تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت مؤمن بهتر از عمل او، و نيت كافر بدتر از عمل اوست و هر كس مطابق نيت خود عمل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804280790




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

-خطر نابودی بیخ گوش تمدن چند هزار ساله + عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

آثار تاریخی سیراف در مسیر تخریب قرار گرفت خطر نابودی بیخ گوش تمدن چند هزار ساله + عکس قسمت‌های زیادی از بناهای تاریخی سیراف بر اثر سیل و بارش های باران و طوفان و زمین لرزه و... از بین رفته است و متاسفانه قسمت‌های به جا مانده از این آثار نیز در مسیر تخریب کامل قرار دارند.
 

سیراف یکی از بنادر با قدمت و سابقه تاریخی ایران است که پیشینه تمدن آن به راه آبی ابریشم نیز می رسد. روزگاری راه آبی ابریشم از این بندر می گذشت؛ زمانی که سیراف به واسطه تمدن باشکوهش، جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر را در خود جای داده بود. امروزه سیراف نه به واسطه شهر بودنش بلکه به اعتبار تاریخی بودنش و آثار به جای مانده از قدیم الایام دارای نام و شکوهی بالا در استان بوشهر و کشور است که به همین واسطه سالانه گردشگران زیادی از داخل و خارج از کشور به سمت خود جذب می کند. هر چند هنوز تدبیری برای جاذبه های مدفون شده سیراف در زیر آب برای در معرض دید و بازدید قرار دادن آن انجام نشده است ولی همین چند آثار به جا مانده در خشکی نیز علاقه مندان زیادی دارد. قسمت های زیادی از بناهای تاریخی سیراف بر اثر سیل و بارش های باران و طوفان و زمین لرزه و... از بین رفته است.

متاسفانه قسمت های به جا مانده از این آثار نیز در مسیر تخریب کامل قرار دارند. این موضوع به شدت باعث نگرانی مردم بندر سیراف است. آثاری که یکی پس از دیگری تخریب می شوند مسجد امام حسن بصری مربوط به سده هفتم هجری واقع در سیراف است. این اثر در سال ۱۳۸۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مسجد امام حسن بصری با وجود ثبت ملی بودن و قدمت زیادی که دارد، چند سالی است که در مسیر تخریب قرار گرفته است، به نحوی که برای جلوگیری از ریزش ستون ها و دیواره های آن از تکیه گاهی بنام چوب استفاده شده است که نه صورت قشنگی دارد و نه راهکار موثری است. راه دسترسی به مسجد که به وسیله دستگاه های راه سازی مانند لودر به وجود آمده است در فاصله کمی از آن احداث شده به شکلی که خطر تخریب آثار به واسطه ایجاد راه نیز وجود دارد.
از طرفی دیگر، جانمایی دکل ایرانسل در نزدیکی این اثر ملی نیز موضوع مبهمی است که نشانگر مظلومیت صنعت گردشگری در استان بوشهر است.

مسجد امام حسن بصری حتی یک تابلو معرفی هم ندارد. فقط چارچوب تابلو نصب است. ریزش قسمتی از این مسجد قدیمی تا نزدیک حیاط های پایین مسجد رسیده است. قلعه نصوری از اثرهای تاریخی استان بوشهر در جنوب ایران واقع در سیراف است. حیاط اول این قلعه که بیش از ۱۸ تابلو گچ بری دارد در حال تخریب و از بین رفتن است.پیاده رو سازی منتهی به دره لیر که همراه با سنگ فرش بوده، ناتمام مانده است که شاید دلیل اصلی آن نبود بودجه کافی باشد. در دره لیر یک سایه بان یا یک سرویس بهداشتی یا نیمکت برای استراحت کهن سالان هم وجود ندارد.یکی از تئوری های جذب گردشگر و توریست فراهم کردن امکانات رفاهی مناسب و کافی بدون صدمه زدن به بافت آثار است. تهیه طرح ویژه سیراف با نگاه توسعه زیر ساخت­ها مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در این خصوص گفت: تهیه طرح ویژه سیراف با نگاه توسعه زیر ساخت­ های گردشگری و نیز آزاد سازی عرصه تاریخی سیراف که در سال جاری اعتباری در حدود یک میلیارد و500 میلیون ریال برای این امر در نظر گرفته شده است. در این مطالعات هدف نهایی آماده سازی پرونده سیراف برای ثبت جهانی خواهد بود.

محمد ابراهیم فروزانی افزود: تبدیل قلعه نصوری (پردیس سیراف) به مجتمع خدماتی پذیرایی- توریستی از محل طرح پردیسان که در سال جاری حدود 17 میلیارد ریال برای این موضوع مصوب شده است. وی گفت: برای استحکام بخشی اضطراری ابنیه تاریخی نیز اعتباری معادل سه میلیارد ریال مصوب شده که صرف مرمت ابنیه تاریخی آن خواهد شد. احیای سیراف با مشارکت وزارت نفت و میراث فرهنگی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در خصوص عبور ماشین آلات سنگین برای راه سازی در کنار آثار سیراف گفت: به علت قرارگیری آثار تاریخی سیراف در بستر سنگی و کوههای اطراف، ماشین آلات، چندان آسیبی به آثار مجاور وارد نخواهد کرد، البته تردد دستگاه­ها و ماشین آلات سنگین از روی آثار قطعاً باعث تخریب خواهد شد که این موضوع ممنوع است. فروزانی مهمترین کارهای صورت گرفته طی یک سال گذشته را پی گیری مکاتبه استاندار با وزیر نفت برای تعامل بین وزارت نفت و سازمان میراث فرهنگی در احیا سیراف که وزیر محترم نفت نیز موافقت خود را با مشارکت در احیا و ساماندهی سیراف مشروط به تأیید طرح توسط سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده است، عنوان کرد. وی اظهار داشت: پی گیری برای تامین اعتبارات لازم که در مجموع تاکنون 21میلیارد و 500 میلیون ریال در سال جاری برای آثار مختلف بوده است که در بالا به آن اشاره شد. جمع آوری دکل مخابراتی از محدوده بافت و آثار تاریخی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر از پیگیری لازم برای موافقت وزارت راه و شهرسازی مبنی بر تهیه طرح ویژه سیراف، فعال کردن سازمان های مردم نهاد در سیراف و انجام مکاتبات و تشکیل جلسات برای جلوگیری از ساخت و ساز در محدوده آثار تاریخی سیراف به عنوان دیگر کارهای انجام شده در خصوص آثار سیراف نام برد.

فروزانی در خصوص وجود دکل ایرانسل در وسط آثار تاریخی سیراف نیز اذعان داشت: متاسفانه یکی از دکل های مخابراتی که در سالیان گذشته احداث شده در محدوده آثار تاریخی واقع شده است البته این جانمایی به صورت موقت بوده و مقرر شده پس از چند سال جمع آوری شود. وی افزود: دکل دوم در سال گذشته در زمان مدیریت سابق بدون گود برداری نصب شده و مقرر شده طی مدت 5 سال جمع آوری شود؛ البته پیگیری لازم جهت جمع آوری سریع تر این دکل ها به عمل آمده است.(مهر)


 


شنبه 13 دی 1393 ساعت 18:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن