تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834274567




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تعامل علماي جهان اسلام با يکديگر موجب تحقق اهداف مترقي جهان اسلام مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ بهمن ۱۳۹۳ (۷:۹ق.ظ)
رئيس جامعه المصطفي: تعامل علماي جهان اسلام با يکديگر موجب تحقق اهداف مترقي جهان اسلام مي شود رئيس جامعه المصطفي گفت: گفت‌وگوي علماي کشورهاي اسلامي با يکديگر، موجب ايجاد تعامل خوب بين آنان و تحقق اهداف متعالي و مترقي جهان اسلام است.
به گزارش خبرگزاري موج ازقم،رئيس جامعه المصطفي در ديدار با علما و شخصيت‌هاي برجسته افغانستان که در محل ساختمان مرکزي المصطفي قم برگزارشد، اظهار کرد: در قرون اخير جهان اسلام دچار چالش‌هاي بسيار بزرگي، مانند جنگ ‌هاي صليبي، فروپاشي عثماني و حمله مغول و از سوي ديگر، رنسانس در غرب و پيشرفت علم و فناوري در آن ديار شده است.
حجت الاسلام و المسلمين اعرافي با بيان اين که افغانستان منطقه مهم و استراتژيک جهان اسلام به شمار مي‌رود، تصريح کرد: در اين تحولات، غرب بيداري مادي يافت و جهان اسلام دچار رکود شد و اين جريان در قرن اخير به اوج رسيد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، افغانستان را الگوي تقريب و وحدت برشمرد و با اشاره به دغدغه‌هاي بسياري از انديشمندان مسلمان براي رفع عقب‌ماندگي جهان اسلام، بيان کرد: براي حل کردن چنين مسائلي، مي‌توان اسلام، سنت و فرهنگ شرقي را کنار گذاشت که اين راه منطقي نخواهد بود.
امام جمعه قم با بيان اين که مي‌توان براي برطرف ساختن عقب‌ماندگي جهان اسلام، سه رويکرد را مطرح کرد و گفت: اولين رويکرد، روشن‌فکري ديني است؛ اين رويکرد، دين را در سطوحي قبول دارد ولي آن را از پايگاه غربي تفسير مي‌کند و بسياري از مؤلفه‌هاي انديشه غربي را مي‌پذيرد و به سمت مباحثي از قبيل نگاه دين فردي و نه اجتماعي و نيز دين حداقلي مي‌رود.
وي ادامه داد: در اين رويکرد، مباحثي مانند هرمنوتيک مطرح مي‌گردد و چنين ديدگاهي دين را مبحثي تمدن‌ساز نمي‌داند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ابراز داشت: رويکرد دوم رويکردي متحجرانه است و دين را جامع و فراگير مي‌‌داند ولي در تفسير دين، خشکي و جمودي نشان مي‌دهد و راه را بر پاسخ‌گويي به هر مسئله جديد مي‌بندد.
حجت الاسلام و المسلمين اعرافي بيان کرد:گاهي اين رويکرد چيزهايي خارج از اسلام را جزو دين برمي‌شمارد و يکسري از مباني اسلام را نفي مي‌نمايد.
رئيس جامعه‌المصطفي با اشاره به اينکه رويکرد سوم، رويکردي مبتني بر اجتهاد، نوگرايي، ابداع و ابتکار براساس پايه‌ها و شاخص‌هاي درست و اصيل با اصول ثابت است گفت: اين تفکر نياز جهان اسلام است و اگر بخواهيم از سرمايه‌هاي جهان اسلام استفاده نماييم بايد نگاهي بين‌المللي را با تمدن اسلامي شکل دهيم.
وي ادامه داد: با برخورداري از نگاهي تازه و توجه به ابعاد ضروري مي‌توان به جايگاهي مطلوب در جهان دست يافت.
حجت الاسلام و المسلمين اعرافي با بيان اين که انقلاب اسلامي ايران از چنين ديدگاهي سود مي‌برد، تصريح کرد: با توجه به اين توضيحات مسائلي مانند شيعه و سني، قوميت، کشور، فرهنگ و...، از مسائل بعدي و کم‌اهميت‌تر خواهد بود.
وي با اشاره به برخي از اصول و شاخص‌هاي رويکرد سوم، گفت: براساس اين رويکرد، لازم است اجتهادي قوي، اصيل، روشن و پويا داشته باشيم.
رئيس جامعه‌المصطفي با بيان اينکه امروزه، امت اسلامي از نبود نگاه اجتهادي در بعضي مسائل رنج مي‌برد عنوان کرد: بي‌اجتهادي و اجتهاد افسارگسيخته ، هر دو خطرناک است.
وي ضرورت حضور عقل در ترسيم مباني استوار را از شاخص‌هاي ديگر عنوان کرد و گفت: اگر مباني استوار عقلي نداشته باشيم، در اثبات اصل اسلام با مشکل روبه‌رو خواهيم شد.
حجت الاسلام و المسلمين اعرافي با بيان اينکه توجه به عقل براي کاميابي در عرصه اجتهاد ضروري است گفت: يکي از امتيازات جامعه‌المصطفي توجه به مباني عقلي در تفسير دين و آموزه‌هاي ناب آن است.
وي بيان کرد: تفسير تمدني از اسلام و توجه به نگاه ديني در رويارويي با دست‌آوردهاي بشري، دو شاخص ديگر رويکرد سوم است.
رئيس جامعه المصطفي از تغيير و تحول چشم‌گير سامانه مراکز علمي و حوزوي، پس از انقلاب اسلامي ايران سخن به ميان آورد و گفت: تحول در عرصه‌هايي مانند علوم اسلامي با نگاه اسلامي، اديان و فِرق، نظامات اسلامي، تفسير علوم قرآن و فقه برخي از عرصه‌هاي تحول‌يافته است.
حجت الاسلام و المسلمين اعرافي در پايان با بيان اين که در قم، نزديک به ده حوزه جديد در انديشه و تحولات ديني به وجود آمده است عنوان کرد: رفت‌وآمد و گفت‌وگوي علماي کشورهاي اسلامي با يکديگر، موجب ايجاد تعامل خوب بين آنان و تحقق اهداف متعالي و مترقي جهان اسلام است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن