واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در مسیر انتخابات رقابتی تهران - ایرنا - روزنامه ایران نوشت: وزیر کشور اخیـراً در تشریح شرایط و راهـکارهای برگزاری انتخابات مجلس دهم برخی الزامات و مقدمات لازم از جمله تأکید بر حفاظت از حق الناس بودن آرای مردم و توجه دادن مجریان انتخاباتی به پرهیز از هرگونه رفتار و مواضع شبهه آفرین انتخاباتی را بیان کرده است.
اتخاذ چنین رویکردهایی از سوی وزیر کشور، با توجه به پیشینه و برخی رفتارهای غلطی که در گذشته وجود داشته است، این اطمینان را حاصل می کند که برخلاف دوره های گذشته برخی عوامل سیاسی و اجرایی وزارت کشور، فراتر از قانون عمل نکرده و به طرفداری از یک جریان سیاسی اظهارنظر یا اقدام نمی کنند.
انتخاب معاون سیاسی از سوی وزیر کشور هم فرایند برگزاری انتخابات رقابتی و سالم را در مسیر مناسبی هدایت می کند چرا که این معاونت نقش مهمی در تعیین استراتژی ها و اتخاذ تاکتیک های مناسب در حفظ آرای مردم دارد و به نوعی تعیین کننده راهبرد استانداران و بخشداران به عنوان مجریان قانون است. بنابر این با توجه به این آغاز خوش یمن از سوی وزارت کشور و در آینده عملکرد مبتنی بر قانون شورای محترم نگهبان می توان انتظار داشت انتخابات خوبی را پیش روی داشته باشیم، انتخاباتی که تداوم بخش فضای همدلی فعلی کشور باشد.
همزمان رصد فعالیت جریان های سیاسی نیز نشان دهنده قوت گرفتن عقلانیت در اصولگرایان و اصلاح طلبان است. آنان اکنون بهترین شیوه برای فعالیت سیاسی را گفت و گو و رفتار تعادلی و تعاملی دانسته و به این باور رسیده اند که هر چقدر سلایق و دیدگاه های مختلف را بپذیرند، بیشتر می توانند در حوزه سیاسی مؤثر باشند.
اصولگرایان و اصلاح طلبان دریافته اند که رفتارهای تند و افراطی جز تزاحم و تضاد و افزایش مشاجرات و منازعات غیرمنطقی رهاورد دیگری به دنبال نخواهد داشت، زیرا دستیابی به مؤلفه هایی چون توسعه سیاسی و حفظ منافع ملی نیازمند فهم، دانش و آگاهی سیاسی بالا و درعین حال جامعه پذیری سیاسی است.
گرچه جریانات سیاسی به این بلوغ رسیده اند که برای حضور در فرایند تصمیم گیری ناگزیر از اتخاذ روش های عقلانی هستند، اما در همین شرایط گروه هایی که به لحاظ منطقی یارای مقابله با تفکرات دیگران را ندارند، رویکرد تنش آفرینی را در پیش گرفته اند. این جریانات هنگامی که نمی توانند در یک محیط تعاملی رفتار مناسبی از خود بروز دهند، به خشونت روی آورده و سعی می کنند محیط را متشنج کنند. در این شرایط بهترین تدبیر برای جریان های عقل گرا و اعتدالی، اتخاذ گفتمانی است که گفت و گو، افزایش دانش سیاسی، احترام به یکدیگر و حرکت در چارچوب قانون را مدنظر قرار دهد. با غالب شدن چنین گفتمانی تندروها نیز مجاب خواهند شد تا در شیوه های سیاست ورزی خود تجدیدنظر کنند.
*جهانبخش خانجانی فعال سیاسی
*روزنامه ایران
اول**
05/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]