واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۱۲ب.ظ)
هيچ گونه هورمون سرطانزايي در محصولات کشاورزي آذربايجان غربي استفاده نمي شود رئيس جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت :هيچ گونه هورمون سرطانزايي در محصولات کشاورزي اعم زراعي و باغي و دامي آذربايجان غربي به کار نميرود.
به گزارش خبرگزاري موج،اسمعيل کريم زاده تأمين امنيت غذايي جامعه را مستلزم تأمين مواد غذايي مورد نياز اقشار جامعه از نوع سالم عنوان کرد و افزود: در اين راستا علاوه بر کميت محصولات غذايي، کيفيت آن نيز حائز اهميت است که جهاد کشاورزي استان نيز در همين راستا مسئوليت مهمي بر عهده دارد.
کريمزاده مشکل تأمين غذاي سالم را مشکلي غير قابل کتمان در شرايط کنوني عنوان کرد و ادامه داد:بر همين اساس جهاد کشاورزي استان اقدامات متعددي در راستاي پيشگيري از سرطانهاي ناشي از تغذيه توليدات هورموني در استان انجام داده است.
رئيس جهاد کشاورزي آذربايجان غربي مهمترين استراتژي جهاد کشاورزي استان را در اين راستا، حذف سموم پر خطر در توليد محصولات باغي و زراعي عنوان کرد و گفت: استفاده از سمومي که با نظر کارشناسان محيط زيست و جهاد کشاورزي، براي محيط زيست کمخطر و منع قانوني نداشته باشند، از جمله قرص برلکس يا هورمون جبرلين در دستور کار قرار گرفته است .
کريمزاده ، استفاده از روشهاي تلفيقي و غيرشيميايي در مبارزه با آفات کشاورزي را از جمله ديگر برنامههاي اجرايي در اين راستا اعلام کرد و افزود: در همين راستا ازفرمون ها و کارتهاي رنگي چسبدار روي محصولات کشاورزي براي جمع کردن حشرات مضر که براي محصول زيانبار نباشد ، استفاده مي شود.
به گزارش روابط عمومي جهاد کشاورزي آذربايجان غربي،وي اظهارکرد :حذف سموم پر خطر مثل بعضي از سموم کلره و غير کلره و استفاده از سمومي که دوره کارنس پايين داشته و حداکثر تا 10 روز تجزيه و از بين مي رود نيز از ديگر برنامه هاي اجرايي است که امسال در اين راستا در سطح بيش از 147 هزار هکتار از مزارع گندم استان بر عليه بيماري سن مادري سمپاشي انجام گرفته است .
وي همچنين از راه اندازي دو باب انسکتاريوم به منظور توليد حشرات مفيد ، يک واحد در اروميه و يک واحد ديگر براي شهرستانهاي جنوب استان به مرکزيت مياندوآب خبرداد و گفت : مبارزه بيولوژيکي در مزارع نخود و گوجه فرنکي و ذرت در اروميه و مياندوآب به وسيله توليد حشرات مفيد مانند زنبور براکون در سطح سه هزار هکتار از مزارع استان در سال جاري انجام گرفته است .
کريم زاده اضافه کرد : در راستاي توليد پايدار و افزايش کيفيت محصولات کشاورزي در سالهاي اخير در آذربايجان غربي مديريت تلفيقي کنترل آفات به منظور توليد محصول سالم و شناسهدار نيزدر استان اعمال شده است.
رئيس جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت : استان آذربايجان غربي به لحاظ موقعيت خاص جغرافيايي و تنوع محصولات کشاورزي از ظرفيت بالايي در توليد محصولات ارگانيک برخوردار است و در اين راستا براي اولين بار فروشگاههاي عرضه محصولات سالم و ارگانيک کشاورزي و دامي استان به تعداد دو واحد در اروميه و يک واحد در مياندوآب در سال جاري راه اندازي شده است .
وي اجراي برنامه استقرار کشاورزي پايدار با راهبرد IPCMدر استان را که کاهش مصرف مواد شيميايي صنعتي به عنوان مهمترين عامل فرسايش شيميايي و فيزيکي خاک و آب موجود در سفرههاي زيرزميني به ميزان 40 درصد مصرف فعلي در واحد سطح و ارتقاي مصرف کودهاي بيولوژيکي و ورمي کمپوست در اراضي کشاورزي ، علاوه بر مديريت مصرف بهينه آب را از اهداف اجراي اين طرح در استان ذکر کرد که از ديگر برنامه هاي در دست اجرا سازمان مي باشد.
وي اضافه کرد: اطمينان مي دهيم در مرغداري ها نيز هيچ گونه هورموني براي رشد استفاده نمي شود و در آذربايجان غربي گوشت مرغ در فاصله زماني 45 روز و بدون استفاده از هورمون توليد مي شود و در پروسه تهيه دان هم در راستاي حفظ ويتامينهاي تخصصي و آنتي اکسيدانها مورد نياز طيور نيز نظارت دقيقي انجام مي شود .
کريم زاده ادامه داد : در صنعت پرورش طيور در صورت لزوم از آنتي بيوتيک مجاز دو هفته قبل از کشتار استفاده مي شود و در صنعت پرورش گاوشيري نيز ، شير دام بيمار را که دارو مصرف نموده از شير دامهاي سالم جدا سازي مي کنند .
وي ، اجراي 50 مورد برنامه راديويي و تلويزيوني در خصوص توليد محصول سالم ، مبارزه با آفات و بيماري ها ، مانيتورينگ سموم و فرهنگ صحيح مصرف سموم و استفاده از کودهاي بيولوژيک ، توليد سالم و بهداشتي گوشت سفيد و قرمز و کاهش مصرف داروها در دام را از جمله برنامه هاي مديريت هماهنگي ترويج جهاد کشاورزي استان در اين راستا در سال جاري عنوان کرد .
رئيس جهاد کشاورزي آذربايجان غربي يادآورشد : از آنجايي که مشخص نمودن موارد سرطان زا و ميزان مصرف و درصد مضر بودن آنها که سبب ايجاد بيماري در محصولات کشاورزي مي گردد از وظايف وزارت بهداشت است ، لذا جهاد کشاورزي نيز موظف است بر اساس گزارش اعلامي از سوي وزارت بهداشت اقدام به ارائه برنامه و پيشگيري در اين خصوص نمايد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]