واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با هدف بررسی چالشهای موجود در عرصه نامگزینی
سومین هماندیشی مهندسی فرهنگ نام و نامگزینی برگزار شد
سومین هماندیشی مهندسی فرهنگ نام و نامگزینی با پیام حضرت آیتالله نعیمآبادی و با حضور امام جمعه موقت بندرعباس و مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی با موضوع بررسی چالشهای پیش رو در عرصه نامگزینی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، مهدی عسکریزاده مدیرکل ثبت احوال هرمزگان ظهر امروز در سومین هماندیشی مهندسی فرهنگ نام و نام گزینی که با حضور مسئولان مختلف از جمله سرپرست حوزه هنری هرمزگان و مدیر برنامهریزی و مشاور ارشد رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان، معاون اداره فرهنگ و ارشاد و دکتر محمد ذاکری عضو کمیته نام ثبت احوال هرمزگان، برگزار شد، اظهار داشت: هدف از برگزاری این همایش هماندیشی و هماهنگی با دستگاههای فرهنگی است و در این میان باید ایجاد حساسیت لازم را در دانشگاهها و دستگاههای فرهنگی داشته باشیم. وی اضافه کرد: جا دارد در حوزه امور اجتماعی استانداری هرمزگان نیز کارگروهی راهاندازی شود تا از این طریق امور مربوط به هماهنگی پیگیری شود. عسکریزاده تاکید کرد: باید در این نشست با همفکری به یک ایده و راهکار مناسب برای بهبود حوزه فرهنگ نامگزینی در استان برسیم. وی با اشاره به وظایف اصلی ثبت احوال اضافه کرد: در بعد فرهنگی، سازمان ثبت احوال علاوه بر وظایف خود علاقهمند به هدایت و مهندسی فرهنگ نام نیک است. این مسئول با اشاره به مباحث مطرح شده در این نشست، یادآور شد: مبحث اطلاعرسانی در صدا و سیما، همکاری با اداره فرهنگ و ارشاد برای تهیه اقلام مورد نیاز فرهنگی در رابطه با فرهنگ نام، توزیع جزوه مرتبط با فرهنگ نام در روستاها و زایشگاهها، راهاندازی هستههای مشاوره در بازنگری شیوههای نگارش اسامی در ثبت احوال، راهاندازی سامانه پیامکی برای استعلام اسامی و اطلاع از فراوانی و حتی معنی آنها نیز باید در دستور کار قرار گیرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فرهنگ نامگذاری یکی از دغدغههای ثبت احوال در زمان صدور شناسنامه است، افزود: سعی بر نهادینهسازی فرهنگ نامگذاری نیکو در بین خانوادههاست. عسکریزاده اضافه کرد: بیشترین تلاش این است که والدین نامهایی انتخاب کنند که همخوانی با سبک زندگی ایران اسلامی و فرهنگ غنی اسلام و ایران باشد. مدیرکل ثبت احوال هرمزگان در ادامه این مبحث یادآور شد: برخی از اسامی معنای مناسبی ندارند و یا از غرب منعکس شده است و والدین بدون اینکه معنای آن را بدانند برای فرزندان خود اصرار به انتخاب آن دارند.
وی اضافه کرد: تکوین شخصیت، جامعهپذیری، تعامل با جامعه، توجه به شان و کرامت انسانی، حتی فعال شدن حضور افراد در جامعه نیز ریشه در نامگذاری دارد.
عسکریزاده با اینکه اسطورههای ملی و مذهبی و قومیتهای ایرانی تاثیر بسیاری بالایی در فراوانی و انتخاب نامها در جامعه دارد، افزود: هویت و انتخاب نام میتواند تاثیرات قابل توجهی در همبستگی اجتماعی در بعد ملی نیز رقم بزند.
پیام حضرت آیتالله نعیمآبادی به همراه پیام آیتالله مکارم شیرازی و آیتالله علویگرگانی که به همایش سراسری مهندسی فرهنگ نام و نامگزینی ارسال شده، توسط مدیرکل ثبت احوال هرمزگان قرائت شد.
انتهای پیام/88001/ب30
93/10/27 - 16:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]