واضح آرشیو وب فارسی:مهر: واکنش به انتشار کاریکاتور «شارلی ابدو»
ناخواسته در زمین دشمن بازی نکنیم/ نگرانی استکبار از بیداری اسلامی
شناسهٔ خبر: 2465990 جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۱
هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
تعدادی از هنرمندان و کارشناسان فرهنگی نسبت به انتشار کاریکاتور توهین آمیز به پیامبر اسلام (ص) در نشریه فرانسوی شارلی ابدو واکنش نشان دادند. به گزارش خبرگزاری مهر، کامبیز درم بخش گفت: من به عنوان کسی که بیش از 60 سال در مطبوعات کشورم فعالیت میکنم، هرگز ندیدم که کسی کوچکترین بیحرمتی به مقدسات سایر ادیان بکند. ما هم از مطبوعات آنها توقع رفتار متقابل را داریم. ما هرگز دشمنی نکردیم و این هتاکیها را تاب نمیآوریم.
این تصویر گر با تقبیح جنایات تروریستی که در فرانسه اتفاق افتاد، گفت: هر نوع حرکت تروریستی با هر نام و با هر انگیزهای که صورت بگیرد باید محکوم شود. هم به این دلیل که ما حق نداریم حیات را از کسی سلب کنیم و هم به این دلیل که رفتار از روی بیخردی یک طیف باعث میشود که سالها مردم مسلمانی که در آن منطقه زندگی میکنند با مشکلات فراوانی روبهرو شوند .ما هم خودمان نباید به این موضوع دامن بزنیم. آن نشریه به ادعای خودشان تنها 600 هزار تیراژ داشت اما اکنون میلیونها نفر آن را دیدهاند. و این از هر زاویهای که نگاه کنید به ضرر مسلمانان است.
درم بخش تصریح کرد: درست است که خط قرمزهای ما از آنها جداست و ما هم نمیتوانیم برای آنها قانونگذاری کنیم. اما این مسئله باید از راه قانونی حل شود و با حرکت تروریستی و رفتاری متقابل با رفتار آنها نمیتوانیم کاری از پیش ببریم.ضرورت واکنش هوشیارانه رسانهها در دعوت بشر به اسلامحجتالاسلام محمدرضا زائری مدیر مجتمع فرهنگی هنری سرچشمه تهران نیز در واکنش به اتفاقات پاریس تأکید کرد: فکر میکنم همه کسانی که مقداری با مسائل سیاسی و بینالمللی آشنا هستند، بعد از اینکه این وقایع آغاز شد، مطمئن شدند که اینها یک نقشه سیاسی مانند واقعه 11 سپتامبر است و جالب است که «اسنودن» هم در تحلیلی که تازگی از او منتشر شد، دقیقا به همین نکته اشاره کرده که کل این حوادث از انتشار نخستین بار آن کاریکاتورها تا امروز، طراحی موساد بوده و تحت هدایت آن جلو برده شده است. علتش هم این است که روند مهاجرت یهودیان اسرائیل به سایر کشورها، رژیم صهیونیستی را نگران کرده و در پی آن برآمده تا با حربه اسلامستیزی و ایجاد وحشت و نگرانی در میان یهودیان، آنان را از مهاجرت از اسرائیل بازدارد.
وی افزود: در ابتدای امر این حربه کارگر نیفتاد، اما دوباره و اکنون اقدام کردند. شما ملاحظه کردید که چه راهپیمایی مضحکی هم در پاریس به همین بهانه راه انداختند که نشانه دیگری از این موضوع بود و همه این ماجراها، یک جور بازی است و کلیه گمانهزنیها و پیشبینیها را تأیید کرد. اینکه دو لبه قیچی مبارزه با اسلام یعنی اقدامات داعش و مانند آن از سویی و اقدام تحریککننده نشریه شارلی ابدو، دقیقا توسط اسرائیل هدایت میشود و همزمان، هدفشان نابودی روند رو به فزونی گرایش به اسلام در اروپا و بیداری اسلامی و ارزشهای مکتب اهل بیت(ع) است.
