محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831000267
کار سخت اصلاحطلبان برای رسیدن به اجماع/ کمین تفرق و تشتت در اردوگاه اصلاحطلبی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران بررسی میکند
کار سخت اصلاحطلبان برای رسیدن به اجماع/ کمین تفرق و تشتت در اردوگاه اصلاحطلبی
برخلاف جریان اصولگرا که شواهد و قرائن دال بر وحدت و اجماع قطعی آنها در آستانه انتخابات مجلس دهم است؛ جریان اصلاحطلب یا همان جناح چپ سابق، برای دستیابی به اجماع، کار سختی پیش رو دارد؛ همایش ناهمگون و متشتت روز پنجشنبه، صحت گزاره فوق را تایید میکند.
به گزارشخبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، قریب به 14 ماه تا انتخابات مجلس دهم زمان باقی است؛ انتخاباتی که باز هم به سیاق گذشته، عرصهای برای رقابت سیاسی دو جناح خواهد بود.
جریان اصولگرا یا همان جناح راست سابق، پس از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، پروژه وحدت و همگرایی را با محوریت جامعتین در دستور کار قرار داد و رهیافت پنج جلسه همگرایی برگزار شده از سوی زعمای این جریان، تقریب و نزدیکی بیشتر طیفهای مختلف اصولگرا اعم از سنتیها و تشکلهای تازه تاسیس بوده است؛ دید و بازدیدهای سیاسی صورت گرفته اخیر میان اعضای موتلفه و جبهه پایداری، گواهی بر گزاره فوق است.
اما برخلاف جریان اصولگرا که شواهد و قرائن دال بر وحدت و اجماع قطعی آنها در آستانه انتخابات مجلس دهم است؛ جریان اصلاحطلب یا همان جناح چپ سابق، برای دستیابی به اجماع، کار سختی پیش رو دارد؛ همایش ناهمگون و متشتت روز پنجشنبه، صحت گزاره فوق را تایید میکند.
پنجشنبه هفته گذشته، کانون توحید تهران در شرایطی میزبان محفل اصلاح طلبان بود، که بسیاری از چهرههای شاخص این جریان و بخصوص اصلاح طلبان صاحب پست در دولت، از حضور در این محفل امتناع کردند.
گزاره اول؛امتناع دولتیها از شرکت در همایش و کمین تفرق و تشتت در اردوگاه اصلاحطلبی
اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم، که ریاست شورای سیاست گذاری حزب کارگزاران را هم برعهده دارد، برجسته ترین چهره دولتی بود که با وجود داشتن کارت دعوت، ماندن در پاستور را به شرکت در گعده انتخاباتی اصلاح طلبان ترجیح داد.
البته جهانگیری تنها پاستور نشین اصلاح طلبی نبود که از شرکت در همایش سراسری اصلاح طلبان استنکاف کرد، بلکه مجید انصاری، علی یونسی، علی ربیعی، معصومه ابتکار، بیژن زنگنه، عباس آخوندی و محمود حجتی، هم دست رد بر سینه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات زدند.
شاید در نگاه اول بتوان علت عدم حضور اصلاح طلبان دولتی در همایش روز پنجشنبه را مشغله کاری عنوان کرد، اما زمانیکه به تحلیل نوع رابطه اصلاح طلبان با دولت در 16 ماه اخیر میپردازیم، توجیه بالا تا حدی خوشبینانه به نظر میرسد.
اصلاح طلبان از همان آغاز روی کارآمدن دولت با استناد به این منطق مخدوش که سهم زیادی در راه یافتن دکتر روحانی به پاستور داشتند، باج خواهیهای سیاسی خود را آغاز کردند؛ آن ها در این راه با استعانت از روزنامه ها و نشریات زنجیره ای خود، پروپاگاندای وسیعی را علیه دولت به راه انداختند و حتی تا تهدید و ارعاب دولت نیز پیش رفتند.
اما رییس دولت یازدهم که خود را مقید به رعایت مسلک اعتدال میدانست از همان ابتدا ضمن مرزبندی با عناصر ساختارشکن طیف مزبور، بر استقلال و وام دار نبودن دولت یازدهم تاکید کرد؛ این موضع گیری شفاف و صریح دکتر روحانی به اصلاح طلبان فهماند که نمیتوانند از نمد دولت یازدهم، کلاهی برای خود ببافند.
