واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ بهمن ۱۳۹۳ (۲۱:۵۱ب.ظ)
سازمان بين المللي کار گزارش داد: افزايش بيکاري در جهان طي سال هاي 2015 تا 2019 سازمان بين المللي کار طي گزارشي اعلام کرده است که شمار افراد بيکار در جهان بين سال هاي 2015 تا 2019 افزايش خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، تا سال 2019 ميلادي شمار بيکاران در جهان از 201 ميليون نفر کنوني به 212 ميليون نفر افزايش مي يابد.
اين گزارش تصريح کرده است که از زمان آغاز بحران جهاني در سال 2008 تا کنون حدود 61 ميليون نفر در جهان شغل خود را از دست داده اند و پيش بيني مي شود روند افزايش بيکاري در جهان تا پايان دهه دوم قرن بيست و يک ادامه داشته باشد.
در گزارش آمده است که وضعيت اشتغال در ايالات متحده و ژاپن بهبود يافته است، اما؛ در تعدادي از اقتصادهاي پيشرفته و به ويژه در اروپا بحران شغل جدي است.
آمارها همچنين نشان مي دهد که دو منطقه، جنوب آسيا و جنوب صحراي آفريقا، سه چهارم بحران اشتغال در جهان را به خود اختصاص داده اند.
همچنين سازمان بين المللي کار پيش بيني کرده است که احتمالاً ميزان بيکاري در منطقه شرق آسيا که يکي از مناطق آسيب پذير در بحث بيکاري است از 50.2 درصد در سال 2007 به حدود 39.9 در سال 2019 کاهش پيدا کند.
طبق اين گزارش، وضعيت اشتغال در کشورهاي جنوب صحراي آفريقا نيز بهبود يافته است، اما؛ بحران اشتغال در منطقه عربي و بخش هايي از آمريکا لاتين و کارائيب رو به وخامت است.
گفتني است؛ کاهش قيمت نفت و گاز در جهان مي تواند به بهبود چشم انداز اشتغال در بسياري از اقتصادهاي پيشرفته و چندين کشور آسيايي کمک کند.
ليکن در طرف مقابل کاهش قيمت نفت و گاز ضربه سنگيني به بازار کار در کشورهاي بزرگ توليد کننده، به ويژه در امريکا لاتين، آفريقا و منطقه عربي مي زند.
شايان ذکر است؛ به ويژه کارگران جوان 15-24 ساله از بحران بيکاري در جهان تأثير مي پذيرند.
گفتني است؛ جوانان 15 تا 24 ساله در سال 2014 با بيکاري 13 درصدي روبروند بودند و پيش بيني مي شود نرخ بيکاري در ميان اين رده سني در سال هاي آينده نيز افزايش يابد.
خبر خوب اينکه به گفته رئيس سازمان بين المللي کار، تعداد کارگراني که در مشاغل آسيب پذير کار مي کنند در سال گذشته ميلادي کاهش يافته است.
اين گزارش افزوده است که احتمالاً دستمزدهاي پايين به مصرف کمتر و در نتيجه سرمايه گذاري کمتر منجر مي شود که اين امر تأثير منفي بر رشد دارد.
اين گزارش بر نابرابري اجتماعي در جهان نيز تأکيد کرده و مي گويد که 10 درصد از جمعيت جهان حدود 30 تا 40 درصد درآمد را در جهان در اختيار دارند، در حاليکه 10 درصد از فقيرترين مردم جهان حدود 2 تا 7 درصد از درآمد جهان را کسب مي کنند.
اين گزارش در مورد احتمال بروز ناآرامي هاي اجتماعي به ويژه در کشورها و مناطقي که در آنها شمار جوانان بيکار زياد است، هشدار مي دهد.
گفتني است؛ به گفته کارشناسان سازمان بين المللي کار به موازات بروز بيکاري در جهان، نرخ ناآرامي هاي اجتماعي نيز در کشورهاي مختلف حدود 10 درصد نسبت به قبل از سال 2008 (بروز بحران جهاني اقتصادي)، افزايش يافته است.
گزارش تصريح کرده است که اگرچه در کشورهاي جنوب شرق آسيا و منطقه اقيانوس آرام در زمان بروز بحران جهاني اقتصادي ميزان ناآرامي هاي اجتماعي کاهش يافته است، اما؛ متوسط نرخ بروز اين ناآارمي ها به صورت تاريخي در اين مناطق بالا بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]