واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با آغاز مرحله دوم مایهکوبی تب برفکی صورت میگیرد
واکسیناسیون بیش از 2.5 میلیون رأس دام در کرمانشاه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از واکسیناسیون بیش از 2.5 میلیون رأس دام در کرمانشاه با آغاز مرحله دوم مایهکوبی تب برفکی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه به نقل از ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه، علیرضا امیری اظهار کرد: مرحله دوم مایهکوبی دامهای استان کرمانشاه علیه تب برفکی آغاز شده و در این مرحله دو میلیون و 610 هزار رأس دام سبک و سنگین برای پیشگیری از بیماری تب برفکی واکسینه میشوند.
وی افزود: در این مرحله دو میلیون و 500 هزار رأس گوسفند و بز و 110 هزار رأس گاو و گوساله در دامداریهای صنعتی، نیمه صنعتی، روستایی و عشایری از روز شنبه 27 دی ماه بهمدت 40 روز کاری علیه بیماری تب برفکی واکسینه میشوند.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه بیان داشت: واکسیناسیون علیه تب برفکی با توان کامل بخش دولتی و خصوصی و بهصورت کاملاً رایگان انجام میشود.
امیری تب برفکی را نوعی بیماری ویروسی شدیداً واگیردار عنوان کرد و گفت: این بیماری مختص زوج سمها بوده و در این میان گاو و گوساله از سایر حیوانات حساستر هستند که با توجه به تیپهای مختلف عامل بیماری، کنترل و مبارزه با آن دشوار است.
وی خاطرنشان کرد: از علائم این بیماری کاهش ناگهانی شیر، ایجاد تب، ترشح بزاق بهصورت لزج و کشدار و پس از مدتی چرکی، ایجاد تاول روی زبان، لبها، پای دندان، سطوح داخلی دهان و در برخی دیگر از اندامها و ایجاد ناراحتی و لنگش است.
امیری با اعلام اینکه دوره کمون این بیماری در گاو یک تا 21 روز متغیر است، گفت: در دامهای جوان نظیر گوساله ابتلا به بیماری تب برفکی سبب مرگ ناگهانی و تلفات و در دامهای آبستن میتواند موجب سقط جنین و نازایی شود.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون هیچگونه مورد ابتلای دام به تب برفکی در استان کرمانشاه گزارش نشده، افزود: راههای انتقال عامل بیماری از طریق شیر، ادرار، بزاق و ترشحات دام بیمار بهوسیله هوا، آب، علوفه ، بستر و وسایل و.. منجر به آلودگی محیط و سایر دام ها میشود.
امیری گفت: انجام مایهکوبی علاوه بر اینکه در راستای پیشگیری از بروز بیماری بهویژه در دامهای صنعتی و ایجاد سطح ایمنی در برابر بیماری مؤثر است، سبب کاهش زیان اقتصادی وارده ناشی از کاهش وزن و کاهش شیر دام میشود.
به گفته وی، برای پیشگیری و مبارزه با بیماری تب برفکی رعایت مسائل امنیتی و زیستی در دامداریها، مایهکوبی دامها، پرهیز از نگهداری همزمان گاو و گوسفند در یک مکان، هماهنگی با دامپزشکی در نقل و انتقال دامها الزامی است.
امیری قرنطیه دامهای جدید که وارد دامداری میشوند، کنترل ورود و خروج افراد به فضای دامداری، ضدعفونی کردن دامداریها و خودروهای حامل شیر، کود دامی، علوفه و جداسازی دامهای مبتلا از سایر دامها را راهکارهای لازم برای پیشگیری و مبارزه با بیماری تب برفکی اعلام کرد. انتهای پیام/2700/ش
93/11/02 - 10:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]