واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ بهمن ۱۳۹۳ (۱۲:۵۹ب.ظ)
در تهران سال پاک نداريم/ لزوم کنار گذاشتن عينک سياسي از معضل آلودگي هوا اولين نشست تخصصي شهر، شهروند و رسانه با موضوع آلودگي هوا صبح امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مسعود کوثري، استاد علوم ارتباطات در نخستين نشست تخصصي شهر، شهروند و رسانه با بيان اين مطلب تصريح کرد: در حال حاضر شاهد هستيم که در کشور به يک بن بست در زمينه محيط زيست رسيده ايم و اين بن بست براي همه آشکار است.
وي افزود: در شرايط کنوني اگر مسووليت کنترل آلودگي هوا را به شهرداري تهران بسپاريم نيز شرايط تغييري نخواهد کرد زيرا مسوولان شهرداري مي خواهند با تراکم فروشي شرايط را کنترل کنند و وضعيت بد تر از قبل خواهد شد.
اين استاد علوم ارتباطات با اشاره به اجرايي شدن طرح « آسمان آبي، زمين پاک» در شهر تهران خاطرنشان کرد: ايده هاي خوبي که مطرح مي شود بايد در عمل نيز با قدرت اجرا شود و تلاش ها تنها به نصب بيلبورد در شهر خلاصه نشود.
وي با تاکيد بر اينکه " شهروندان در شرايط کنوني بسيار مصرف زده تر از قبل رفتار مي کنند" اظهارکرد: با وجود شعارهاي طرح شده بعد از انقلاب اسلامي ايران، اما متاسفانه شاهد هستيم که شهروندان اکنون بسيار مصرف زده تر از قبل رفتار مي کنند و در مصرف منابع طبيعي بسيار بي رحم هستند.
کوثري با انتقاد از عملکرد برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به دليل تلاش براي ساخت و ساز در حوزه فعاليت خود اذعان کرد: در پاره اي از مواقع شاهد هستيم که برخي از نمايندگان مجلس براي جلب نظر شهروندان حوزه فعاليت خود براي ساخت و ساز در يک منطقه تلاش زيادي مي کنند و اين در حالي است که با آن ساخت و ساز اکوسيستم منطقه بر هم مي خورد.
وي تاکيد کرد: مردمي که مي توانند مشکلات محيط زيست را به رسانه هاي بيگانه اطلاع داده و براي آنها عکس و فيلم تهيه کنند بدون شک مي توانند براي کاهش مشکلات به کمک مسوولان دولت آمده و در راستاي کاهش معضلات محيط زيستي اقدام کنند.
معضل آلودگي هواي شهر تهران سياسي شده است
در ادامه اين نشست، مسعود حيدري، مدير عامل خبرگزاري ايلنا نيز با اشاره به مشاهده شديدترين آلودگي ها در آّب، خاک و هواي کشور بيان کرد: در شرايطي که شديد ترين آلودگي ها در کشور مشاهده مي شود اما آنطور که بايد براي از ميان بردن آنها دغدغه وجود ندارد.
وي افزود: مهم ترين موضوع اين است که مسائل محيطي زيستي جزئي از اولويت هاي مسوولان به شمار نمي آيد.
مديرعامل خبرگزاري ايلنا با ارائه آماري از بانک جهاني مبني بر خسارت هاي ناشي از آلودگي هاي زيست محيطي در ايران تصريح کرد: بر اساس گزارش هاي ارائه شده از سوي بانک جهاني تا سال 2016 خسارات ناشي از آلودگي هاي زيست محيطي به 16 ميليارد دلار خواهد رسيد.
وي ادامه داد: در آن زمان، اين ميزان، اعتباري معادل 50 درصد از کل بودجه کشور خواهد بود.
حيدري با بيان اينکه " همواره به معضل آلودگي هوا با عينک سياسي نگاه شده است" گفت: در حوزه کنترل آلودگي هوا همواره به اين معضل با نگاه سياسي نگريسته شده و نياز است که اين رويه تغيير پيدا کند.
مديرعامل خبرگزاري ايلنا ادامه داد: مادامي که نگاه ها به اين معضل چنين باشد، بهبودي را در شرايط احساس نخواهيم کرد.
وي عمده ترين اقدام براي کنترل آلودگي هوا طي سال هاي اخير را تنها تعطيلي مدارس دانست و خاطرنشان کرد: اينکه با شديد شدن آلودگي هوا تنها به تعطيلي مدارس اقدام شده و طرح زوج و فرد کردن خودروها مطرح شود، راهکارهاي اساسي نيست و بايد براي حل معضل آلودگي هوا برنامه ريزي اساسي در دستور کار قرار گيرد.
در تهران سال پاک نداريم
در ادامه اين نشست وحيد حسيني، مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هوا نيز با تاکيد براينکه " در تهران سال پاک نداريم" اظهارکرد: از منظر استانداردهاي ساليانه، در شهر تهران سال پاک نداريم و هيچگاه شهر تهران شهري سالم نبوده است.
وي با اشاره به 5 برابر بودن ميزان ذرات معلق در هواي شهر تهران به نسبت استانداردهاي جهاني اذعان کرد: از منظر ذرات معلق 2.5 ميکرون، شهر تهران به لحاظ استانداردهاي جهاني وضعيت بسيار نامناسبي را دارد.
مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هواي شهر تهران سهم ترافيک و حمل و نقل را در آلودگي هواي شهر تهران تعيين کننده دانست و گفت: اصلي ترين دلايل آلودگي هواي شهر تهران دو مقوله ترافيک، سوخت و نامناسب بودن شرايط حمل و نقل کشور است.
وي در خصوص طرح مطرح شده براي جلوگيري از تردد خودروهاي ديزلي در شهر تهران بيان کرد: بر اساس طرحي مقرر شده خودروهاي ديزلي که از ساخت آنها بيش از 20 سال مي گذرد، اجازه تردد پيدا نکنند اما به دليل زياد بودن تعداد اين نوع خودروها، هنوز اين طرح اجرايي نشده است.
حسيني با اشاره به فعاليت 160 شرکت سازنده موتورسيکلت در کشور تصريح کرد: هم اکنون شاهد هستيم که 160 شرکت سازنده موتورسيکلت تجهيزات بي کيفيت را از کشور چين وارد کرده و در داخل کشور آنها را مونتاژ مي کنند و اين اتفاق سبب مي شود موتورسيکلت هاي موجود در کشور بسيار آلاينده باشند.
وي از بهبود وضعيت سوخت کشور خبرداد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه سوخت کشور طي سالهاي اخير شرايط بهتري را به نسبت قبل داشته اما تا رسيدن به استانداردها فاصله داريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]