واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جولان خودروهای فرسوده در خیابان های سنندج تارنمای "آفتاب دل" در گزارشی به انعکاس تردد خودروهای فرسوده در خیابان های سنندج پرداخته است.
در ادامه این گزارش آمده است: خودروهایی که امروزه در سطح جاده ها و خیابان های سنندج جولان می دهند با اینکه فرسوده هستند و زمان استفاده بهینه و مناسب آنها تمام شده است اما گویا تدبیری برای حل آن اندیشیده نشده است.
از اهم مشکلاتی که مردم شهر سنندج همین که صبح از خواب بیدار می شوند و انگار به حضورشان در شهر عادت کرده اند و در زندگی به آن خو گرفته اند مشکل خودروهای فرسوده و مستهلک می باشد. خودروهایی که امروزه در سطح جاده ها و خیابان های کردستان جولان می دهند و زمان اسفاده بهینه و مناسب آنها تمام شده است و شاهد هستیم که اغلب این خودروها توسط دلالان سودجو که باید آنها را به پارکینگ خودروهای اسقاطی ببرند آنها را از شهرهای بزرگی مانند تهران ، مشهد ، اهواز و ... وارد شهر سنندج می کنند تا افرادی که بیکار هستند با خریدن این خودروها به قیمتی پایین تر، به اصطلاح کار و کاسبی به راه اندازند.
خودروهایی که قرار بود با کمک مالی دولت جمع آوری شود و اسقاطی شوند اما گویا این خودروهای فرسوده شهرهای بزرگ در خیابان های کردستان سر در آورده اند و روزهای رکود خود را در اینجا سپری می کنند.
این روزها در خیابان های سطح شهر سنندج تعداد خودروهایی که سن بالایی دارند و به زحمت در سطح شهر تردد می کنند آنقدر زیاد شده اند که از شمارش خارج اند و گویا مسئولین ستاد طرح های خودروهای فرسوده خروج آنها را به حال خود رها کرده اند و می بینیم که تعداد آنها به جای خروج از شهر روز به روز در حال افزایش است و گویا طرح و برنامه ای برای آن در کار نیست و هیچ کاری برای این موضوع نمی کنند و به امان خدا رها شده اند زیرا وجود این خودروهای فرسوده در داخل شهر هم از لحاظ زیست محیطی و هم از لحاظ اقتصادی به ضرر شهرمان است و اگر مسئولان عزمی برای سلامت شهروندان نداشته باشند حتماٌ، این طرح های خارج کردن خودروهای فرسوده شکست می خورد و نمی تواند اجرایی گردد.
در تمام کشورهای جهان، تاریخ و زمانی برای فعالیت خودروها مشخص و بعد از این تاریخ از تردد آنها جلوگیری می شود ولی متاسفانه در کشور ما این مهم مورد توجه قرار نگرفته است به طوری که در حال حاضر خودروهای بالای 40 سال قدمت در بعضی شهرها به ویژه کردستان تردد دارند.
حالا با گذشت 6 سال از آغاز نهضت خروج خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقل کشور، آمارها از واقعیت تلخی حکایت دارد، این که طرح خروج خودروهای فرسوده تا اینجای ماجرا موفقیتی به همراه نداشته است و متأسفانه هر ساله میزان خودروهای فرسوده ی شهر سنندج افزایش می یابد ، خودروهای فرسوده ای که اکثرا بدون هیچ محدودیت و قانونی هر طور که بخواهند تردد می نمایند و تردد آنها باعث افزایش میزان آلاینده ها می شود.
قیمت پایین این خودروهای بی کیفیت و فرسوده در شهرهای بزرگ، خیابان های سطح شهر سنندج را اشباع کرده است و عامل اصلی آلودگی صوتی و یکی از عوامل مهم آلودگی هوا در کردستان است.
از مشکلاتی که این خودروها سبب می شوند می توان به مشکل آلودگی هوا اشاره کرد که حتی آلودگی و سمی بودن آن از دود کارخانه ها هم بیشتر است و از معضل دیگری که بوجود می آید از بین بردن سطح کوچه ها و خیابان هاست زیرا به دلیل مستهلک بودن آنها بنزین و روغن می ریزند و سبب از بین بردن آسفالت ها می شوند و این از جمله دلایلی است که مردم باید به خاطر ندانم کاری های بعضی از افراد مستلزم شوند.
**خودروهای فرسوده رها شده در شهر زیبایی و منظر شهری را بر هم می زنند
سمیه فتحی کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل گفت: موضوع خودروهای فرسوده در داخل شهر می تواند مضرات بالایی را هم از نظر آلودگی هوا و هم از نظر اقتصاد و سلامت به جامعه وارد کند که یکی از مهمترین راهکارها ، ریشه کن کردن خودروهای فرسوده در داخل شهرمان است.
وی گفت: اکثر آلاینده های شهر از منابعی مانند خودرو ، موتورسیکلت، کامیون های سنگین به داخل شهرمان تحمیل می شوند که با کمی تدبیر و طرح و برنامه ای خاص می توان شاهد ورود مقدار آلاینده ها ی زیاد به داخل شهر نباشیم زیرا این خودروها با توجه به آلاینده های زیادی که به شهر وارد می کنند برای سلامت مردم هم مضر است.
این کارشناس محیط زیست بیان داشت: خودروهای فرسوده رها شده در شهر، علاوه بر اینکه زیبایی و منظر شهری را بر هم می زنند، سلامت جامعه و شهروندان را نیز تهدید می کنند بنابراین مسئولان برای کاهش آلودگی هوا باید خودرهای فرسوده را به سرعت از سطح شهر سنندج حذف کنند و با اعطای تسهیلات به مالکان این خودروها، خودروهای تازه را جایگزین نمایند.
کافی است تا مسئولان به جای شعار دادن خروج خودروهای فرسوده از داخل شهر به آن عمل کنند و با توجه به اینکه اقشار ضعیف جامعه صاحبان این خودروهای فرسوده هستند می توان با پرداخت مبالغی به آنها کمک شود تا شاهد حل مشکل خروج این خودروهای فرسوده در داخل شهر باشیم زیرا آنچه امروزه مورد نیاز شهر و شهروندان کردستانی است ایجاد زیر ساخت های لازم در توسعه ی حمل و نقل عمومی و به کارگیری روشی برای کاهش تردد خودروهای فرسوده است.ک/1
533
04/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]