محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829844317
بررسی شکافهای مذهبی در جامعهی فرانسه؛ گسلهای خفتهی پاریس فعال شدهاند؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بررسی شکافهای مذهبی در جامعهی فرانسه؛
گسلهای خفتهی پاریس فعال شدهاند؟
آنچه زمینهساز چنین شکافی است، ضمن وجود گرایشهای افراطی و نژادپرستانه، حضور افراطیون در اروپاست و اتفاقا تلاش میشود تا به وسیله همان تندروهای نژادپرست، این دسته به عنوان نماینده اسلام معرفی شوند.
حوادث اخیر در فرانسه بهعنوانی کشوری که خود را مهد آزادی و حقوق بشر می نامد می تواند شکافهای زیادی بین جوامع مختلف فرهنگی این کشور به وجود آورد. اگر چه فرانسه کشوری است لائیک و مذهب نقشی در نحوهی حکومتداری آن ندارد، ولی مذاهب، فرهنگها و قومیتهای مختلفی در آن زندگی میکنند. جامعهی مهاجرین در فرانسه پیشینهی هفتادساله دارد، ولی برخی از همین مهاجرین هنوز در جامعه و فرهنگ فرانسه ادغام نشدهاند و نمیخواهند فرهنگ فرانسوی را بپذیرند. آنها با مقابله و مخالفت خود با فرهنگ رسمی بهنوعی احساس هویت و قدرت میکنند و حاضر نیستند رفتار خود را تغییر دهند و منطبق با خواست مقامات رسمی کنند. در این مقاله، ما به شکاف ایجادشده در جامعهی فرانسه بین خارجیان و بهخصوص مسلمانان و جامعه و فرهنگ فرانسه میپردازیم و به این پرسش پاسخ میدهیم که این شکاف چه اثراتی میتواند داشته باشد و تا چه میزان میتواند موجب فاصله گرفتن مهاجرین خارجی و جامعهی فرانسوی شود.
حضور مسلمانان در فرانسه و مشکلات آنها
الف) حضور مسلمانان
بعد از پایان یافتن جنگ جهانی دوم، به علت نیاز اروپا به نیروی کار برای بازسازی، شاهد مهاجرت گستردهی مسلمانان از مناطقی مانند خاورمیانه و شمال آفریقا به اروپا هستیم. مهاجرت مسلمانان از کشورهای اسلامی به اروپا سبب گردیده مسلمانان با چالشهای هویتی روبهرو گردیده و بعضاً دچار مشکلاتی شوند. جمعیت بیستمیلیونی مسلمانان اروپا معرف سریع ترین مذهب در حال رشد در این قاره هستند. هرچند که این جمعیت از لحاظ نژادی و قومی تفاوتهای بسیاری با هم دارند، ولی از لحاظ مذهبی دارای اشتراک هستند. حضور مسلمانان امروزه در کشورهای اروپایی و بهخصوص در فرانسه که بیشترین تعداد مسلمانان در اروپا را دارد (هفت میلیون نفر)، موضوع بسیار مهم و قابل توجهی است. این اهمیت نه از این نظر که مسلمانان در ساختار سیاست و حکومت در اروپا نقش مهمی دارند، بلکه بیشتر از تأثیرگذاری آنها در زندگی اجتماعی و جنبههای مذهبی و فرهنگی آن اهمیت دارد. مهاجرت مسلمانان از کشورهای اسلامی به اروپا سبب شده است مسلمانان با چالشهای هویتی روبهرو گردیده و بعضاً دچار مشکلاتی شوند.
جمعیت بیستمیلیونی مسلمانان اروپا معرف سریع ترین مذهب در حال رشد در این قاره است. هرچند که این جمعیت از لحاظ نژادی و قومی تفاوتهای بسیاری با هم دارند، ولی از لحاظ مذهبی دارای اشتراک هستند.مسلمانان خواهان آن هستند تا جایگاه و موقعیتی در اروپا کسب کنند و بهعنوان یک اروپایی پذیرفته شوند، نه یک شهروند درجهی دوم؛ در حالی که مذهب آنان در شرایطی، مانع از همانندسازی آنان با جامعهی اروپایی میگردد.[1]این در حالی است که اروپاییان معتقدند اسلام تنها در فرهنگ اروپایی پذیرفتنی است و در این میان، مایل هستند مسلمانان در جامعهی لاییکِ آنها ادغام و به عبارتی حل شوند. این موضوع بهخودیخود چالشی را بین مسلمانان معتقد و جامعهی اروپایی به وجود میآورد.
گروههای اسلامی در اروپا عمدتاً گروههایی هستند که به اصول اساسی دین اسلام بهعنوان مبنای هویتی و راهنمای عمل اجتماعی-سیاسی معتقدند. این گروهها شامل انجمنها، نهادها و سازمانهایی هستند که در اروپا مشغول به فعالیت بوده یا بهنحوی با امنیت کشورهای اروپایی در ارتباط هستند. بر این اساس، گروههای اسلامی به چند دسته تقسیم میشوند. برخی از این گروهها مشغول فعالیتهای سختافزاریاند و از ابزارهای خشونتآمیز استفاده میکنند، مانند القاعده. این گروه حاکمیت کشورهای اروپایی را، هم در نظر و هم در عمل، با چالش مواجه ساخته و در عین حال، جان شهروندان اروپایی را با تهدید روبهرو کرده و بدین ترتیب، امنیت سیاسی و اجتماعی کشورهای اروپایی را با خطر مواجه ساخته است.
دستهای دیگر از گروهها، در عین حالی که حاکمیت کشورهای اروپایی را در بُعد نظری رد میکنند، اما بهصورت تاکتیکی به همکاری با کشورهای متبوع خود پرداخته و سعی در حل مشکلات مسلمانان دارند. در واقع آنها سعی میکنند بهعنوان بخشی از جامعهی مدنی پذیرفته شوند، اما برخی دیگر از گروهها مشغول فعالیتهای نرم هستند. به عبارتی بیشتر بهعنوان گروههای مدنی و اجتماعی مشغول فعالیتاند، مانند اتحادیهی سازمانهای اسلامی فرانسه. این گروهها بهعنوان بخشی از جامعهی مدنی تلاش دارند تا مشکلات جامعهی مسلمانان اروپا را حل نمایند و در عین حال، کشورهای اروپایی را در حل مشکلات خود مساعدت نمایند. اما گروههایی نیز وجود دارند که بهاصطلاح مظنون به فعالیتهای تروریستی هستند، اما هیچگونه واقعیت بیرونی در مورد آنها مشاهده نشده است، مانند حماس و حزبالله. این گروهها از اروپا بهعنوان پایگاهی برای مبارزه با اسرائیل استفاده میکنند و اهداف آنها در راستای مبارزه با اسرائیل شکل گرفته است.
