تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830759921




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا میزان فاصله سنی زوجین در امکان طلاق مؤثر است؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
آیا میزان فاصله سنی زوجین در امکان طلاق مؤثر است؟
آیا می‌توان گفت هر چه میزان فاصله سنی زوجین از اشکال نرمال و عرفی آن فاصله می‌گیرد، امکان طلاق بیشتر می‌شود؟

خبرگزاری فارس: آیا میزان فاصله سنی زوجین در امکان طلاق مؤثر است؟



سایت مهرخانه نوشت: آمار وقوع یک طلاق به ازای هر 5 ازدواج در میانگین کشوری و یک طلاق به ازای هر 3 ازدواج در پایتخت، تنها یک آمار اجتماعی و کشوری نیست، نشانه‌ای از دختران و پسرانی است که پس از مدت‌ها تلاش برای طی مراسم و مراحل ازدواج و رفتن به یک‌ خانه یا در دوران عقد و نامزدی که روزگاری "دوران شیرین نامزدی" خوانده می‌شد، به نقطه‌ای رسیده‌اند که حاضر نیستند حتی چند ساعت یکدیگر را تحمل کنند. افزایش طلاق‌های توافقی، بدون صرف زمان و طی مراحل مختلف، نشانه‌ای دیگر هستند از تحولات اجتماعی این چندساله که به‌مثابه زنگ خطری عمل می‌کنند.

هر طلاق نه‌فقط زندگی دو جوان، بلکه زندگی تمام اطرافیان آن‌ها را تحت‌الشعاع قرا می‌دهد، قبح آن ریخته شده و تمام افراد خانواده، دوستان و آشنایان به‌نوعی تحت‌تأثیر آن قرار می‌گیرند. احساسات شکست‌خوردن، ناکامی، مشکلات اقتصادی حاصل از طلاق برای دختر و پسر، هزینه‌های زمانی و مالی و عاطفی طرفین و خانواده‌هایشان، سرزنش خویش، ترس از تکرار اشتباه، نگاه‌های عرفی و فرهنگی به افراد جداشده و خصوصاً زنان مطلقه؛ تنها گوشه‌ای از مواردی است که می‌توان به‌صورت تیتروار و خلاصه در یک گزارش خبری عنوان کرد. آن‌هم درصورتی‌که از فاجعه بزرگ‌تری به نام کودکان طلاق صرف‌نظر کنیم.

اما درواقع آنچه بر افراد پس از جدایی می‌رود، بسی تلخ‌تر و عمیق‌تر از این عبارات است. موضوعی که دریافت عمق آن نیازمند روایت‌های دست ‌اول و مصاحبه‌های عمیق است. هم‌چنین در رابطه با دلایل، پیامدها و این موضوع که آیا افزایش نرخ طلاق یک پدیده گذرا و ناشی از تحولات اجتماعی و تغیر در سبک زندگی است یا خیر، رویکردها و دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد که کارشناسان اجتماعی و فرهنگی در مورد آن صحبت کرده و می‌کنند.

آیا میزان فاصله سنی در امکان طلاق مؤثر است؟
قصد نگارش این گزارش بررسی توصیفی تأثیر فاصله سنی زوجین در میزان طلاق به استناد آمارهای موجود است. به‌عبارت‌دیگر آیا می‌توان گفت هر چه میزان فاصله سنی زوجین از اشکال نرمال و عرفی آن فاصله می‌گیرد، امکان طلاق بیشتر می‌شود؟

برای بررسی این موضوعی در قدم اول می‌توان نگاهی داشت به آماره‌های موجود در رابطه با فراوانی طلاق برحسب فاصله سنی زوجین در سال‌های 1390، 1391 و 1392.

 




 


  همان‌طور که اعداد و ارقام نشان می‌دهد ظاهراً بیش‌ترین میزان طلاق میان زوج‌هایی است که هم‌سن بوده و یا زوجه از زوج بزرگ‌تر بوده است. آمارهای سال‌های 1392، 1391 و 1390 به‌صورت یکسان بیشترین میزان طلاق را مربوط به زوجینی نشان می‌دهند که به لحاظ فاصله سنی هم‌سن و یا زن بزرگ‌تر از مرد بوده است.
اما ازآن‌جاکه بررسی‌های آماری بدون مقایسه و در نظر گرفتن مبدأ آماری و نسبت گرفتن کاری دقیق و حرفه‌ای نیست، لازم است هرکدام از آمارهای طلاق در فاصله سنی‌های مختلف نسبت به میزان ازدواج در همان فاصله سنی سنجیده شود تا با بررسی این نسبت‌ها بتوان به یک قضاوت صحیح‌تر در مورد تأثیر فاصله سنی بر میزان طلاق رسید.