این پژوهشگر دینی، در علتیابی این موضوع بیان کرد: اینها واکنشی به پیروزی انقلاب اسلامی و تأثیر آن در جهان است. ما گزارشهای متعددی از گرایش مردم اروپا به اسلام و آنچه تحت عنوان بیداری اسلامی در جهان مطرح شده داریم که موجب نگرانی استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل شده و طبیعی است که برخورد و واکنش خطرناکی همانند رویههای امروزیشان از آنان سر زند. وگرنه ستیزهجویی با پیامبر اسلام(ص)، سابقه طولانی در تاریخ دارد. در همین اروپا، از مارتین لوتر تا بعضی مستشرقین معاصر، آثاری در دست است که ناظر بر چنین موضوعی است. اما گستردگی، تنوع و شتاب آن در سالهای اخیر و بهرهمندی بسیار از ابزارهای ارتباطی و فناوریهای جدید، همانطور که گفتم، از موضوعی جدید حکایت دارد.حجتالاسلام زائری درباره رفتار و واکنش مسلمانان به این وقایع گفت: آنچه مهم است بسیار هوشمند رفتار کردن ماست تا مبادا ناخواسته در زمین دشمن بازی کنیم. غیرت دینی و حساسیت و نگرانی ما به طور طبیعی اقتضا میکند که واکنش داشته باشیم اما نباید این واکنش، توسط دشمن پیشبینی شود. ما باید به یک حرکت و برنامه و واکنش فرهنگی عالمانه و اثرگذار و رسانهای بیندیشیم و به سمت این برویم که تصویر مثبتی از اسلام و پیامبر رحمت(ص) و دعوت انسانها به اسلام و هدایت بشر مطرح شود. اگر چنین شود، تهدید دشمن کارگر نخواهد افتاد و همانطور که در قرآن آمده است «و مکروا و مکرالله والله خیرالماکرین»، اقدامات آنها کارگر نخواهد افتاد و به ضد خودش بدل شده و به ضرر دشمن خواهد بود.فاصله بسیار زیادی میان آزادی و توهین وجود داردبهمن عبدی کاریکاتوریست و تصویرگر با سابقه نیز درباره انتشار این کاریکاتور توهین آمیز معتقد است: آزادی بیان قانونی است که برخی از کشورها از جمله فرانسه باید به مفهوم آن توجه بیشتری داشته باشند؛ هر کسی در هر طیفی توهین را بر نمیتابد و فاصله بسیار زیادی میان آزادی و توهین وجود دارد. آن هم در دنیایی که اکنون به اندازه یک دهکده کوچک شده و مطبوعات دیگر مختص به کشور خود نیستند.
عبدی افزود: بعد از انقلاب اسلامی هجمه فراوانی نسبت به کشور ما و دین اسلام به راه افتاد، که واکنشی بود به یک اتفاق خارق العاده و پیش بینی نشده از طرف آنها، ما باید همانطور که در برابر تحریمها از خود واکنش مثبتی بروز دادیم، به دنبال راهحل مناسبی برای مقابله باشیم.
وی با محکومیت اقدامات تروریستی در فرانسه گفت: دین اسلام، دین مهربانی است. پیامبر ما پیش از این و حتی در زمان حیات هم مورد بیمهری فرآوانی قرار گرفته است. اما اسلام همچنان باقی مانده است همچنان در حال پیشروی است. این رفتار ماست که کرامت را از بزرگانمان بیاموزیم و از روی احساست کاری نکنیم و با دستهای خودمان چهره دین مهربانی را خدشه دار نکنیم.
عبدی در ادامه رفتار موثر در مواجه با این اقدامات را اینطور عنوان کرد: هر کشوری قانونی دارد؛ ما ناراحتیمان را باید به مراجع قانونی انتقال دهیم و مطمئن باشید این اتفاقات آنقدر موضوع قابل دفاعی بود که میتوانستیم همان سالها نشریه شارلی ابدو را وادار به عذرخواهی کنیم؛ نه اینکه آنها را در موضعی قرار دهیم که ما را متعرض بخوانند. افراط گرایی در هر چیزی کار ناپسندی است و اتفاقات اخیر در کشور فرانسه هم مواجهه دو طیف افراط گرا بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]