربوط به مواد مخدر دارند مدیر کل برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: تحقیقات انجام گرفته نشان می دهد به ازای هر دو زندانی یک نفر به دلیل مواد مخدر دربند بوده و 25 درصد از جرایم نیز به صورت غیر مستقیم مرتبط با مواد مخدر است.
قاسمیان افزود: این ستاد برنامه های متعددی برای کاهش عرضه و شمار مبتلایان به مواد مخدر را در کشور در دستور کار خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون در هشت درصد مدارس کشور بحث پوشش پیشگیری مواد مخدر اجرا می شود، گفت: بر این اساس 92 درصد مدارس فاقد این آموزش های لازم هستند که نیازمند توجه بیشتر است.
مدیر کل برنامه ریزی و فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: آموزش و پرورش ظرفیت های متعددی برای انتقال مفاهیم و آگاهی بخشی برنامه های ترسیم شده دارد و همکاری مسئولان و مدیران چشم انداز بهتری را به دنبال دارد.
قاسمیان گفت: آموزش و پروش به عنوان نظام حیاتی و اساسی باید نگاه توسعه ای و آینده نگری را مورد توجه قرار دهد.(ایرنا)
 
سه شنبه 16 دی 1393 ساعت 19:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]