تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه  الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847726744




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل صادق خرازی از پشت پرده حوادث فرانسه؛امروز احیای فلسفه گفت وگوی تمدن ها احساس می شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


تحلیل صادق خرازی از پشت پرده حوادث فرانسه؛امروز احیای فلسفه گفت وگوی تمدن ها احساس می شود سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - صادق خرازی سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به حوادث تروریستی پاریس و اهانت به پیامبر اعظم،گفت: امروز احیای فلسفه گفت وگوی تمدن ها بیش از گذشته احساس می شود

صادق خرازی دیپلمات باسابقه ایران در فرانسه  با بیان اینکه   مدت هاست در فرانسه لاييك، انديشه لايسيته، مظهر اسلام ستيزي مورد نقد است، گفت:اما بي تفاوتي نسبت به پديده خشونت و داعش توسط غرب، اين بحران را دامن زد تا جایی که امروز دو راه در پيش روي ممالك غربي برای نجات از ویروس تروریست است، یکی تمركز روي حقيقت و باورها و اشتباهات گذشته و دیگری راه برون رفت منطقي و عدم رفتن به راه هاي خطا.
نماینده سابق ایران در سازمان ملل معتقد است که پديده خشونت و تندروي مي تواند متعامل سود و دو سويه گردد كه خود به خود خطرناك خواهد شد، امروز نقش نخبگان و متفكران در احياي فلسفه گفت وگو به ويژه بين تمدن ها و فرهنگ ها بيشتر از گذشته احساس مي شود؛ نظام فرهنگي و استراتژي سياسي ایران به عنوان يكي از پرچم داران عقلانيت در دنياي اسلام بايست بر احياي انديشه تعامل و گفت وگو متمركز شود. دیگر اظهارات وی به نقل از شفقنا به شرح زیر است:
*فرانسه مهمترين و بزرگترين كشور اروپايي است كه در درون خود مهاجرين مسلمان را جاي داده است و از همه مهمتر دومين مذهب رسمي، پس از مسيحیت كاتوليك، اسلام است، من اين تاريخ را نمي توانم تاييد كنم در دهه شصت و هفتاد ميلادي حجم سنگين پس از جنگ الجزاير و ماجراي افسران آزاد، ترور انجام مي شد و انفجارات فراواني صورت مي گرفت، ژنرال فقيد دوگل قريب بيست بار توسط افسران آزاد ترور شد، به زعم من بي تفاوتي نسبت به پديده خشونت و داعش توسط غرب، اين بحران را دامن زد، مدت هاست در فرانسه لاييك با انديشه لايسيته مظهر اسلام ستيزي مورد نقد است.
*قبل از هر تحليلي بايست محيط حادثه و عناصر و عواملي كه منتج به واقعه شده را شناخت، فرانسه ذاتاً كشوري دين گريز است از آموزه هاي لايسيته، اگر نگوييم دين ستيزي ولي به قاطعيت مي توان از واژه دين گريزي نام برد، از اهداف قانون استازي فقط نمي توان به ذات فرهنگي فرانسه پرداخت، اگر اهداف قانون استازي را دقيق مشاهده كنيم و به كنیه آن پي ببريم، هويت ديني و ماهيت مذهبي اقليت ها را ناديده گرفته و همين امر باعث نوعي افراط تدريجي در ميان فرانسويان غير مسيحي شده است. *اتفاقا القاعده، داعش و بسياري از گروه هاي تكفيري و تروريستي از ميان همين جوامع شروع به يار گيري مي كنند، بر احساسات جوانان مسلط مي شوند، بهشت موعود را در ذهن بي بنياد آنان ترسيم مي كنند و در واقع دو جامعه در برابر جوان مسلماني قرار مي دهند كه هويتش منكوب شده؛ بهشت موعود و جامعه توحيدي و جهنم و جامعه كفر. به همین خاط ريشه چنين واقعه ايي، فقدان آموزش هاي دقيق ديني از حقيقت مذهب است. در مقابل پيوند مديا و صهيونیست يك پيام ديگري را در پيش پاي مخاطبين قرار مي دهد و آن هم فوبيا است، ما امروز با پديده هاي فوبيايي روبرو هستيم؛ اسلام و فوبيا، ايران فوبيا و شيعه فوبيا، لذا دو راه در پيش روي ممالك غربي است، تمركز روي حقيقت و باورها و اشتباهات گذشته و راه برون رفت منطقي و عدم رفتن به راه هاي خطا مهمترين مولفه نجات غرب از ويروس تروريست است.
*شرایط سیاسی و امنیتی فرانسه با توجه به انتخابات پیش رو چگونه است و آیا گروه تروریستی همچون داعش امکان نفوذ گسترده به این کشور را خواهد داشت؟
* به زعم من داعش امروز داراي نيروي انساني متعدي از كشورهاست و در نهايت هر كشوري داعش داشته باشد در معرض تهديد است.
*بي تفاوتي نسبت به پديده داعش طي اين دو، سه سال در عراق و سوريه نتيجه اش همين است كه مي شود و مي بينيم، فرانسه متحد يهودی است و به همراه قطر كه داراي سياست خارجي پارادوكسیكال در قبال ترور و خشونت هستند، روي خود را در برابر هر جنايتي در سوريه و عراق برمي گرداند و به خاطر تنبيه بشار اسد نسبت به هر جنايت آشكاري سكوت اختيار می كنند، لذا نتيجه آن بي تفاوتي اين وحشت و خشونت در خاك فرانسه مي شود. * تركيه و نخست وزير آن كه همه امكانات اطلاعاتي و لجستيك خود را در اختيار تروريست هاي داعش قرار داده در صف اول است و نتانیاهو جنايتكار جنگي نيز عملا خود را صاحب عزا معرفي مي كند و اين خود يك كمدي و طنزي است كه در بستر يك تراژدي بوجود آمده است. ما چه منتقد رفتار دولت هاي غربي باشيم يا نباشيم، آنچه در مجله شارلي و اتفاقات ٧- ٩ ژانویه در فرانسه رخ داد، تراژدي غم انگيزي است، هر انساني با خشونت از بين رود تراژدي بشري است ولي بايستی مراقب بود كه برخي تراژدي ها بدليل رفتارهاي تفريطي و افراطي به كمدي تبديل نشوند. سوال بزرگي پيش روي هر مخاطبی پيش مي آمده این است كه اين دويست الي سيصد هزار نفري كه در عراق، سوريه، يمن و بحرين قتل عام شدند و كك حضرات هم نگزيد، بشر و انسان بوده اند يا خير؟ *مسلمانان همانند ملت ها يا قوميت هاي مختلف برخوردار از منابع و منافع اجتماعي هستند، اين بي انصافي است كه برخي بخواهند از اين پديده ها اينگونه جمع بندي كنند كه چون مسلمانان برخوردارتر از منافع اجتماعي نيستند، گرفتار تندروي مي شوند، مسلمان يا يهودي يا مسيحي اول مي گويند فرانسوي هستند و سپس اعتقادات خود را يدك مي كشند.
*نظام آموزش گسترده فرانسه، بي فرهنگي و بي سوادي را رونق مي دهد و چنين مقوله اي موجب می شود که جوانان و ساده لوحان اسير دست گروهاي تكفيري شوند.
*طبيعي است كه حس ناسيوناليسم فرانسه به خاطر اين حادثه تحريك شود، به ويژه با اشاعه افكار نادرست توسط حزب راست افراطي كه ضد مسلمانان هم هست، ولي رويكرد دولت، احزاب، مطبوعات و قاطبه مردم بين ترويست ها و جامعه اسلامي تفاوت قايل مي شوند، برخي اظهارات نسنجيده باعث تندروي و افراط مي شود، ما اين پديده ها را بعد از حوادث سپتامبر آمريكا يا لندن و مادريد داشته ايم ولي به تدريج حل مي شود.
* نقش نخبگان و متفكران در احياي فلسفه گفت وگو به ويژه بين تمدن ها و فرهنگ ها بيشتر از گذشته احساس مي شود؛ نظام فرهنگي و استراتژي سياسي ما به عنوان يكي از پرچم داران عقلانيت در دنياي اسلام بايست بر احياي انديشه تعامل و گفت وگو متمركز شود.
/212 212    

کلید واژه ها: کمال خرازی - صادق خرازی - تروریسم -




یکشنبه 28 دی 1393 - 11:30:46





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن