واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: به کارگیری روش های نوین در پایداری منابع آبی جزایر دریاچه ارومیه خبرگزاری پانا:مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران گفت: با به کارگیری روش های نوین و تجربه های جدید در سایر نقاط جهان، منابع آبی پایدار برای حیات وحش جزایر دریاچه ارومیه ایجاد می شود.
۱۳۹۳ يکشنبه ۵ بهمن ساعت 08:40
به گزارش خبرگزاری پانا، محسن سلیمانی روزبهانی اظهار کرد: یکی از فعالیت های طرح حفاظت از تالاب های ایران که با همکاری ژاپن اجرا می شود، تامین منابع پایدار آب برای حیات وحش جزایر دریاچه ارومیه با اولویت جزیره اشک است.
وی افزود: بر این اساس اکنون طرح " بررسی اثرات خشکسالی بر تنوع زیستی جزایر دریاچه ارومیه و راهکارهای جایگزین تامین منابع آب" در جزایر دریاچه در دست مطالعه است که هدف از آن علاوه بر تامین منابع آبی مطمئن برای حیات وحش جزایر که از خشکسالی و خشکی دریاچه متاثر شده اند، رسیدن به الگویی است که بتوان در سایر مناطق حفاظت شده نیز برای تامین منابع حیات وحش از آن استفاده کرد.
سلیمانی ادامه داد: برای اجرای این طرح سازمان حفاظت محیط زیست، طرح حفاظت از تالاب های ایران و انجمن سیستم های سطوح آبگیر باران با هم همکاری می کنند.
وی افزود: بر این اساس قرار است شرایط اکولوژیک و توپوگرافی جزایر دریاچه ارومیه مورد بررسی قرار گیرد همچنین مقرر شد انجمن سیستم های سطوح آبگیر باران با مطالعه آخرین فناوری های روز دنیا در زمینه گردآوری آب باران و سطحی را جمع آوری و به طرح حفاظت از تالاب های ایران پیشنهاد دهد.
وی ادامه داد: به زودی نقشه ها و پیشنهادات این طرح نهایی و به سازمان محیط زیست ارایه می شود و در آینده نزدیک 2 پایلوت تامین منابع پایدار آب در جزایر دریاچه ارومیه اجرا می شود.
مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایران گفت: امسال با توجه به بارندگی مناسب در استان آذربایجان غربی، اکنون وضعیت منابع آب و علوفه نسبت به سال گذشته در جزایر مناسب است اما باید اقدامات اساسی و علمی باشد تا در صورت کاهش بارندگی مشکلی برای حیات وحش به وجود نیاید.
سلیمانی افزود: اداره کل آذربایجان غربی یک سری اقدامات مانند آبرسانی به جزیره اشک و ایجاد سطوح آبگیر باران برای حیات وحش را انجام داده است اما هدف ما در این طرح این است که بتوانیم فناوری و روش های جدیدی را برای آبرسانی به این فرایند اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه گوزن زرد ایرانی و قوچ و میش گونه های شاخص جزایر دریاچه ارومیه هستند، ابراز امیدواری کرد فرایند مطالعات طرح تا پایان سالجاری نهایی و دو پایلوت در بهار 94 اجرایی شود.
سلیمانی درباره وضعیت کنونی دریاچه ارومیه گفت: اکنون دریاچه نسبت به شرایط نرمال اکولوژیکی خود فاصله زیادی دارد اما با توجه به بارندگی های اخیر، وضعیت این حوضه آبی نسبت به سال گذشته بدتر نشده است که نکته امیدوارکننده ای است تا بتوانیم فرایند احیا را با سرعت بیشتری پیش ببریم.
وی افزود: ارتفاع آب در حاشیه جزایر دریاچه بین 20 تا 40 سانتی متر است بنابراین امکان خارج شدن حیوانات از جزایر وجود ندارد، از سوی دیگر آب و علوفه آنها نیز تامین است.
دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و در منطقه آذربایجان واقع شده است، این دریاچه طبق آخرین تقسیمات کشوری، بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تقسیم شده است. دریاچه ارومیه، بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیا است.
آب این دریاچه بسیار شور بوده و عمدتا از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گدار، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.
چند سالی است دریاچه ارومیه با خشکسالی مواجه شده است و حدود 95 درصد آب خود را از دست داده است که بر این اساس ستاد احیای دریاچه ارومیه شکل گرفته و 27 مصوبه دولت را برای نجات این حوضه آبی دنبال می کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]