واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو شورای شهر قزوین تأکید کرد
ضرورت تفکیک شهر قزوین به دو قسمت مدرن و میراثی
عضو شورای شهر قزوین بر تفکیک شهر قزوین به دو قسمت مدرن و میراثی با حفظ چارچوبها و قابلیتهای هر یک به شکل جداگانه تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، محمدرضا صدیقی صبح امروز در جلسه شورای شهر قزوین، قزوین را دارای هویتی خاص و منحصر به فرد عنوان کرد و از آن به عنوان مجموعهای گرانبها و ارزشمند یاد و اظهار کرد: اگر بخواهیم شهر را با توجه به بعد میراثی متحول سازیم باید آن را با مجموعهای از آثار و ابنیههایش در نظر بگیریم.
وی با تأکید بر اینکه بخش عظیمی از شهر قزوین میراثی و باستانی است، ادامه داد: امامزاده حسین(ع)، مسجد جامع عتیق، خیابان شهدا (سپه) به عنوان نخستین خیابان ایران، مسجد النبی، مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدالسلطنه، حمامها و آب انبارها همگی حرفی برای گفتن دارند.
عضو شورای اسلامی شهر قزوین خاطرنشان کرد: در کنار همه جاذبههای گردشگری قزوین، باغستانهای سنتی از جایگاه خاصی برخوردار است و با وجود اینکه وسعت قابل توجهی از این محدوده سبز و حیاتی از دهههای گذشته از بین رفته اما باز هم میراث طبیعی و ماندگار شهر محسوب میشود.
وی در ادامه با تأکید بر تفکیک شهر به دو قسمت مدرن و میراثی و حفظ چهارچوبها و قابلیتهای هر یک به شکل جداگانه، ادامه داد: هر کدام از قوانین خاص مربوط به خود تبعیت میکند و مدیریت شهری تابع چیدمان خاص بصری و شهرسازی است.
صدیقی با بیان اینکه مردم دوگانگی در بافت شهری را نمیپذیرند، خاطرنشان کرد: موافق بلند مرتبهسازی در مجاورت بافت تاریخی شهر نیستم و مردم نیز نمیپذیرند که در کنار یک دروازه قدیمی برجی به ارتفاع بیش از 100 متر ساخته شود.
این عضو شورا با تأکید بر حفظ میراث ماندگار شهر یادآور شد: مسئولان باید به این موضوع پاسخ بدهند که چرا در حاشیه دروازه قدیمی و میراثی شهر چنین اتفاق رخ میدهد؛ چراکه معتقدیم شهر مدرن با تمام جزئیات در ساخت و ساز اگر با آداب و فرهنگ ایرانی و اسلامی مطابقت نداشته باشد، پذیرفته نیست.
وی در بخش بعدی سخنان خود با تأکید بر توزیع امکانات به صورت متوازن در بافت جدید و تاریخی شهر، خاطرنشان کرد: ساخت معبر، پارکینگ، فضای سبز، کتابخانه، فرهنگسرا و دیگر طرحهای عمرانی و خدماتی در بافت فرسوده در بافت میراثی مورد نیاز است و باید این امکانات متناسب با نیازهای منطقه ایجاد شوند تا عقب ماندگیها جبران شود.
رئیس کمیسیون شورایاری شورای شهر قزوین در ادامه به وجود تعداد بیشماری از آثار و ابنیه تاریخی در بافت کهن اشاره کرد و افزود: مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدالسلطنه، مسجد النبی، بازار و حتی مسجد جامع قزوین از جمله مراکزی هستند که از فضای پارکینگ در محدوده مکانی خود محروم بوده و لازم است خودروهای گردشگران سفر کرده به این مناطق با ساخت پارکینگ ساماندهی شوند.
وی با اشاره به پارکینگ مجموعه تاریخی سعدالسلطنه اضافه کرد: از آنجایی که امکان ساخت پارکینگ طبقاتی در این محدوده وجود ندارد مدیریت شهری ملزم به احداث پارکینگ در این محدوده است تا خودروی گردشگران و بازاریان ساماندهی شوند.
صدیقی با اشاره به محدوده میراثی مسجد جامع و طرح این سؤال که گردشگران باید در چه مکانی خودروهای خود را پارک کنند؟ ادامه داد: از سازمان ترافیک و شهرداری منطقه یک میخواهم نسبت به ساماندهی وانت بارهای مقابل مسجد اقدام کنند، تا حداقل فضای مقابل مسجد برای پارک خودروهای گردشگری استفاده و فضای پارکینگ برای موزه مردم شناسی قجر در ایام عید دیده شود.
این عضو شورا در پایان با تأکید بر توسعه حوزه گردشگری و ایجاد فرصت برای حضور مسافران داخلی و خارجی از مجموعه آثار تاریخی شهرمان، یادآور شد: جای تأسف دارد، قطار گردشگر خارجی با هدف بازدید از اماکن تاریخی ایران به اغلب شهرهای کشور سفر میکند و حتی در قزوین که جزء سرآمدترین شهرهای کشور در بهرهمندی از آثار و ابنیه تاریخی است، حتی توقف نمیکند. انتهای پیام/2667/ش
93/11/02 - 10:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]