ب) مشکلات مسلمانان در فرانسه در بستری از شکافهای مذهبی
اسلامستیزی بهعنوان حمله به تمامیت مذهب اسلام بهمثابهی مشکل اصلی جهان و معرفی دین اسلام در قالب افراطگرایی، امروزه حضوری جدی و تأثیرگذار در جوامع غربی و حتی رسانههای موثر بر افکار عمومی جهانی پیدا کرده است. از این منظر، در تمام درگیریهایی که مسلمانان در آن درگیر هستند، مقصر اصلی، مسلمانان هستند. بدین ترتیب، اسلامستیزی تصویری از اسلام ارائه میدهد که دارای این مؤلفههاست: اسلام دینی کهنه و وحشی است، از سایر ادیان مجزاست و غیر قابل انعطاف و ایستا، خشونتگرا و حامی تروریسم است. اسلام یک ایدئولوژی سیاسی است، در نتیجه خشونت علیه مسلمانان طبیعی و منطقی است.[2]
1. پدیدهی اسلامهراسی
برخی روشن فکران معتقدند خلأیی که لائیسیته خواسته یا ناخواسته باعث آن شده، اسباب ترغیب سایر ادیان را فراهم ساخته و در نهایت، به ضرر سنت کاتولیک در جامعهی فرانسه تمام شده است. نگاهی به نزاعهای رایج پیرامون دین و دینداری در فرانسهی امروز، با نظر به نقش محوری سیاستگذاری دولت در حوزههای عمومی چون آموزشو پرورش و عواقب برخی گسستهای اخلاقی در حوزههای خصوصی چون خانواده، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فهم اینکه مردم فرانسه اساساً چه برداشتی از دین و اعتقاد دارند، پیوند ناگسستنی با پیدایش مفهوم لائیسیته دارد.[3]
اصولاً طی دو قرن اخیر، همواره بین طیف روشنفکری با طیف مذهبیون جدالهای متعدد فلسفی و کلامی صورت گرفته است. روشن فکران در پرتو شرایط بعد از انقلاب کبیر فرانسه و شعارهای آزادیخواهی و لیبرالیسم، دین را مربوط به گذشته دانسته و آن را مقولهای فردی قلمداد کردهاند. مذهبیون با تأکید به اینکه دین در ذات بشر نهفته و انسان ذاتاً موجودی خداجوست، آزادی را مغایر با دینداری ندانسته و بر نقش دین در استحکام بنیانهای جامعه تأکید داشتهاند.
پس از 11 سپتامبر، احزاب چپ راست فرانسه چون حامیان ژاک شیراک رئیسجمهور قبلی، در یک مسئله با هم به توافق رسیدند: تندروهای مسلمان که متأثر از جریانهای خارجی هستند در مدارس فرانسه نفوذ کردهاند. از این پس، رقابت چپ و راست در فرانسه بیش از هرچیز بر میزان سختگیری بر مسلمانان معتقد در حوزههای عمومی استوار است.5] شتاب اسلامگرایی بالاخص پس از 11 سپتامبر اوج بیشتری گرفته است. تبلیغ دین مسیح و فرقههای منشعب از آن، بهویژه آن دسته که چون فرقهی ژئوا ([4]Jéhovah) یا مسیونرهای کلیسای انجیلی از خود غرب چون آمریکا سرچشمه گرفتهاند، دارای تسهیلات بیشتر و یا تضیقات کمتری نسبت به سایر ادیان چون اسلام هستند.
2. ذهنیت تاریخی مردم فرانسه نسبت به اسلام
در اینجا باید به ذهنیت تاریخی مردم فرانسه و اروپا متأثر از جنگهای صلیبی در قرون یازده و دوازده میلادی توجه کرد. این ذهنیت بعدها امپراتوری عثمانی را جانشین خلفای اسلامی کرد و با یادآوری تهاجمات نظامی سپاه عثمانی تا قلب اروپا و مسلمان کردن بسیاری از شهرها و کشورهای تصرفشده بهخصوص در اروپای شرقی و بالکان، اسلام را در برابر مسیحیت قرار داد. در این فضای ذهنی و تاریخی حضور مسلمانان بهطور عام و بهخصوص حضور مسلمانان معتقد با حجاب کامل، تأثیری منفی در این ذهنیت شکلیافتهی اروپایی بهجای میگذارد و در نوع رفتار آنها در برابر مسلمانان تأثیر میگذارد و لاجرم منجر به فاصلهگیری و واکنش مسلمانان میشود. امروزه یکی از دلایل مخالفت اتحادیهی اروپایی و فرانسه با پیوستن ترکیه به اتحادیهی اروپایی، همین ذهنیت تاریخی و مذهبی است و اروپاییان ترکیه را کشوری اسلامی جانشین سلاطین عثمانی و اتحادیهی اروپایی را باشگاهی از کشورهای مسیحی میدانند که هیچ سنخیتی از اتحاد و همگرایی با یکدیگر ندارند. لذا با درخواست عضویت ترکیه مخالفت میکنند. ترکیه برای غلبه بر این ساختار شکلگرفتهی فکری و ذهنی، راهی بس دشوار در همکاری و پیوستن به اتحادیهی اروپایی در پیش روی دارد.
3. ظهور گرایشهای افراطی اسلامگرا و تشدید شکافهای مذهب
یکی از گروههای اسلامی افراطگرا که امروزه نقش بسزایی در روند تحولات جهانی ایفا میکند، سازمان القاعده است. این سازمان امروزه ابعاد جهانی یافته و بهعنوان یکی از چالشهای پیشروی جهان غرب مطرح میشود. این جنبش اروپا را نیز از حملات خود بینصیب نگذاشته و امروزه در اروپا فعالیت گستردهای را سازماندهی میکند. نگاهی کلان به عملکرد و ایدئولوژی القاعده نشان میدهد که القاعده از لحاظ نظری، ایدئولوژیک و سازمانی چند ویژگی دارد:
1. گروهها و افراد عضو تشکیلات آشکارا عناصر سیاسی اسلامگرا هستند.
2. همهی افراد اهل سنت و سخت متعصب هستند.
3. قرائت آنان از اسلام بهشدت سنتی کلیشهای، بسته و متحجرانه است.
4. مهمترین ویژگی این قرائت همان بنیادگرایی واپسگرایانه است.
5. اعضای القاعده به خطمشی مسلحانه در تاکتیک و استراتژی معتقدند.
6. عناصر القاعده آمریکا و اسرائیل را در شمار بلاد کفر و شهروندان این دو کشور را مستحق نابودی کامل میدانند.
7. به عقیدهی ایشان، غالب دولتهای حاکم بر کشورهای عربی و سرزمینهای مسلماننشین فاسد و وابسته به آمریکا و اسرائیل هستند و مبارزه با آنان جهاد مقدس است.
8. الگوی حکومتی مورد نظر القاعده، شیوهی سیاسی به سبک خلافت اموی و عباسی است.
9. القاعده خواهان آن است که جنبشهای اسلامی در همه جای جهان به جریان بیفتد.[6]
القاعده با این ذهنیت بسیار افراطی، عملاً خود را در تقابل با کشورهای اروپایی قرار داده و در این قالب، باید احتمال هرگونه افراطیگری از سوی آن را داد.
رشد بسیار سریع اسلام در فرانسه، موجب نگرانیهای زیادی در بین مردم و مسئولین این کشور شده است. زادوولد زیاد مسلمانان و افزایش جمعیت آنها تا بیش از هفت میلیون نفر و همچنین رشد منفی مردم فرانسه، نگرانی نسبت به مسلمانان را بیشتر کرده است. فرانسه با مراکز اسلامی که از سوی کشورهای دوست مثل مراکش، تونس، الجزایر، عربستان سعودی و... حمایت میشود، عمدتاً مشکلی ندارد. مشکل با مسلمانانی است که خطمشی خاص سیاسی-مذهبی خود را طی میکنند و برخی از آنها نمایندگی اسلام افراطی و رادیکال را در دست دارند. این طیف شدیداً تحت مراقبتهای امنیتی هستند. امروزه گروه تکفیری داعش از بطن القاعده متولد شده و بعضاً به رقابت با آن نیز میپردازد و چهبسا برای ابراز وجود، دست به اقدامت ددمنشانهتری نیز بزند.