در ادامه میزان ازدواج را در سال‌های مذکور میان فاصله سنی‌های مختلف بررسی می‌کنیم.


   




   

     

    به گزارش مهرخانه، بدین ترتیب با مقایسه درصدهای ازدواج با درصدهای طلاق در فاصله سنی‌های مشابه و تکرار آن‌ها در سال‌های مختلف، مشاهده می‌شود که درواقع میزان طلاق نسبت به میزان ازدواج، نه‌تنها در گروه‌های سنی هم‌سن بیشتر نیست، بلکه نسبت به دیگر گروه‌ها کمتر است.

درواقع بیشتر میزان طلاق در زوج‌هایی اتفاق افتاده است که مرد از زن به‌صورت غیرمتعارفی بزرگ‌تر بوده است (گروه‌های فاصله سنی بیش از 10 سال تا بیش از 20 سال). که مطابق با نسبت ازدواج در همین فاصله سنی‌ها، ملاحظه می‌کنیم بیش از 90 درصد ازدواج در این گروه‌های سنی به طلاق منجر شده است؛ درحالی‌که هر چه فاصله سنی زوجین به‌گونه‌های نرمال و متعارف کمتر از 10 سال تا هم‌سن نزدیک می‌شود، میزان طلاق در این فاصله سنی‌ها کمتر می‌گردد.

در شکل معکوس فاصله سنی زوجین نیز (به این معنا که زوجه از زوج بزرگ‌تر باشد) تا حدودی همین مسئله مشاهده می‌شود؛ تا زمانی که تفاوت سنی معکوس به کمتر از 1 تا 3 سال محدود می‌شود، میزان طلاق نزدیک به دیگر گروه‌های سنی و کم است، اما زمانی که این فاصله سنی به بیش از 3 سال تا بیش از 20 سال می‌رسد، شاهد افزایش بعضاً بیش از 100 درصدی طلاق هستیم.

جالب آن‌که با نسبت گرفتن میان ازدواج و طلاق ملاحظه می‌کنیم که نه‌تنها گروه‌های هم‌سن دارای کمترین میزان طلاق هستند، بلکه هر چه اختلاف سنی زوجین کمتر باشد، میزان طلاق کمتر است و این امر با بزرگ‌تر یا کوچک‌تر بودن زن از مرد چندان تغییری نمی‌کند. به عبارت صریح‌تر آن‌چه امکان طلاق را در ازدواج افزایش می‌دهد، نه بزرگ‌تر و کوچک‌تر بودن زوجه از زوج، بلکه میزان این فاصله سنی است.

این امر را می‌توان ناشی از اهمیت متناسب و هم‌تراز بودن افراد در ازدواج به لحاظ فکری و عقلی دانست. درواقع هر چه اختلاف سنی زوجین کمتر باشد، به لحاظ تجارب زندگی، دیدگاه‌ها، اندیشه و تفکر و عملکرد به یکدیگر نزدیک‌تر بوده و همین باعث می‌شود مسئله بزرگ‌تربودن زوجه که درگذشته کمتر پذیرفته می‌شد، امروزه کم‌اهمیت‌تر به نظر برسد؛ زیرا آمار نشان می‌دهد درصورتی‌که زوجه بزرگ‌تر از زوج بوده اما اختلاف سنی کمتر از 3 سال باشد، امکان ادامه زندگی بیشتر از ازدواج‌هایی است که زوج بزرگ‌تر از زوجه است و اختلاف سنی بیش از 10 سال است.

درنهایت آنکه زوجینی که هم‌سن بودند، دارای بیشترین احتمال برای ادامه زندگی مشترک هستند و به همین دلیل می‌توان عامل سن را به‌عنوان یک متغیر مؤثر در کاهش میزان طلاق در نظر گرفت و در مشاوره‌های ازدواج و امور ترویجی و فرهنگی مداخله داد.       مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی

93/10/27 - 16:25





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن