واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مشروح اظهارات جان کري در اجلاس داووس
وزیر امور خارجه ی آمریکا گفت افراط گری خشن بیش از همه ی ادیان باعث از دست رفتن جان مسلمانان شده است.
کد خبر: ۴۶۹۲۱۱
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۷ - 23 January 2015
وزیر امور خارجه ی آمریکا گفت افراط گری خشن بیش از همه ی ادیان باعث از دست رفتن جان مسلمانان شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛
جان کری در ادامه ی اظهارات خود در اجلاس داووس سوئیس گفت: قرن بیست و یکم بر اساس تلاش دنیای متمدن برای برقراری حاکمیت قانون به عنوان جایگزین آشوب و هرج و مرج و دیکتاتوری تعریف شد. ما امروز شاهد چیزی بیش از یک هرج و مرج طلبی تبهکارانه نیستیم، شاهد چیزی جز پوچ گرایی نیستیم که به طرزی غیر مشروع مدعی استدلال برمبنای ایدئولوژی و دین است. ما درحال سازماندهی فزاینده در برابر این دشمن هستیم. اما در انجام دادن این کار باید آرامش خود را حفظ کنیم. روشن است که بزرگترین اشتباهی که ما ممکن است مرتکب شویم این است که مسلمانان را به صورت جمعی برای جنایاتی مقصر بدانیم که فقط مسلمانان مرتکب آنها نشدند، جنایاتی که اکثریت غالب مسلمانان با آن مخالف هستند، جنایاتی که دین شان کاملا آن ها را رد می کند و رهبران مسلمان نیز خودشان درباره ی آن صحبت و آن را رد می کنند.
ادیان از پیروان خود نمی خواهند که روستاها را به آتش بکشند و مردم را منفجر کنند. افراد هستند که دست به چنین کارهایی می زنند درحالیکه تفسیری تحریف شده و حتی جاهلانه از دین شان دارند. این افراد در داخل شبکه هایی از افراد دیگر قرار می گیرند که اهدافی دیگر را دنبال می کنند و به دنبال تحریک و تامین مالی این اقدامات هستند. روشن است که ما با اهریمن نشان دادن شرکای احتمالی خود ، دشمنان خود را شکست نخواهیم داد، یا اینکه با سرکوب آزادی که تروریست ها می خواهند آن را نابود کنند، دشمنان خود را شکست نخواهیم داد. تا زمانی که ما انرژی های خود را در مسیر درست قرار ندهیم شاید باعث ریختن سوخت بر روی همان آتشی شویم که می خواهیم آن را خاموش کنیم.
وزیر امور خارجه ی آمریکا در ادامه ی اظهارات خود در مجمع جهانی اقتصاد گفت: پس پرسش این است که چه باید بکنیم؟ نخستین گام این است که روشن کنیم دنیای متمدن در مواجه شدن با این خشونت ، ترس به خود راه نخواهد داد. افراط گری خشن باعث از دست رفتن جان افراد در تک تک مناطق جهان شده است، بیشترین جان هایی که از دست رفته است جان مسلمانان بوده است. همه ی ما در معرض تهدید قرار داریم و این مسئله هیچ ربطی به دین و نژاد و سرزمین و قبیله ی افراد ندارد. پس ضروری است که همه ی ما باید پاسخ بدهیم. هیچ فضایی برای اختلاف فرقه ای وجود ندارد، هیچ فضایی برای یهودی ستیزی یا اسلام هراسی وجود ندارد. هیچ راه رو به جلویی وجود ندارد مگر اینکه به تروریست ها نشان دهیم هر زمانی که آنها تلاش می کنند بین ما اختلاف ایجاد کنند باعث تقویت عزم ما می شوند مثل میلیون ها نفری که هفته ی گذشته یکصدا در خیابان های پاریس صدای خود را رساندند.
ما باید به عنوان یک واحد، اقدام کنیم. نقطه ی شروع این مقابله و مبارزه از شکست دادن داعش شروع می شود. چرا؟ علت این است که داعش بیش از دیگر گروهها مسلح است، آموزش های بهتری دیده است، تامین مالی بهتری شده است و قابلیت بیشتری در حفظ سرزمین دارد درحالیکه هیچ گروه تروریستی دیگر در تاریخ اینگونه مثل داعش نبوده است. داعش به صورت مستقیم اقدام به تهدید صلح و ثبات می کند. تهدید آنها علیه یک گروه در عراق نیست بلکه تهدید برای تک تک کشورها در منطقه است. علت دیگر این است که داعش به صورت علنی تهدید کرده است تهدید خود را در سراسر جهان گسترش می دهد، داعش هم اکنون نیز درحال انجام دادن این کار است. این یک تهدید علیه کل ساختاری است که ما سخت تلاش کردیم از پایان جنگ جهانی دوم آن را ایجاد کنیم. آنها تهدید علیه کشورهای نوپا هستند، آنها تهدید علیه حاکمیت قانون هستند. آزاد کردن عراق از اشغالگران بی رحم نخستین نقطه ی عطف مهم محسوب می شود.
وزیر امور خارجه ی آمریکا گفت: چهار ماه پیش داعش در طرح ها و برنامه های خود بوق و کرنا می کرد که می خواهد بغداد را تصرف کند. از دیدگاه بسیاری از افراد اینگونه به نظر می رسید که نمی توان جلوی آنها را گرفت. برخی گزارش های رسانه ای پیش بینی می کردند که ممکن است عراق سقوط کند و می گفتند که داعش در شرف بازگرداندن کل خاورمیانه به قرون وسطی است. در ادامه با وجود این پیش بینی ها دو اتفاق افتاد. در عراق دولتی جدید تشکیل شد که قصد اجرای اصلاحات را دارد. عراقی ها خودشان دور هم جمع شدند و تصمیم گرفتند به سمت یک آینده حرکت کنند.
آنها خودشان مصمم شدند تا اعتماد همه ی شهروندان شان را بدست آورند. شما سخنان حیدر العبادی نخست وزیر عراق را شنیدید که دیروز در لندن با او دیدار کرده بودم. نکته ی دوم این است که همه ی ما در ائتلاف بین المللی با حضور شصت کشور ائتلاف ضد داعش را تشکیل دادیم تا داعش را مختل و تضعیف کنیم و در نهایت شکست دهیم. آمریکا در هر یک از دو تحول نقش عمیق و پیشتاز داشت. ما با دوستان عرب و همپیمانان اروپایی و سایران از سراسر دنیا این اقدامات را انجام دادیم. ائتلاف ما از ماه سپتامبر به بعد، یک راهبرد جامع و بسیارخوب را دنبال کرد تا داعش را در چند جبهه تضعیف کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]