تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836955230
چه کسی باید مالک اینترنت باشد؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چه کسی باید مالک اینترنت باشد؟
حالادیگر کلیشه ای ژورنالیستی ست اگر بگوییم «1984» جرج اورول، «پیشگویانه» بوده است. این رمان چنان پیشگویانه بود که پیشگویی هایش به حرف های پیش پا افتاده امروز بدل شده اند.
هفته نامه صدا: حالا دیگر کلیشه ای ژورنالیستی ست اگر بگوییم «1984» جرج اورول، «پیشگویانه» بوده است. این رمان چنان پیشگویانه بود که پیشگویی هایش به حرف های پیش پا افتاده امروز بدل شده اند. تجربه خواندنش حالا دیگر کسل کننده است. بند و بساط برادر بزرگ- تلویزیون های مراقبت و میکروفون های مخفی شده- در برابر نظارت اعجازانگیز و همه جانبه دولت امروز، از رونق افتاده و حتی اطمینان بخش به نظر می رسد. او پیش گویی دیگری هم دارد که من را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد؛ مقاله ای نوشته شده در سال 1945 با عنوان «شما و بمب اتمی» که اورول در آن کمابیش شکل زوئپلیتیک جهان را در نیم قرن آینده پیش بینی می کند. او توضیح می دهد: «دوران هایی که در آن سلاح غالب پرهزینه است و ساختش آسان نیست، معمولا دوران استبداد خواهد بود، در حالی که وقتی سلاح غالب ارزان قیمت و ساده باشد، مردم عادی هم بختی پیدا می کنند... سلاح پیچیده قدرتمندها را قدرتمندتر می کند، در حالی که سلاح ساده- تا وقتی جوابی برایش نباشد- به مانند پنجه ای برای ضعفا خواهدبود.» اورول بمب اتمی را (که دو ماه پیش از آن برای با خاک یکسان کردن هیروشیما و ناکازاکی به کار رفته بود) به عنوان «سلاحی ذاتا استبدادی» توصیف می کند و پیش بینی اش این است که قدرت را در دستان «یک یا دو ابردولت اهریمنی» متمرکز خواهد کرد که زمینه های صنعتی و تحقیقاتی مورد نیاز برای تولید آن را ایجاد کرده اند. می پرسد، فرض کنید «کشورهای بزرگ باقیمانده در توافقی ضمنی بپذیرند هرگز از بمب اتم در برابر هم استفاده نکنند، فرض کنید از بمب یا تهدیدش تنها در برابر مردمی که توان تلافی ندارند، استفاده کنند، آن وقت چه؟»
اورول نتیجه می گیرد که ماحصل به احتمال «دوران باثباتی همچون امپراتوری های برده داری روزگار باستان باشد».او که خود این اصطلاح را ساخته، پیش بینی اش «یک وضعیت پایدار جنگ سرد» است «صلحی که صلح نیست» و در آن «چشم انداز آینده برای مردم زیر سلطه و طبقات رنج کشیده یاس آورتر از همیشه خواهدبود.»
جرج اورول
میان زمانه ما و اورول همانندی هایی وجوددارد. یکی بحث و گفت و گوهای زیاد بر سر اهمیت «حفاظت از حریم خصوصی» در ماه های اخیر است، اما کسی چندان حرفی از چرایی این اهمیت نمی زند. قضیه این نیست که حریم خصوصی ذاتا ارزشمند باشد؛ چیز%:8.9!که ازمان می خواهد بهش باور داشته باشیم. نه این طور نیست. دلیل اصلی موضوع از محاسبات قدرت می آید؛ نابودی حریم شخصی، عدم توازن فعلی قدرت میان بخش حاکمیت و دیگر آدم ها را بیشتر می کند و همان طور که اورول نوشت «چشم انداز آینده برای مردم زیر سلطه و طبقات رنج کشیده» را «یاس آورتر از همیشه» باقی خواهدگذاشت.
شباهت دوم حتی از این هم جدی تر است و درست هم فهمیده نشده است. در حال حاضر حتی کسانی که نظارت دولتی را متهم می کنند، برخوردشان با مساله به شکلی است که انگار با یک رسوایی سیاسی طرف اند که می توان تقصیرش را به گردن سیاست های فاسد چند آدم بده انداخت و آنها هم باید جوابگو باشند. همه امیدوارند که تنها نیاز جامعه هایمان برای حل مشکلات، تصویب چند قانون باشد.
سرطان از این هم ریشه دارتر است. ما نه تنها تحت نظارت دولتی زندگی می کنیم، که تحت نظارت جامعه نیز هستیم. نظارت تمامیت خواه نه فقط در دولت هایمان، که در اقتصادمان، در استفاده های عادی مان از تکنولوژی و در تعاملات هر روزه مان نیز خانه کرده است. خود مفهوم اینترنت- شبکه ای واحد، سراسری و یکپارچه که کل جهان را در خود گرفتار می کند- جوهره یک دولت نظارتی است. اینترنت، باب میل نظارت ساخته شد، چرا که دولت ها و بازیگران اصلی تجارت اینترنت آن را این طور می خواستند. جایگزین های دیگری هم در تمام مراحل وجود داشت، اما همه نادیده گرفته شدند. شرکت هایی مثل گوگل و فیس بوک در اصل در همان تجارتی اند که آژانس امنیت ملی دولت آمریکا آنها اطلاعات گسترده ای از مردم را جمع آوری، ذخیره و با هم تلفیق می کنند و از آنها برای پیش بینی رفتارهای فردی و جمعی بهره می برند، بعد به شرکت های تبلیغاتی و دیگران می فروشندشان. این تشابه باعث شد شرکای بی بروبرگرد آژانس امنیت ملی باشند و برای همین هم سراغشان رفتند تا به برنامه پریزم بپیوندند، یعنی برنامه نظارت پنهانی اینترنت.
برخلاف آژانس های جاسوسی، که خطوط مخابراتی بین المللی را استراق سمع می کنند، مجموعه نظارت های تجاری میلیاردها ادم را با وعده «خدمات رایگان» فریب می دهد. الگوی تجاری آنها نابودی صنعتی حریم شخصی است و با این حال حتی منتقدهای سرسخت تر نظارت آژانس امنیت ملی هم به نظر به دنبال بستن در گوگل و فیس بوک نیستند.
با یادآوری حرف های اورول، می شود گفت که اینترنت هم یک سیوه «استبدادی» غیرقابل انکار دارد. اما اینترنت پیچیده تر از این حرف هاست که به راحتی بتوان به عنوان پدیده ای «استبداری» یا «دموکراتیک» دسته بندی اش کرد. وقتی مردم در آغاز در شهرها گرد آمدند، برای اولین بار توانستند خود را با جمعیت های بزرگ هماهنگ کنندو افکارشان را با سرعت بیشتری مبادله کنند. متعاقبش، پیشرفت های فنی و تکنولوژیکی سپیده دم تمدن بشری را به ارمغان آوردند.
در عصر ما نیز چیز مشابهی در حلا وقوع است. آدماه بیشتری امکان این را پیدا کرده اند که در لحظه در مکان های بیشتری از آنچه در کل تاریخ ممکن بود با هم م معاشرت و تجارت کنند. درست همان پیشرفت هایی که کار نظارت بر تمدن هان را راحت تر کرده اند، پیش بینی آن را سخت تر می کنند. به آدم های بیشتری امکان این را داده شده که دانش بیاموزند، توافق عام را جلب کنند و با قدرت های تثبیت شده به رقابت بپردازد. این دلگرم کننده است، اما اگر پرورش داده نشود، شاید عمر کوتاهی داشته باشد. اگر نظیر امروزی ای برای «سلاح ساده» و «دموکراتیک» اورول که «به پنجه ای برای ضعفا می ماند» وجود داشته باشد، آن را می توان رمزنویسی دانست؛ اساس ریاضیاتی پشت بیت کوین و بهترین برنامه های امن ارتباطی، تولیدش ارزان است: نرم افزار رمزنویسی را می توان در یک کامپیوتر خانگی هم طراحی کرد. پخش کردنش حتی از آن هم کم هزینه تر است: از نرم افزارها می توان کپی برداشت، آن هم به طریقی که از اشیا فیزیکی امکانش را ندارند. اما در عین حال شکست ناپذیر هم هست، ریاضیاتی ک در قلب رمزنگاری مدرن وجود دارد، صداست و می تواند در برابر نیروی ابرقدرت ها مقاومت کند. درست همان تکنولوژی هایی که به متفقین اجازه داد ارتباطات رادیویی شان را در برابر استراق سمع نیروهای محور رمزگذاری کنند، حالا می تواند به راحتی با یک اینترنت دایل آپ دانلود شود و روی یک لپ تاپ ارزان قیمت به کار گرفته شود.
با این که در سال 1945، بیشتر جهان با نیم قرن استبداد برآمده از بمب اتمی مواجه شد، در سال 2015، با گسترش بی وقفه نظارت انبوه و تجاوزگرانه رو به روییم که ناگزیر قدرت را به دست کسانی می دهد که با روساخت هایش در ارتباطند. هنوز زود است برای این که بگوییم سویه «دموکراسی سازی» اینترنت در نهایت پیروز می شود یا سویه «مستبد»اش. اما شناخت آنها و دیدنش همچون میدانی برای مبارزه، اولین قدم به سوی ایفای نقشی موثر است.
بشر در حال حاضر نمی تواند اینترنت را پس بزند، اما روشن است که نمی توانیم آن را به حال خود رها کنیم. درعوض، باید برایش مبارزه کنیم. همان طور که پیدا شدن سلاح های اتمی آغازگر جنگ سرد بود، منطق متکثر اینترنت نیز کلیدی است برای باخبر شدن از جنگی قریب الوقوع در مرکز فکری تمدن مان.
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
حمايت از حقوق مالکيت فکري در محيط اينترنتي
۱۴ دي ۱۳۹۳ ۱۳ ۱۳ب ظ حمايت از حقوق مالکيت فکري در محيط اينترنتي گروه فرهنگي معرفي کتاب به گزارش خبرگزاري موج کتاب فوق به همت مؤسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني در چهار بخش به چاپ رسيده است اينترنت با ايجاد شبکه اي گسترده جهان را به واقع به دهکده اي کوچک مبدل ساخته و مناسباتمالک پاساژ علاءالدین چه کسی است؟ +عکس
حاجرضا علاءالدین مالک پاساژ علاءالدین چه کسی است عکس به گزارش سرویس کشکول جام نیوز حاجرضا علاءالدین مالک و سازنده پاساژ علاءالدین در خیابان جمهوری تهران است که نامش پس از آنکه جمعه گذشته شهرداری دو طبقه از این پاساژ را تخریب کرد بر سر زبان ها افتاد رضا علاءالدین صاحمالکان تاکسی های فرسوده چشم به راه
مالکان تاکسی های فرسوده چشم به راه دانلود اجرای طرح نوسازی تاکسی های فرسوده مدتی است به علت مشکلات مالی متوقف شده است در حالیکه قرار بود در سال ۱۳۹۳ شصت هزار تاکسی فرسوده از رده خارج شود اما به گفته مسئولان اتحادیه تاکسی های شهری تا پایان سال فقط ۸ هزار تاکسی نوسازی می شود لمالک گران ترین خودروی جهان چه کسی است؟! +عکس
فروش مرسدس بنز الماسی مالک گران ترین خودروی جهان چه کسی است عکس این خودرو که به عنوان گران ترین خودروی جهان نام گرفته با 300 هزار قطعه الماس تزئین شده است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز براساس گزارش هایی که در مطبوعات منتشر شده است شاهزاده ولید بن طلال گران ترین خودرواکنش المالکی به بازداشت شیخ سلمان
واکنش المالکی به بازداشت شیخ سلمان معاون اول رئیس جمهوری عراق بازداشت دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین را محکوم کرد العالم نوری المالکی نخست وزیر سابق عراق روز پنجشنبه در بیانیه ای درواکنش به بازداشت شیخ علی سلمان از سوی مسئولان رژیم آل خلیفه از دولت این کشور خواست به علما به عنوارائه بستههای تخفیفی جدید اینترنت همراه از سوی اپراتور دوم
جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۵ ایرانسل از ارائه بسته های افزایشی جدید اینترنت همراه خبر داد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا این بستههای افزایشی به مناسبت زادروز پیامبر گرامی اسلام و فرارسیدن هفته وحدت برای مدت محدودی در اختیار مشترکین قرار گرفته است با عرضه این بستههای جدید مشترکینیک گروه مارکسیست مسئولیت حمله به کاخ نخستوزیری ترکیه را برعهده گرفت
یک گروه مارکسیست مسئولیت حمله به کاخ نخستوزیری ترکیه را برعهده گرفتیک گروه تندروی مارکسیست که پیش از این از سوی دولت ترکیه غیرقانونی اعلام شده بود مسئولیت حمله دیروز به کاخ نخستوزیری این کشور را بر عهده گرفت به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از نشریه انگلیسیبهترین هافبک لیگ جریزه چه کسی است؟
بهترین هافبک لیگ جریزه چه کسی است بازیکن باشگاه چلسی مدعی شد که او بهترین هافبک حاضر در لیگ جزیره است به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران سسک فابرگاس بازیکن باشگاه چلسی که فصل پیش از باشگاه بارسلونا به این تیم آمد توانست با آبیپوشان لندنی که این روزها در صدر جدول پریمیر انمسعود ده نمکی : کسی نیست دوستی های خیابانی را به تصویر بکشد!