فرجام سخن
در پایان باید گفت آنچه سبب پدید آمدن چالشهای هویتی بین مسلمانان و اروپاییان شده است، ظهور گرایشهای افراطی در اروپا و تشدید روند نژادپرستی در این قاره از یک سو و روند مهاجرت مسلمانان به کشورهای اروپایی، افزایش جمعیت مسلمانان و ترس از تروریسم اسلامی و تلقی افراط گراها به عنوان نماینده اسلام از سوی دیگر است. این مسئله در یکسری از نمودهای عینی تجسم یافته که از جملهی آن میتوان بحث اسلامهراسی یا مسئلهی حجاب را مطرح کرد. در کنار این خیزش اسلامی، شاهد نوعی مقاومت نامحسوس نهادهای دولتی و سیاسی در مقابل اسلامگرایی در غرب هستیم. اقدامات انجامپذیرفته در برخی کشورها همچون دانمارک، فرانسه و سوئد در اهانت به پیامبر اسلام (ص) و انتشار تصاویر موهن از ایشان در سال 2007 و انتشار کاریکاتور نشریه فرانسوی شارلی ابدو در قالب همین موج اسلامستیزی قابل بررسی و تأمل است و این وضعیتی است که موجب شکاف بین آنها و جامعهی فرانسه میشود و این شکاف امروزه بیشتر از هر زمانی عمق پیدا کرده است.
آنچه زمینهساز چنین شکافی است، ضمن وجود گرایشهای افراطی و نژادپرستانه، حضور افراطیون در اروپاست و اتفاقا تلاش میشود تا به وسیله همان تندروهای نژادپرست، این دسته به عنوان نماینده اسلام معرفی شوند. القاعده و داعش با انجام عملیاتهای تروریستی، در عین حال که جان شهروندان اروپایی را با تهدید مواجه میسازند، حاکمیت کشورهای اروپایی را تهدید میکنند.
به نظر نمیرسد که ایجاد شکاف بین فرهنگها و مذاهب مختلف در اروپا نه به نفع دولتهای اروپایی و نه به نفع کشورهای اصیل اسلامی با تمدن باشد. باید سعی شود این فاصله با تعامل و نزدیکی بین جوامع مختلف فرهنگی اسلامی و اروپایی روزبهروز کمتر شود و مسلمانان در کنار اروپاییان در صلح و آرامش زندگی کنند.
پی نوشت ها:
[1]. سیفزاده، سید حسین (1383)، معمای امنیت و چالشهای جدید غرب، تهران، مرکز چاپ و انتشارات وزرات خارجه، ص 164.
[2]. بهادر امینیان، «اسلامستیزی در غرب»، فصلنامهی سیاست خارجی، شمارهی یک، سال بیستودوم، بهار 1387 ص 108.
[3]. جاوید، محمدجواد، دین و دینداری در فرانسهی امروز، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 1389.
[4]. دین و دینداری در فرانسهی امروز، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، 1389.
[5]. ایوبی حجتالله، دین و فرهنگ در جامعهی فرانسه، رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه، 1387.
[6]. قراگوزلو، محمد، «افغانستان؛ پایان همایش بنیادگرایان؟»، ماهنامهی اطلاعات سیاسی اقتصادی، سال 86، شمارهی 6-5، بهمن و اسفند 1380، ص 46.
دکتر سعید خالوزاده منبع: برهان انتهای متن/
93/10/29 - 02:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]
صفحات پیشنهادی
مدیر اداره تبلیغات اسلامی شهرستان البرز: اثرگذاری هیئتها و فعالان مذهبی در جامعه غیرقابل انکار است
مدیر اداره تبلیغات اسلامی شهرستان البرز اثرگذاری هیئتها و فعالان مذهبی در جامعه غیرقابل انکار استمدیر اداره تبلیغات اسلامی شهرستان البرز گفت اثرگذاری هیئتها و فعالان مذهبی در جامعه غیرقابل انکار است به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین ششمین جلسه شورای هیئتهای مذهبی شهرستانبررسی نقاط ضعف و قوت پیشنویس قانون تشکلهای اجتماعی - مدنی در گفتگو با فعالان حقوقی، کارگری و محیط زیست
بررسی نقاط ضعف و قوت پیشنویس قانون تشکلهای اجتماعی - مدنی در گفتگو با فعالان حقوقی کارگری و محیط زیست پیشنویس قانون تشکلهای اجتماعی مدنی توسط سه فعال اجتماعی و یک وکیل دادگستری بررسی شد آیدین پورخامنه - در تهیه پیش نویس قانون تشکلهای اجتماعی مدنی از نمایندگان سازمانهای مرامام جمعه اصفهان: پژوهشکدههای حوزوی در راستای بررسی شبهات فعالیت داشته باشند
امام جمعه اصفهان پژوهشکدههای حوزوی در راستای بررسی شبهات فعالیت داشته باشندامام جمعه اصفهان گفت پژوهشکدههای حوزوی باید در راستای بررسی شبهاتی که از ناحیه دشمن علیه اسلام و دین منتشر میشود فعالیتی جدی داشته باشند و موضوعات را شناسایی کنند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان آیاولاند: حملات پاریس مخالف ارزشهای اسلامی بود/یک سوم تروریستهای فعال در سوریه و عراق خارجی هستند
اولاند حملات پاریس مخالف ارزشهای اسلامی بود یک سوم تروریستهای فعال در سوریه و عراق خارجی هستندرئیسجمهور فرانسه روز جمعه با بیان اینکه حملات اخیر در پاریس بر خلاف ارزشهای اسلامی بود گفت پاریس و کشورهای اروپایی در حال نبرد با تروریسم و نه اسلام هستند به گزارش گروه بینفعالیتهای قرآنی و تولید کتاب مذهبی برای کودک و نوجوان بسیار کم است -
حجت الاسلام راستگو فعالیتهای قرآنی و تولید کتاب مذهبی برای کودک و نوجوان بسیار کم است شناسهٔ خبر 2455722 یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۱ استانها > خراسان رضوی مشهد- یک معلم قرآنی گفت آثار و کتب دینی و مذهبی که مخصوص کودکان و نوجوانان نوشته شده باشد بسیار کم است و حتی حوزه علمیهمقتدی صدر: حملات پاریس آغازی برای گسترش فعالیت تروریستهاست/توهین به مذاهب آزادی بیان نیست
شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ رهبر جریان صدر عراق حمله اخیر به دفتر مجله شارلی ابدو در پاریس را آغازی برای فعالیتهای گستردهتر تروریستها خواند و خواهان وضع قوانینی برای ممانعت از اهانت به چهرههای مذهبی شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری سومریهنیوزایزدی: حادثه پاریس نوعی دوقطبی ملی-مذهبی و چرخهای از خشونت در اروپا پدید می آورد
ایزدی حادثه پاریس نوعی دوقطبی ملی-مذهبی و چرخهای از خشونت در اروپا پدید می آورد بین الملل > اروپا - پیروز ایزدی در گفتگو با خبرآنلاین از ابعاد موضوع تقابل های نژادی و دینی در اروپا و فرانسه می گوید سعید جعفری- فرانسه و پاریس جهان را در شوک تازهای فروبرد حملهرئیس شورای هیئتهای مذهبی شهرستان نور: وظیفه هیئت رئیسه کانون مداحان ساماندهی فعالیت مداحان است
رئیس شورای هیئتهای مذهبی شهرستان نور وظیفه هیئت رئیسه کانون مداحان ساماندهی فعالیت مداحان استرئیس شورای هیئتهای مذهبی شهرستان نور گفت وظیفه هیئت رئیسه کانون مداحان ساماندهی و نظارت بر فعالیت مداحان و ارتقای سطح کیفی مداحیها است حجتالاسلام میثم رضایی صبح امروز در گفت&zwعبدالباری عطوان در بررسی حادثه حمله به مرزبانهای عربستانی: تروریستهای صادراتی عربستان بلای جانش شدهاند
عبدالباری عطوان در بررسی حادثه حمله به مرزبانهای عربستانی تروریستهای صادراتی عربستان بلای جانش شدهاندتحلیلگر برجسته خاورمیانه در یادداشتی ضمن بررسی حادثه روز دوشنبه حمله تروریستهای داعش به مرزبانهای عربستانی گفت که این حادثه پیامد سیاستهای ریاض در حمایت از تروریستها در چنددر راستای برگزاری یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و مذهبی کشور فعالیت کمیتههای 9گانه همایش ملی میقاتالرضا