عدم حضور چهرههای اصلاح طلب دولتی در همایش روز پنج شنبه اصلاح طلبان، بیانگر استراتژی اتخاذ شده از سوی مقامات دولتی است؛ دولت نمیخواهد زلف سبد رای خود در انتخابات پیش رو مجلس را به رخسار سرمایه اجتماعی از دست رفته اصلاحطلبان گره بزند و اصلاح طلبان باید بدانند که در فرآیند اجماع غیرمحتملشان، دولتیها به ایفای نقش نمیپردازند و همین امر تفرق و تشتت در اردوگاه اصلاح طلبی را دامن می زند.
گزاره دوم؛ ندا و آغوش نه چندان باز اصلاحطلبان
اواسط تابستان سال جاری بود که عدهای از جوانان منتسب به جناح اصلاح طلب و حزب منحله مشارکت، با اعلام برائت از تندرویها و اقدامات رادیکال برخی اصلاح طلب نماها در ادوار گذشته، با محوریت یک دیپلمات، مبادرت به تشکیل حزبی تحت عنوان ندا کردند و خود را نسل دوم اصلاح طلبان نامیدند.
از همان هجمههای روزهای نخست مشخص بود که اصلاحطلبان مو سفید پذیرای نداییهای نو سبیل نخواهند بود؛ مشاهده پیجهای اصلاح طلبان در شبکههای مجازی تنها 24 ساعت پس از اعلام موجودیت ندا، به روشنی گزاره فوق را تصدیق میکند؛ احمد پورنجاتی از اعضای شورای مشورتی خاتمی یکی از همان اصلاح طلبانی بود که در قبال ندا موضعی تحقیری و مطایبه آمیز اتخاذ کرد و در صفحه فیس بوکش نوشت، اگر اینها(موسسین ندا) نسل دوم اصلاح طلبان اند، عمه من هم نسل سوم اصلاح طلبان است!
تاسیس ندا و رفتار مبتنی بر تقابل و تخاصم اصلاح طلبان با این تشکل نوپا، بار دیگر پرده از آسیب و معضلی برداشت که بارها دامن اصلاح طلبان را گرفته است؛ آسیبی تحت عنوان انحصارطلبی و تحدید دایره همکیشان.
البته دلخوری موسسین ندا از اصلاحطلبان به نوعی در همایش روز پنج شنبه بروز و ظهور یافت؛ آن ها که الفبای سیاست را میدانند، آگاهند که رفتار غیرکلامی کنشگران سیاسی تاثیر بیشتری نسبت به رفتار کلامی آنها دارد؛ با استناد به این اصل، محلی که صادق خرازی(از موسسین ندا) برای نشستن در روز همایش انتخاب کرد( ردیف یکی مانده به آخر) حامل پیام خاصی برای پدرخواندههای اصلاح طلبی بود پیامی که شاید در روز بستن لیستهای انتخاباتی با صدای بلندتری به استماع اصلاح طلبان برسد.
گزاره سوم؛ شورای مشورتی یا شورای هماهنگی، مسئله این است
شورای مشورتی خاتمی، شورای خلق الساعهای است که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برای اثرگذاری در این انتخابات تشکیل شد؛ شورایی که اعضای غالب آن، شخصیتهای حقیقی جناح اصلاحطلب هستند.
اصلاحطلبان راهبرد اتخاذ شده از سوی شورای مشورتی برای وادار کردن عارف جهت انصراف از کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری گذشته را مایه مباهات و تفخر میدانند و چنین القاء میکنند که با وجود چنین شورایی، گذر از هفت خوان اجماع به سهولت تخریب اصولگرایان است.
اما به نظر میرسد در انتخابات مجلس که ترکیب بندیهای جناحی به سبب تکثر و تنوع نامزدهای انتخاباتی متفاوت از انتخابات ریاست جمهوری است، فرصت شورای مشورتی برای اصلاح طلبان به تهدیدی مهلک تبدیل شود؛ چون دیگر پدرخواندهای اصلاح طلب نمیتوانند با مکاتبه و احتمالا تهدید و تطمیع، کاندیدهای بالقوه جریان اصلاح طلب را از نامزدی برای تصدی کرسیهای بهارستان منصرف کنند؛ بخصوص آنکه اصلاح طلبان استانی بیش از آنکه دغدغه سیاسی داشته باشند دغدغه عمران و آبادانی حوزههای انتخابیه خود را دارند.
بنابراین با عنایت به گزاره فوق، نیک آشکار میشود که در آستانه انتخابات مجلس دهم، اصلاح طلبان استانی، شان و منزلت شورای هماهنگی را مقدم و مرجح بر شورای مشورتیای بدانند که بیش از حد نخبهگرا و نتیجه محور است و به نوعی از بازی دادن بدنه اصلاحطلبان احتراز میکند و این میتواند سرآغاز انشعاب دیگری باشد که شکست دیگری را به اردوگاه اصلاح طلبی تحمیل میکند.
گزاره چهارم ؛ سایه سنگین کارگزاران و تنازع احتمالی برای سرلیستی
ترجیع بند سخنان مدعوین همایش روز پنج شنبه اصلاح طلبان ضرورت اجماع و وحدت برای ورود به انتخابات مجلس دهم بود؛ اجماعی که به نظر میرسد از نان شب برای اصلاحطلبان واجبتر است.
علمای سیاسی، اجماع (consensus) را اتفاق آراء و وحدت نظری و عملی کنشگران سیاسی جهت دستیابی به یک هدف و غرض مشخص تعریف میکنند؛ با استناد به این تعریف میتوانیم در تحلیل شرایط کنونی اصلاح طلبان چنین بگوییم که آنها اگرچه اتفاق آراء و وحدت نظری برای غرض سیاسی مشخص خود را( تکرار مجلس ششم) دارا میباشند اما بی تردید وحدت عملی آن ها تحققناپذیر است.
در همایش روز پنج شنبه، عارف اگرچه با اکراه و اشمئزاز به زعامت خاتمی در در اردوگاه اصلاح طلبی صحه گذاشت و خاتمی را رهبر ارزشمند اصلاحات دانست، اما کیست که نداند عارف هنوز از اتفاقات انتخابات گذشته، دلگیر است؛ عارف هنوز فراموش نکرده است که اصلاح طلبانی که امروز او را فداکار مینامند زمانی او را اصلاحطلب بدلی مینامیدند؛ بیشک انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و انصراف تحمیلی، سیاه ترین برگه دفترچه خاطرات سیاسی عارف است که با هیچ چیز حتی سرلیستی انتخابات مجلس دهم زدوه نمیشود.
عارف که پس از وقایع انتخابات گذشته، با ترک بنیاد باران و تاسیس بنیاد امید ایرانیان راه خود را از خاتمی و اعوان و انصارش جدا کرد، تنها یک طرف معادله چندمجهولی اجماع اصلاحطلبان محسوب میشود، در سویی دیگر، کارگزارانی قرار دارند که با توجه به قرابت فکری و عملیای که با آیتالله هاشمی دارند، طبعا به کمتر از محوریت تام در جریان اصلاحطلبی قانع نمیشوند و قطعا سرلیستی یک از اعضایشان را کف مطالبات خود قرار میدهند؛ غیبت "غلامحسین کرباسچی" دبیرکل حزب کارگزاران در همایش روز پنجشنبه را میتوان نشانی دال بر تفرعن و برتریطلبی تکنوکراتهایی دانست که به آسانی تن به اجماع نمیدهند و شان خود را اجل از بسیاری از طیفهای اصلاحطلب میدانند.
با عنایت به گزارههای مزبور و سابقه اصلاحطلبان در انتخابات ادوار گذشته مجلس، اجماع اصلاحطلبان امری محال به نظر میرسد باید منتظر ماند و به تحلیل رویدادها و اظهاراتی نشست که در آینده از اردوگاه اصلاح طلبی به بیرون درز خواهد کرد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
خط دفاع نقطه قوت تیم ملی است/ برای رسیدن به فینال کار سختی داریم -
مجید نامجومطلق در گفتگو با مهر خط دفاع نقطه قوت تیم ملی است برای رسیدن به فینال کار سختی داریم شناسهٔ خبر 2460206 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۱ ورزش > فوتبال ایران بازیکن اسبق تیم ملی با بیان اینکه نقطه قوت تیم ملی ایران خط دفاعی است گفت تا رسیدن به فینال کار بسیار سختی پیش روقول صعود به کسی ندادهام خداداد عزیزی: تیم دهم جدول را تحویل گرفتهام/ کارهای سخت را دوست دارم
قول صعود به کسی ندادهامخداداد عزیزی تیم دهم جدول را تحویل گرفتهام کارهای سخت را دوست دارمسرمربی جدید تیم شهرداری تبریز گفت قول صعود را به مسئولان باشگاه شهرداری ندادهام و در واقع تیم دهم جدول را تحویل گرفتهام خداداد عزیزی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهرئیس دانشگاه گیلان خبر داد پرداخت سختیکار به کارکنان دانشگاه گیلان
رئیس دانشگاه گیلان خبر دادپرداخت سختیکار به کارکنان دانشگاه گیلانرئیس دانشگاه گیلان از پرداخت حق سختیکار به جای اضافهکار به کارکنان امسال در این دانشگاه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از رشت احمد رضی بعد از ظهر امروز در جلسه شورای معاونان دانشگاه گیلان با اشاره به قدمت 40 ساکار تیم ملی در جام ملتها سخت است/ سرخابیها را به هرکسی ندهند -
بهتاش فریبا در گفتگو با مهر کار تیم ملی در جام ملتها سخت است سرخابیها را به هرکسی ندهند شناسهٔ خبر 2454776 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۳ ورزش > فوتبال ایران پیشکسوت فوتبال اعلام کرد مردم نباید از تیم ملی توقع کار بزرگ داشته باشند آنهم با شرایطی که تیمهای دیگر فوقالعاده آمادهکشتی فرنگی جوانان کار سختی پیش رو دارد/ با شرايط كنونی بيگانه نيستم -
سيم خواه به مهر گفت کشتی فرنگی جوانان کار سختی پیش رو دارد با شرايط كنونی بيگانه نيستم شناسهٔ خبر 2465236 یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۸ ورزش > کشتی و وزنه برداری سرمربی تيم كشتي فرنگی جوانان كشورمان گفت برای رسيدن به آنچه كه بايد باشيم كار بسيار سختی داريم كه مطمئنا زمان زيادیرونالدو: سخت ترین کار بهترین بازیکن جهان ماندن است
رونالدو سخت ترین کار بهترین بازیکن جهان ماندن است کریس رونالدو ستاره تیم رئالمادرید معتقد است او و مسی پدیدههای سالهای اخیر فوتبال هستند به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران کریس رونالدو ستاره پرتغالی رئالمادرید روز دوشنبه در مراسم انتخاب بهترین بازیکن سال 2014 عنواجهانبخش: کار سختی پيش رو داريم
جهانبخش کار سختی پيش رو داريم مهاجم تیم ملی فوتبال کشورمان گفت در جام ملتهای ۲۰۱۵ آسیا کار سختی داشته و محکم پا به میدان خواهیم گذاشت خبرگزاری تسنیم مهاجم تیم ملی فوتبال کشورمان گفت در جام ملتهای ۲۰۱۵ آسیا کار سختی داشته و محکم پا به میدان خواهیم گذاشت علیرضا جهانبخشجزئیات نشست ویژه مزد ۹۴؛کاهش تورم تعیین دستمزد کارگران را سخت کرد
جزئیات نشست ویژه مزد ۹۴ کاهش تورم تعیین دستمزد کارگران را سخت کردتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۲۱ معاون روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی درباره تعیین مزد سال آینده کارگران گفت با توجه به کاهش نرخ تورم به دنبال دستیابی به روشی برای تقویت قدرت خرید کارگران هستجام ملتهای آسیا ۲۰۱۵ - استرالیا نکونام: اگر قهرمان شویم، مرهون کیروش هستیم/ بدون او کارها سخت میشد
جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵ - استرالیانکونام اگر قهرمان شویم مرهون کیروش هستیم بدون او کارها سخت میشدکاپیتان تیم ملی فوتبال ایران معتقد است ایران در صورت قهرمانی در جام ملتهای آسیا خودش را مرهون تواناییهای کیروش میداند به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از بخش اندونزی زبان سایتبازی با راس الخیمه به سختی بنیادکار نبود / انگیزه ام بالاست
عباس زاده بازی با راس الخیمه به سختی بنیادکار نبود انگیزه ام بالاست مهاجم تیم پرسپولیس گفت آن قدر در تمرینات خوب کار می کنم تا در لیگ برتر و لیگ قهرمانان در ترکیب اصلی قرار بگیرم به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز محمد عباس زاده درباره پیروزی سرخپوشان در بازی با راس الخیمه عنوکاربرد عمده تحقيقات پزشکي براي ارتقاي سلامت/ رسيدن اميد به زندگي از 50 سال به 74 سال
۱۳ دي ۱۳۹۳ ۱۳ ۵۰ب ظ کاربرد عمده تحقيقات پزشکي براي ارتقاي سلامت رسيدن اميد به زندگي از 50 سال به 74 سال معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي از راهاندازي مرکز توسعه و تحقيقات براي نخستين بار در سال جاري در کشور بهمنظور حمايت مالي از تحقيقات خبرداد به گزاپورعلیگنجی: مقابل قطر کارمان سخت است اما سه امتیاز را میخواهیم
پورعلیگنجی مقابل قطر کارمان سخت است اما سه امتیاز را میخواهیم مدافع تیم فوتبال کشورمان تأکید کرد که دیدار روز پنجشنبه شاگردان کیروش با قطر بسیار دشوار است به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران مرتضی پورعلیگنجی در حاشیه تمرین امروز تیم ملی در سیدنی در مورد وضعیت تیم ملی گفماچک: انتخاب لیست 18 نفره سختترین کار در دوره مربیگریام بود
سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۴ سرمربی تیم ملی هندبال ایران میگوید انتخاب لیست 18 نفره ایران برای حضور در مسابقات جهانی قطر سختترین کار در دوره مربیگریاش بوده است به گزارش ایسنا بروت ماچک سرمربی تیم ملی هندبال ایران پس از انتخاب لیست 18 نفره خود برای حضور در بیست و چهارمین دورهمعاون رگولاتوری مطرح کرد راه دراز اپراتورها تا رسیدن به استانداردهای مطلوب/تکلیف سیمکارتهای بیهویت تا پایان
معاون رگولاتوری مطرح کردراه دراز اپراتورها تا رسیدن به استانداردهای مطلوب تکلیف سیمکارتهای بیهویت تا پایان سال روشن میشودمعاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت تمام شاخص های مربوط به کیفیت و پوشش اپراتورها به صورت دورهای کنترل میشود و هنوز اپراتورها برای رسیدن بهمزايای مشاغل سخت و زيان آور برای کارکنان آرامستانها پيگيری می شود -
محمدی مزايای مشاغل سخت و زيان آور برای کارکنان آرامستانها پيگيری می شود شناسهٔ خبر 2460867 پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ استانها > قزوین قزوین- نماينده مجلس شوراي اسلامي گفت موضوع نحوه بهرهمندي کارکنان سازمان آرامستانها از مزاياي مشاغل سخت و زيان آور در مجلس شوراي اسلامي پيعزیزی در گفت وگو با فارس: نحوه بهرهمندی مرمتکاران کتابخانه ملی از قانون سختی کار در حال پیگیری است
عزیزی در گفت وگو با فارس نحوه بهرهمندی مرمتکاران کتابخانه ملی از قانون سختی کار در حال پیگیری استمعاون اسناد ملی ایران گفت رئیس کتابخانه ملی ایران به جد به دنبال پیگیری بهرهمندی مرمتکاران این کتابخانه از قانونی سختی کار در نهاد ریاست جمهوری است غلامرضا عزیزی معاون اسناد ساتحلیلی بر کار نمایندگان خوزستان در لیگ ملی بسکتبال مهار نفت آبادان سختتر شد / پترو شیر خفته بسکتبال ایران
تحلیلی بر کار نمایندگان خوزستان در لیگ ملی بسکتبالمهار نفت آبادان سختتر شد پترو شیر خفته بسکتبال ایراندر هفته شانزدهم لیگ ملی بسکتبال کشور دو تیم بالانشین خوزستان رو درروی هم یک نمایش خیرهکننده داشتند و صنایع باز هم سنتشکنی نکرد به گزارش خبرگزاری فارس از آبادان هفته هفده-
گوناگون
پربازدیدترینها