مسعود ده نمکی کسی نیست دوستی های خیابانی را به تصویر بکشد مسعود ده نمکی عکسی از بازیگری هالیوودی در اینستاگرام منتشر کرد مسعود ده نمکی کارگردان اخراجی ها با انتشار این عکس از فیلم مالنا در اینستاگرام نوشت این صحنه در تهران بیشتر نمود دارد کشته ما را این نوع دوستی در خیابانارقامی نجومی از معتادان به اینترنت + تصاویر
ارقامی نجومی از معتادان به اینترنت تصاویر اعتیاد به اینترنت به یک معضل جهانی تبدیل شده است به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران کارشناسان هشدار دادهاند در حال حاضر در حدود ۶درصداز مردم کره زمین یعنی در حدود ۱۸۲میلیون نفر به استفاده از اینترنت اعتیاد شدید دارند ونماینده فلسطین در سازمان ملل: کسی نمیتواند مانع از پیوستن فلسطین به دادگاه جنایی شود
نماینده فلسطین در سازمان ملل کسی نمیتواند مانع از پیوستن فلسطین به دادگاه جنایی شودنماینده فلسطین در سازمان ملل اعلام کرد که هیچ کس نمیتواند مانع از پیوستن کشورش به دادگاه جنایی بین الملل شود به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از النشره ریاض منصور نمایندهآخرین وضعیت پادشاه عربستان/ ملک عبدالله با دستگاه اکسیژن نفس میکشد
آخرین وضعیت پادشاه عربستان ملک عبدالله با دستگاه اکسیژن نفس میکشد بین الملل > خاورمیانه - فارس نوشت دربار عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد که پادشاه این کشور به بیماری ذاتالریه دچار شده است و موقتا با دستگاه اکسیژن تنفس میکند دربار عربسایرانسل بستههای تخفیفی جدید اینترنت همراه عرضه کرد
ایرانسل بستههای تخفیفی جدید اینترنت همراه عرضه کرد ایرانسل از ارائه بسته های افزایشی جدید اینترنت همراه خبر داد این بستههای افزایشی به مناسبت خجسته زادروز پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی ص و فرارسیدن هفته وحدت برای مدت محدودی در اختیار مشترکین قرار گرفته است آفتاب روابعکسی قدیمی از خاتمی و خرازی در مصر
عکسی قدیمی از خاتمی و خرازی در مصرعکسی قدیمی از سید صادق خرازى در کنار سیدمحمد خاتمی در مصر 1393 10 12نوری مالکی: عراق الگویی برای دیگر کشورهاست/حضور نیروهای بیگانه در کشور به پایان رسیده است
جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۱ معاون رییس جمهوری عراق با بیان اینکه حضور نیروهای بیگانه در عراق به پایان رسیده است گفت عراق الگویی برای دیگر کشورهاست چرا که توانست نیروهای بیگانه را از خاک خود خارج کند و حاکمیت خود را به دست آورد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبالمالکی به بازداشت شیخ سلمان واکنش نشان داد
المالکی به بازداشت شیخ سلمان واکنش نشان داد معاون اول رئیس جمهوری عراق با انتشار بیانیه ای بازداشت دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین را محکوم کرد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم معاون اول رئیس جمهوری عراق بازرفع توقف واگذاری تاکسی به متقاضیان طرح تعویض/ با ایران خودرو مذاکره خواهیم کرد
تشکری هاشمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران رفع توقف واگذاری تاکسی به متقاضیان طرح تعویض با ایران خودرو مذاکره خواهیم کرد معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از رفع توقف فرآیند واگذاری تاکسی به متقاضیان طرح تعویض به دلیل بدهی دولت به ایران خودرو خبر داد سید جعفر تشکری-
علم و فناوری
پربازدیدترینها