در راستای برگزاری یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و مذهبی کشورفعالیت کمیتههای 9گانه همایش ملی میقاتالرضا ع در سمنان آغاز شدفعالیت کمیتههای 9گانه همایش ملی میقاتالرضا ع در راستای برگزاری هر چه بهتر یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و مذهبی کشور در سمنان آغاز شد به گزکتاب «تنوع مذهبی و حقوق اسلامی» منتشر شد/ بررسی حقوق اساسی اهل ذمه -
کتاب تنوع مذهبی و حقوق اسلامی منتشر شد بررسی حقوق اساسی اهل ذمه شناسهٔ خبر 2462817 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۵ دین و اندیشه > اسلام در جهان کتاب تنوع مذهبی و حقوق اسلامی Religious Pluralism and Islamic Law به ارائه تجزیه و تحلیلی در ارتباط با حقوق اساسی اهل ذمه در جامعه اسانتشار نتایج بررسیهای کمیسیون اصل 90 در مورد فعالیتهای معاونت امور زنان ریاست جمهوری
انتشار نتایج بررسیهای کمیسیون اصل 90 در مورد فعالیتهای معاونت امور زنان ریاست جمهوری رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت نتایج بررسیهای کمیسیون اصل 90 در مورد برخی از فعالیتهای معاونت امور زنان ریاست جمهوری تا دو روز آینده منتشر میشود به گزارش نامه نیوز فاطمه رهبر گ«مقتدا صدر»: حملات پاریس، آغاز گسترش فعالیت تروریستها است
مقتدا صدر حملات پاریس آغاز گسترش فعالیت تروریستها استرهبر جریان صدر حمله به ساختمان روزنامهای در پاریس را بیانگر آغاز گسترش فعالیت تروریستها دانست به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر در واکنش به حملات تروریستی اخیر در پاریبررسی تحولات سال 2014 فعال شدن جهت گیری ضدآمریکایی سیاست خارجی روسیه
بررسی تحولات سال 2014فعال شدن جهت گیری ضدآمریکایی سیاست خارجی روسیهسال 2014 بعنوان سال تیرگی شدید روابط روسیه و غرب مشخص شده و کارشناسان بهبود روابط را در دورنمای میان مدت انتظار ندارند و ادعاهای غرب و مواضع ضدآمریکایی مسکو در سال 2015 نیز ادامه خواهد داشت به گزارش گروه بین الملرئیس فراکسیون زنان مجلس در گفتوگو با فارس خبر داد انتشار نتایج بررسیهای کمیسیون اصل 90 در مورد فعالیتهای مع
رئیس فراکسیون زنان مجلس در گفتوگو با فارس خبر دادانتشار نتایج بررسیهای کمیسیون اصل 90 در مورد فعالیتهای معاونت امور زنان ریاست جمهوریرئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت نتایج بررسیهای کمیسیون اصل 90 در مورد برخی از فعالیتهای معاونت امور زنان ریاست جمهوری تا دو روز آیندنشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بررسی حمله تروریستی امروز در پاریس
نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بررسی حمله تروریستی امروز در پاریسوزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست بعدی خود حمله تروریستی امروز به دفتر نشریه شارل ابدو را بررسی میکنند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رویترز وزرای خارجه کشورهای عمحمدمهدی حیدریان در گفتوگو با فارس همزمان با رونمایی از فیلم محمد(ص) فعالیت رسانهای آن آغاز خواهد شد
محمدمهدی حیدریان در گفتوگو با فارسهمزمان با رونمایی از فیلم محمد ص فعالیت رسانهای آن آغاز خواهد شدمنشی طرح فیلم سینمایی محمد ص با اشاره به حملات رسانههای عربی به فیلم محمد ص از تلاشها برای روشنگری در مورد آن همزمان با رونمایی از این اثر خبر داد محمدمهدی حیدریان مجری طرح-
گوناگون
پربازدیدترینها