واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حذف 10 میلیون نفر از یارانهبگیران درآمد 5400 میلیارد تومانی را به دنبال دارد
رئیس دیوان محاسبات گفت:حذف 10میلیون نفر پردرآمد که هیچ نیازی به یارانه نقدی ندارند 5400میلیارد تومان به درآمد دولت کمک می کند که این پول می تواند به ارتقای نظام سلامت کمک کند.
آفتاب: به گزارش ایرنا، امین حسین رحیمی روز جمعه در خطبه دوم پیش از نماز جمعه تهران، افزود: یکی از اقدامات مثبت دولت تدبیر و امید تخصیص 2700 میلیارد تومان به بیمه سلامت بود که نتایج بسیار خوبی را برای مردم به دنبال داشت.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 76میلیون و 500هزار نفر یارانه دریافت می کنند،اظهار داشت: قانون هم برای حذف پردرآمدها تکلیف کرده و دولت باید برای این مهم همت کند.
وی با محکوم کردن رسانه های فرانسه در توهین به پیامبر اسلام گفت:پیامی که از سوی مقام معظم رهبری برای جوانان اروپا و امریکای شمالی فرستاده شد گام ارزشمندی در جهت خنثی سازی اسلام هراسی است که از سوی سرویسهای جاسوسی غربی تبلیغ می شود.
رحیمی در خصوص وظایف دیوان محاسبات گفت: دیوان محاسبات مطابق قانون اساسی و قانون عادی مصوب مجلس شورای اسلامی به عنوان نهادی از سوی مردم وظیفه نظارت بر امور مالی دستگاههاو اجرای صحیح بودجه را بر عهده دارد.
به گفته رئیس دیوان محاسبات، هر ساله بودجه ای برای توسعه کشور تعیین می شود اما متاسفانه از توسعه خبری نیست که یکی از علل آن عدم بودجه ریزی عملیاتی است.
**80 درصد بودجه کشور برای هزینه های جاری است
رحیمی با تاکید بر اینکه بودجه ریزی در کشور دارای مشکل اساسی است ، گفت: بیش از 80درصد بودجه کشور جاری است در حالی که بیش از 10سال است برای بودجه ریزی عملیاتی تکلیف شده است.
وی در توضیح بودجه ریزی عملیاتی گفت: این نوع بودجه ریزی همان کاری است که ما در خانواده خود انجام می دهیم به طوری که بتوانیم با هزینه کمتری کالا و خدمات بهتری را دریافت کنیم.
رحیمی در ادامه افزود: هم اکنون بودجه ریزی به گونه ای است که یک دستگاه بودجه ای را که در یکسال دارد در سال بعد هم فقط با افزایش درصدی به بودجه آن اضافه می شود؛ این روشی ناصحیح در تعیین بودجه است.
** کشور گران اداره می شود
رئیس دیوان محاسبات تاکید کرد: با تخصیص 80درصد از بودجه برای هزینه های جاری بی تردید کشور خیلی گران اداره می شود.
وی تاکید کرد: قانون برنامه های چهارم و پنجم توسعه و همچنین قانون مدیریت کشور (از سال 1383)تکلیف کرده اند که ظرف مدت 10 سال بودجه ریزی عملیاتی را در کشور اجرایی کنند.
** گام نخست بودجه ریزی عملیاتی
رحیمی گفت: خوشبختانه در بودجه سال 94 دولت تدبیر و امید اعلام کرده که گام نخست را برای بودجه ریزی عملیاتی برداشته است .همین که دولت تصمیم به اجرای این مهم گرفته است بسیار جای خوشوقتی دارد.
وی تاکید کرد: اولویت بندی در بودجه باید مشخص شود .بسیاری از هزینه ها در بودجه ضرورت ندارد و برای تحقق اقتصاد مقاومتی چاره ای نداریم جز اینکه بودجه ریزی را عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به کاهش قیمت نفت و تحریم های ظالمانه غرب گفت: با وجود شرایط یاد شده بودجه ریزی عملیاتی ضروری است.
**وظیفه دیگر دیوان محاسبات
وی دیگر وظیفه دیوان محاسبات را تفریغ بودجه عنوان کرد و افزود: این کار برای 92 انجام شده است.
وی تاکید کرد: باید قطع وابستگی هزینه های جاری به نفت تحقق یابد زیرا نفت ثروت بین النسلی است که باید درآمدهای آن به عمران و توسعه کشور تخصیص یابد.
وی توضیح داد: در صورتی که هزینه های جاری وابسته به نفت نبود هم اکنون با کاهش قیمت نفت و صادرات آن دچار مشکل نمی شدیم.
رحیمی اظهار داشت: نمایندگان طرحی را تهیه کرده اند که در بودجه 94 هزینه های جاری از نفت قطع شود و درآمد حاصل از نفت می تواند صرف توسعه شود.
**فساد مالی
رحیمی با اشاره به فساد مالی گفت: یکی دیگر از وظایف دیوان محاسبات رسیدگی به بی انضباطی و فساد مالی دستگاهها است.
به گفته وی، گاه تخلف از سوی مدیران و گاه به دلیل تراکم قوانین (11هزار عنوان قانون داریم) است. بنابراین زمینه برای بروز فساد در کشور زیاد است اما چگونه باید جلوی آن را گرفت؟
وی گفت: برخی معتقدند بگذار دولت خرج کند بعد حسابرسی می کنیم و تخلفات را مشخص خواهیم کرد اما دیوان محاسبات پیش از آن که فسادی رخ دهد باید جلوی آن را بگیرد.برای این مهم نیاز به اقدامات پیشگیرانه است.
وی یکی دیگر از علل بروز تخلف را ضعف کنترلهای داخلی عنوان کرد و گفت: فساد سه هزار میلیارد تومانی آبروی کشور را برد . بروز چنین فسادی به دلیل نبود کنترل قوی در سیستم بانکی بود درصورتی که کنترل داخلی قوی باشد چنین فسادهایی دیگر رخ نخواهد داد.
وی ادامه داد: خوشبختانه اکثریت مدیران سالم هستند اما به دلیل نبود سیستم های کنترل کننده زمینه بروز فساد افزایش می یابد.
وی گفت: دیوان محاسبات 540 دستگاه را حسابرسی کرده و گزارش نقص آنها را در برخی از امور به دولت ارائه داده که بر مبنای آن دستور داده شده کنترل کننده های داخلی در دستگاهها مستقر شوند.
**سیستم الکترونیکی
وی استفاده از سیستم های الکترونیکی را یکی از اقدامات ارزشمند برای مقابله با فساد عنوان کرد و گفت: کشورهای پیشرفته از این گونه سیستم ها برای جلوگیری از فساد مالیاتی استفاده می کنند.
به گفته رئیس دیوان محاسبات، اگر در کشورهای توسعه یافته فرار مالیاتی انجام نمی شود نه به دلیل ویژگی های مردم آن کشورها است بلکه وجود سیستم های کنترل کننده اجازه چنین تخلفی را به مردم نمی دهد.
وی گفت: هم اکنون 20 درصد از صاحبان ثروت در ایران مالیات نمی دهند و متاسفانه به دلیل ضعف سیستم شناسایی هم نمی شوند.
رحیمی خبر داد: سیستم الکترونیکی در حوزه مالیات در حال اجرا شدن است و دیوان محاسبات به شکل الکترونیکی می تواند فعالیت های مالی دستگاهها را رصد کند.
وی تاکید کرد: زمانی که تخلف مالی در دستگاهی رخ می دهد باید با کوچکترین تا بالاترین رده برخورد شود. عدم برخورد به موقع یکی دیگر از بی انضباطی ها با تخلفات مالی است.
**دولت با سرعت اما سلامت حرکت کند
وی تاکید کرد: دولت باید برخورد خود را با تخلفات سرعت دهد اما این سرعت همراه با سلامت باشد.
به گفته رحیمی، آیین نامه رسیدگی در دیوان محاسبات تصویب شده که زمان برخورد با تخلف را کاهش می دهد.
وی در پایان اظهار داشت: دیوان محاسبات چشم تیز بین ملت محسوب می شود که همه نهادهای اجرایی، لشگری، کشوری، شهرداریها و سازمان تامین اجتماعی را کنترل می کند تا سرمایه های این نهادها بدرستی هزینه شود.
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]